Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kosobokovs atzīst Haida pārākumu

Kosobokovs atzīst Haida pārākumu
Herbijs Haids
Foto: Sportinglife

Sestdien Lielbritānijas pilsētā Norvičā Latvijas pirmā smagā svara kategorijas bokseris Aleksejs Kosobokovs atzina bijušā smagsvaru pasaules čempiona Herbija Haida pārākumu. Cīņa noslēdzās priekšlaicīgi – pēc trešā raunda.

Kosobokovs līdzšinējā karjerā priekšlaicīgi zaudējis bija tikai vienreiz. Cīņā pret Haidu, kura sparingpartneris Kosobokovs savulaik bija, Latvijas bokserim lielu izredžu nebija. Haids diezgan pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, būdams labāks visos trijos raundos. Britu plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka Kosobokovs pirmajos trijos raundos trīs reizes pabijis nokdaunā.

Cīņa tika apturēta pēc trešā raunda, kad Kosobokova pārstāvji paziņoja, ka sportists guvis ceļgala savainojumu un nevarēs turpināt cīņu.

Kosobokovam šis bija desmitais zaudējums 22 cīņās (12-10, 5KO), savukārt Haids izcīnīja jau 45 uzvaru, turklāt 42 cīņās viņš to paveicis ar priekšlaicīgi (45-4, 42KO). Haida mērķis ir kļūt par pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā un viņš ir gana tuvu tam.

Pēc cīņas ar Kosobokovu, Haids sacīja: "Es viņu [Kosobokovu] respektēju. Viņš ir bijis mans sparingpartneris, tāpēc īsti negribēju ar viņu cīnīties, zinot, ka viņš ir sīksts. Neviens viņu līdz šim tā nebija apturējis. Mans mērķis ir izcīnīt pasaules čempiona titulu un uz to uz tiecos."

Jāatzīst, ka Haids bija Kosobokova līdz šim nopietnākais pretinieks. 1994. gadā brits kļuva par WBO pasaules čempionu smagajā svarā, bet gadu vēlāk šo titulu zaudēja pazīstamajam Ridikam Bovam. 1997. gadā Haids šo titulu atguva un pat divreiz paspēja aizstāvēt, taču 1999. gadā piedzīvoja nokautu otrajā raundā pret Vitāliju Kļičko, zaudējot arī titulu.

Izmantotie resursi:
sportinglife.com
boxrec.com


, 2008-10-05 15:10, pirms 16 gadiem
Kur ir Kosobokova bilde?
Oleksandrs Usiks. Foto:  Mikey Williams / Top Rank
4

Usiks pakāpjas uz pirmo vietu "The Ring" pasaules rangā

Prestižākais boksa rangu izdevums ''The Ring'' publicējis jaunāko pasaules boksa rangu, neņemot vērā svara kategorijas (pound for pound). Tajā pirmajā vietā ierindots ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks.
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
85

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.