Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Huks: "Arslans varēs beigt karjeru, kad piebeigšu viņu"

Jānis Pārums

Huks: "Arslans varēs beigt karjeru, kad piebeigšu viņu"
Marko Huks saņem sitienu no Firata Arslana
Foto: AP/Scanpix

WBO pasaules čempions boksā pirmajā smagajā svarā Marko Huks (36-2-1, 25KO), kurš 25.janvārī aizvadīs cīņu pret bijušo čempionu Firatu Arslanu (33-6-2, 21KO), ir pārliecināts, ka izcīnīs uzvaru.

Serbijā dzimušais vācietis Huks (deviņu gadu vecumā pārcēlās uz Vāciju) un turku izcelsmes vācietis Arslans jau cīnījās 2012.gada novembrī, kad sīvā cīņā pēc punktiem ar 115:113, 115:113 un 117:111 uzvarēja Huks. Tiesa, toreiz vairums ekspertu uzskatīja, ka nedaudz labāks bija Arslans, bet līdzjutēji arēnā savu attieksmi pauda ar svilpšanu, kas neapklusa ilgi. Tagad Arslanam būs lieliska iespēja revanšēties, bet Huks sola to nepieļaut.

"Pirmajā cīņā pret Arslanu neparādīju savu labāko sniegumu, tomēr ar to pietika, lai pelnīti uzvarētu. Iespējams, līdz galam nenovērtēju viņu, ļaujot viņam izskatīties labākam nekā viņš patiesībā ir. Šoreiz parādīšu savu īsto spēku. Viņš varēs beigt karjeru, kad piebeigšu viņu," sacīja 29 gadus vecais Huks, kurš ir 14 gadus jaunāks par pretendentu.

Čempions arī komentēja līdzjutēju emocijas, norādot, ka viņam palīdz dažāda veida emociju izpausmes:
"Tas mani pozitīvi uzlādē, kad līdzjutēji sauc manu vārdu vai izsvilpj mani. Izbaudu abus variantus. Fani zina, ko sagaidīt no manis – cīņas, kuras atcerēties."

Huks noliedza, ka Vācijā būtu negodīga tiesāšana, norādot, ka tā ir tāda pati, kā citās valstīs: "Negodīga tiesāšana? Patiešām? Aizejiet un pajautājiet to Olam Afolabi, ar ko cīnījos trīs reizes, viņš zinās vislabāk. Paskatieties starptautisko presi – tā mani uzskatīja par labāko pirmajā un trešajā cīņā. Otrā cīņa noslēdzās neizšķirti, par ko nevienam arī nebija nekādu sūdzību. Runas par tiesāšanu ir kļūdaina izpratne un mīts. Vācija ar neko neatšķiras [tiesāšanas ziņā] no Lielbritānijas vai ASV."

Izmantotie resursi:
Boxing News