Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sonderss atsauc savus draudus atteikties no cīņas pret Kanelo pārāk maza ringa dēļ

Rolands Eliņš

Sonderss atsauc savus draudus atteikties no cīņas pret Kanelo pārāk maza ringa dēļ
Billijs Džo Sonderss. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Nedēļas nogalē Teksasā, ASV, plānota liela mēroga boksa cīņa starp Kanelo Alvaresu un Billiju Džo Sondersu par WBC, WBA un WBO versiju pasaules čempionu tituliem otrajā vidējā svarā. Gatavošanos tai iespaidojuši dažādi Sondersa izgājieni un protesti par dažādām niansēm, ieskaitot par ringa izmēru, taču Sonderss apliecinājis, ka tagad viss nokārtots.

Nedēļas sākumā Billijs Džo Sonderss (30-0) izvēlējās boikotēt pirmscīņas pasākumus, tā vietā paliekot savā viesnīcas numuriņā netālu no cīņas norises vietu. Viņš to darīja, iebilstot pret plānoto ringa izmēru, jo uzskatīja, ka tas cīņai sagatavots pārāk mazs un sniegtu priekšrocības viņa pretiniekam. Sonderss piedraudēja, ka, ja šis jautājums netiks sakārtots pēc viņa vēlmēm, viņš gatavs sēsties lidmašīnā un atgriezties Anglijā.

Tagad Sonderss pavēstījis, ka iesaistītās puses ir panākušas vienošanos. "Esmu priecīgs, ka problēma ir atrisināta," sociālajos tīklos norādīja Sonderss. Jāpiemin, ka gan viņu, gan Kanelo šobrīd pārstāv viens un tas pats promouteris – Edijs Hērns.

Sondersa draudi atteikties no līguma un nepiedalīties cīņā boksa sabiedrībā gan netika uztverti īpaši nopietni, tāpat kā viņa iebildumi par tiesnešiem un honorāru. Sonderss bija vēlējies, lai vismaz viens no trim tiesnešim būtu no Anglijas, taču par to atbild Teksasas štata sporta komisija, kas nozīmējusi trīs amerikāņus. Tāpat Sonderss bija paudis iebildumus par savu paredzēto honorāru, norādot, ka tas ir pārāk mazs šādai lielai cīņai, lai gan nosacījumiem iepriekš pats bija piekritis.

Taču, kamēr Alvaresam šī būs kārtējā lielā cīņa, tikmēr Sondersam tā būs karjeras lielākā iespēja, un attiecīgi viņam cīņas nenotikšana būtu daudz lielāks zaudējums nekā Kanelo. Cīņa paredzēta naktī uz devīto maiju (pēc Latvijas laika).

Kanelo tiek uzskatīts par izteiktu favorītu, taču piesardzīgi tiek vērtētas arī Sondersa iespējas. Viņš pats intervijā DAZN apgalvo, ka savam pretiniekam nepievērš nekādu uzmanību un ka jau izplānojis cīņas gaitu un ka tā beigsies ar viņa uzvaru. "Šī būs lielākā sensācija boksa vēsturē, pavisam noteikti lielākā iepriekšējos 20 gados," sacīja Sonderss.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/saunder...