Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Šīldsa kļūst par pirmo bokseri, kura apvienojusi visas jostas divās svara kategorijās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šīldsa kļūst par pirmo bokseri, kura apvienojusi visas jostas divās svara kategorijās
Klaresa Šīldsa izdara sitienu pa Mariju Evu Dikēru. Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu boksere Klaresa Šīldsa veikusi spožu ierakstu boksa vēsturē, paveicot ko tādu, kas iepriekš nebija izdevies nevienai bokserei vai bokserim - apvienot četras jostas divās dažādās svara kategorijās. Viņa ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pieveica Mariju Evu Dikēru.

Klaresas Šīldsas pārākums neradīja nekādus jautājumus, un visi trīs tiesneši pēc desmit raundu cīņas lēma par labu viņai - 100:90, 100:90, 100:90. Šīldsa izdarīja 116 precīzus sitienus, kamēr Marijai Evai Dikērai bija pa spēkam vien 31 precīzs sitiens. Šīldsa aizstāvēja savas WBC un WBO čempiones jostas, kā arī ieguva IBF un WBA titulus, kas iepriekš piederēja Dikērai.

Četru jostu ēra eksistē kopš 2004. gada, un nevienai bokserei vai bokserim nebija izdevies kļūt par neapstrīdamu čempionu divās svara kategorijās. Pirmo reizi viņa visus titulus izcīnīja svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, bet šoreiz lieliskais sasniegums tika gūts divīzijā līdz 69,3 kilogramiem. Protams, Šīldsai pēc uzvaras tika uzdoti jautājumi par viņas nākamo soli un spēku izmēģināšanu citā svara kategorijā. 25 gadus vecā boksere sacīja - ja kāds ir gatavs samaksāt miljonu, tad viņa to paveikšot.

Šīldsas nākamais solis gan būs ārpus boksa ringa - viņa jūnijā grasās debitēt MMA. Pirms profesionālās karjeras aizsākšanas boksere izcīnīja divas olimpiskās zelta medaļas. Jāpiezīmē, ka šis duelis bija vakara galvenā cīņa, un tā bija pirmā reize 20 gados, kad sieviešu cīņa ir pay-per-view vakara galvenais mačs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...