Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko pirmoreiz pēdējo 14 gadu laikā cīnīsies dzimtenē

Jānis Pārums

Kļičko pirmoreiz pēdējo 14 gadu laikā cīnīsies dzimtenē
Vitālijs Kļičko savā birojā Kijevā
Foto: SIPA/Scanpix

Parakstīts kontrakts par cīņu starp WBC pasaules čempionu, ukraini Vitāliju Kļičko (44-2, 40KO) un Libānā dzimušo Vācijas pilsoni Manuelu Čaru (21-0, 11KO). Pirmoreiz vairāk nekā desmit gadu laikā Kļičko cīnīsies dzimtenē.

Cīņa paredzēta šī gada 1.septembrī Ukrainas galvaspilsētas Kijevas Nacionālajā sporta kompleksā "Olimpiyskiy". Jau drīz šī kompleksa stadionā norisinās Eiropas futbola čempionāta spēles. Stadions spējīgs uzņemt 65 400 līdzjutēju. Ukrainas žurnālisti norāda, ka cīnīšanās dzimtenē Vitālijam dos papildu balsis pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kurās Kļičko piedalīsies.

Vitālijs Kļičko dzimtenē cīnīsies tikai otro reizi profesionāļa karjeras laikā un pirmo reizi nepilnu 14 gadu laikā. Vienīgo reizi Ukrainā Vitālijs cīnījās 1998.gada 5.decembrī, kad pirmajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva Frančesko Spineti. Tā bija vienīgā reize, kad dzimtenē cīnījās arī Vitālija jaunākais brālis Vladimirs, taču viņam tas vakars izvērtās par murgu – tagadējais IBO, IBF, WBO un super WBA čempions 11.raundā ar tehnisko nokautu sensacionāli kapitulēja, piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā.

Vitālija 47. pretinieks profesionāļa karjerā Čars dzimis Libānā, taču ir Vācijas pilsonis. Profesionāļa karjeru viņš sāka 2005.gadā un līdz šim nav zaudējis. Cīņu pret Kļičko viņš cerēja izpelnīties jau agrāk. Tagad Čars uzsvēris, ka cīņu pret Vitāliju viņš ir nopelnījis, jo lielāko daļu vadošo bokseru Kļičko jau ir pieveicis, tāpēc loģiski, ka izvēle šoreiz kritusi uz Čaru.

Izmantotie resursi:
AllBoxing.ru - Все новости бокса, MMA, бои на...
BoxRec Boxing Records

  +5 [+] [-]

, 2012-06-06 23:22, pirms 12 gadiem
Laikam tiešām gatavojas karjeru beigt.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 23:37, pirms 12 gadiem
Tie būs svētki visai Ukrainai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-07 00:14, pirms 12 gadiem
Jūtu mīnusu birumu, tomēr nav bijis čalim neviens nopietns pretinieks (Hejs), es nesaku, ka Kļičko ir slikts, viņa ieguldījums boksā ir milzīgs un viņš ir labs cīkstonis, tomēr ar Luisu, Taisonu viņu nesalīdzināt.

P.S. Iespējams nevis pretinieki nav bijuši nopietnie, vnk Kļičko dominace ir fantastiska, taču manuprāt tā nav. Bokss ir vienkārši kļuvis ļoti komerciāls un interesantās cīņas smagsvaros vairs nenotiek. Šobrīd (pēc Heja/Kļičko) gaidītākais notikums ir Meivezera/Pakajo cīņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 00:57, pirms 12 gadiem
Visi uz Ukrainu 1.septembrī!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 01:58, pirms 12 gadiem
Izlasot rakstu un komentārus, man nobira asara! Moka jautājums! Kas būs pēc pāris gadiem??? Nevaru iedomāties bez brāļiem stabilu čempionu boksā!

     [+] [-]

, 2012-06-07 08:43, pirms 12 gadiem
Par 1.septembra cīņu vēl nekādas skaidrības nav sk. Газета СПОРТ-ЭКСПРЕСС. ГАМБУРГ
.
Бернд Бенте,...

     [+] [-]

, 2012-06-07 10:08, pirms 12 gadiem
Ooopiits rakstīja: Jūtu mīnusu birumu, tomēr nav bijis čalim neviens nopietns pretinieks (Hejs), es nesaku, ka Kļičko ir slikts, viņa ieguldījums boksā ir milzīgs un viņš ir labs cīkstonis, tomēr ar Luisu, Taisonu viņu nesalīdzināt.

P.S. Iespējams nevis pretinieki nav bijuši nopietnie, vnk Kļičko dominace ir fantastiska, taču manuprāt tā nav. Bokss ir vienkārši kļuvis ļoti komerciāls un interesantās cīņas smagsvaros vairs nenotiek. Šobrīd (pēc Heja/Kļičko) gaidītākais notikums ir Meivezera/Pakajo cīņa.
- par to , ka neatšķir vladimiru no vitosa. lenoksu par nenopietnu pretinieku grūti nosaukt. jā, bet piekrītu tam , ka vitālija legacy nav nekas dižs vladimira dēļ un vice versa. vienkārši nedrīkst būt tā , ka divi sava laika labākie smagsvari nesitās savā starpā. prime for prime vitālijs TKO vladimiru

     [+] [-]

, 2012-06-07 10:29, pirms 12 gadiem
pac-man rakstīja: - par to , ka neatšķir vladimiru no vitosa. lenoksu par nenopietnu pretinieku grūti nosaukt. jā, bet piekrītu tam , ka vitālija legacy nav nekas dižs vladimira dēļ un vice versa. vienkārši nedrīkst būt tā , ka divi sava laika labākie smagsvari nesitās savā starpā. prime for prime vitālijs TKO vladimiru
vinam bija ari trauma un pec lenoksa cinas vins 4 gadus izlaida kuru laika vladimirs ari aizgaja prieksa, citadi jaunakais tagad sedetu vina ena

     [+] [-]

, 2012-06-07 16:24, pirms 12 gadiem
Shewchenko rakstīja: Izlasot rakstu un komentārus, man nobira asara! Moka jautājums! Kas būs pēc pāris gadiem??? Nevaru iedomāties bez brāļiem stabilu čempionu boksā!
Vāja divīzija bez dominējoša čempiona ir labāk nekā, ja tāds ir. Uzreiz sāktos savstarpēja sāncensība starp top10 smagsvariem, no kuriem kāds tā vai tā izvirzīots priekšā, līdz brīdim, kad viņu nahrenizētu kāds tiešām talantīgs jaunpienācējs. Ilgāk par 5 gadiem tukšums divīzijā īsti nav iespēja, jo jaunajiem ir stimuls tiekties uz augšu, zinot, ka tur gaida tituls, nevis nokauts. Bet, tā ka mums ir Vladimirs, tuvākos vismaz 3 gadus būs: "Jab, jab, jab, straight right", kam sekos, " Still heavyweight champion of the world Wladimir Klitschko"