Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

10 miljoni par cīņu, kas nenotika: "Triller" atsakās no Lopesa cīņas rīkošanas

Rolands Eliņš

10 miljoni par cīņu, kas nenotika: "Triller" atsakās no Lopesa cīņas rīkošanas
Teofimo Lopess. Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmums "Triller" atteicies no boksa cīņas starp Teofimo Lopesu un Džordžu Kambososu rīkošanas, attiecīgi zaudējot apmēram desmit miljonus dolāru, kas jau bija ieguldīti tajā.

"Triller" boksa sabiedrībā sevi pieteica ar vairāku paraugcīņu sarīkošanu, kuru vidū izcēlās Maika Taisona un Roja Džounsa cīņa iepriekšējā gadā. "Triller" savu ienākšanu boksā turpināja februārī, kad uzvarēja izsolē par jaunā vieglā svara čempiona Teofima Lopesa nākamās cīņas rīkošanu. "Triller" galdā lika sešus miljonus dolāru, iegūstot tiesības organizēt IBF titulmaču pret obligāto kandidātu Džordžu Kambososu.

Tam sekoja vairākas un dažādas problēmas pusgada garumā, kas tagad beigušās ar to, ka "Triller" spiesta atteikties no šīs cīņas. Uzņēmuma vadība apstiprinājusi to vairākiem Ziemeļamerikas medijiem, norādot, ka cīņas organizēšanā un mārketingā ieguldījusi apmēram desmit miljonus dolāru, taču šobrīd vairs nepretendē uz tās rīkošanu.

Cīņa bija paredzēta jau vasarā, taču Lopesa saslimšana ar Covid-19 šos plānus izjauca. Tika izskatīti vairāki jauni plāni, taču beigās tika izvēlēts ceturtais oktobris Ņujorkā. "Triller" vadība tagad atzinusi, ka šis datums izvēlēts kļūdaini, ņemot vērā, ka tās pārklājas ar ASV ļoti populāru amerikāņu futbola spēli, kā arī ir tajā pašā nedēļā, kad paredzēta lielā smagsvaru Vaildera un Fjūrija cīņa.

"Triller" vadība sāka izskatīt iespēju vēlreiz pārcelt cīņu, šoreiz uz 16. oktobri, kas arī tika pavēstīts publiski, un arī to "Triller" šobrīd atzīst kā kļūdu, norādot, ka vispirms vajadzēja panākt vienošanos ar visām iesaistītajām pusēm. Lopess bija piekritis cīņas pārcelšanai, kamēr Kambososs vēl nē, un, kad ziņas tapa publiskas, "Triller" pozīcija izskatījās šaubīga. Austrālijas bokseris Kambososs pieprasīja honorāra pielikumu, lai piekristu cīņas pārcelšanai, bet to nesaņēma. Pastāvēja arī vairākas organizatoriskas problēmas, kas saistītas ar Kambososa ierašanos ASV, turklāt situāciju neatviegloja tas, ka Kambososa menedžeris Pīters Kāns vēl līdz septembrim bija strādājis "Triller" kompānijā, kas radīja acīmredzamu interešu konfliktu.

"Triller" vadība arī paudusi aizdomas, ka šajā lietā iedarbojušies kādi trešās puses spēki, cenšoties raisīt jukas un izjaukt cīņas sarīkošanu, kas arī šobrīd uzņēmumam radījis gan finansiālos zaudējumus, gan pamatīgi iedragājis tās reputāciju kā aģentūrai, kas gatava rīkot lielās boksa cīņas.

IBF vēl nav sniegusi savu oficiālo lēmumu par to, kas notiks tālāk un vai "Triller" atgūs savu iemaksāto avansu 1.2 miljonu dolāru apmērā. "Triller" arī ir pieprasījusi, lai Kambososam tiktu atņemts obligātā kandidāta statuss par cīņas novilcināšanu un negodprātīgu attieksmi pārrunās.

Kamēr notika visas jukas ar "Triller", tikmēr vieglā svara neapstrīdētais čempions Lopess, kurš iepriekš pieveica Vasilu Lomačenko, spiests sēdēt bez cīņas. Titulcīņas izsolē nākamā bija "Matchroom Boxing", kurai tagad vajadzētu saņemt tiesības uz tās rīkošanu, un britu mediji vēsta, ka Edija Hērna aģentūra būtu gatava šo cīņu noorganizēt decembrī. Šajā gadījumā bokseru honorāri būs krietni mazāki nekā "Triller" piesolītie (3.5 miljoni Lopesam, 2.3 miljoni Kambososam).

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/triller-th...