Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Doneirs mēģinās kļūt par čempionu jau ceturtajā svara kategorijā

Jānis Pārums

Doneirs mēģinās kļūt par čempionu jau ceturtajā svara kategorijā
Nonito Doneirs un Vilfredo Vaskess
Foto: Chris Farina, Top Rank

Svētdienas rītā Teksasas štata Sanantonio tiks aizvadīta cīņa par vakanto pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 55.3 kilogramiem starp filipīnieti Nonito Doneiru (27-1, 18KO) un puertorikāni Vilfredo Vaskesu (21-1-1, 18KO).

29 gadus vecais Menija Pakjao tautietis Doneirs līdz šim kļuvis par čempionu trīs dažādās svara kategorijās - līdz 50.8, līdz 52.2 un līdz 53.5 kilogramiem. Pēdējo uzvaru viņš izcīnīja pērn oktobrī, kad 12 raundu cīņā pārliecinoši pēc punktiem sakāva Omāru Narvaezu, nosargājot savus WBC un WBO čempiona titulus svarā līdz 53.5 kilogramiem.

Doneirs, kurš vienīgo zaudējumu piedzīvoja karjeras sākumposmā, kad savā otrajā profesionālajā cīņā 2001.gadā pēc punktiem piekāpās Rozendo Sančesam, izcīnījis panākumus jau 26.cīņās pēc kārtas, turklāt pēdējās 9 no 11 cīņām – priekšlaicīgi. Doneirs tiek uzskatīts par tautieša Menija Pakjao tradīciju turpinātāju.

Viņa pretinieks Vilfredo Vaskess ir divus gadus jaunāks, taču pietiekami daudz jau izbaudījis uzvaras garšu. 2010.gadā viņš kļuva par čempionu tieši WBO versijā, ceturtajā raundā nokautējot Marvinu Sonsonu, vēlāk divreiz titulu nosargāja, taču tad ar tehnisko nokautu 12.raundā kapitulēja meksikānim Horhem Arsem. Tagad gan šis tituls kļuvis vakants, tāpēc Vaskesam atkal ir iespēja par to cīnīties.

Doneira menedžeris Kamerons Dankins sola, ka cīņa būs skatāma un interesanta: "Vaskess ir pašpārliecināts un bezbailīgs. Kad Nonito tiek aizkaitināts, tad viņš kļūst nikns. Tā bija pirms cīņām ar Darčinjanu un Montielu un jūs paši redzējāt, kas notika (Darčinjanu Doneirs sakāva ar tehnisko nokautu piektajā, Montielu – otrajā raundā – aut.). Šī ir kārtējā reize, kad kāds viņu aizkaitina. Tāpēc cīņa būs aizraujoša. Viņi [Doneirs un Vaskess] ienīst viens otru, ticiet man!"

Pēc Doneira un Vaskesa – Čavess pret Rubio

Doneira un Vaskesa spēkošanās nebūs vienīgā aizraujošā cīņa Sanantonio – pēc tās ringā izies vēl divi bokseri, lai cīnītos par WBC titulu vidējā svarā: joprojām bez zaudējumiem esošais 25 gadus vecais meksikānis Hulio Sezars Čavess (44-0-1, 31KO) un viņa sešus gadus vecākais tautietis Marko Antonio Rubio (53-5-1, 46KO). Ja Čavess nav zaudējis vispār, tad Rubio – pēdējās desmit cīņās kopš zaudējuma 2009.gadā Kelijam Pavlikam.

Cīņas likme būs Čavesam piederošā WBC čempiona josta. Čavess tiek uzskatīts par diezgan izteiktu favorītu. Redzēsim, vai un cik pārliecinoši viņam to izdosies apliecināt ringā...

Paredzams, ka Doneira un Vaskesa cīņa sāksies svētdien ap plkst. 6:00 pēc Latvijas laika. Pēc tās būs Čavesa – Rubio cīņa. Hipersaites uz interneta lapām, kurās varēs redzēt šīs cīņas tika pievienotas vakara gaitā.

Vācijā – Ernandesa un Kaningema revanša cīņa

Ap pusnakti Vācijas pilsētā Frankfurtē par IBF titulu svarā līdz 90.7 kilogramiem cīnīsies boxrec.com ranga pirmais numurs, kubietis Joans Pablo Ernandess (25-1, 13KO) un bijušais IBF čempions Stīvs Kaningems (24-3, 12KO). Abi cīnījās jau pērnā gada oktobrī, kad ar tehnisko lēmumu par uzvarētāju sestajā raundā tika atzīts Ernandess. Abu bokseru cīņu internetā varēs vērot ŠEIT

  +4 [+] [-]

, 2012-02-04 19:33, pirms 13 gadiem
Jāskatās cik pārliecinoši uzvarēs Doneirs, jo ļoti iespējams, ka viņš varētu atgūt savu p4p #3 vietu, ko atdeva Markesam pēc piedzīvotā "zaudējuma" Pakjao.

Čavesam pirmais lielais pārbaudījums, smird pēc zāģa, bet nu viņš ir viss pasargātākais bokseris kādu esmu redzējis. Visas viņas cīņas ir aprēķinātas un nebrīnītos, ja beigās viņu izbarotu Alvaresam...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-04 22:20, pirms 13 gadiem
Nav interesanti, gribu lai vinsh iziet pret Rigondu, bet no taa vinsh baidaas...
Chaves nezaudes, vinam pietiek nostavet lidz gongam un tiesneshi izdaris savu

     [+] [-]

, 2012-02-04 23:41, pirms 13 gadiem
TopTen rakstīja: Nav interesanti, gribu lai vinsh iziet pret Rigondu, bet no taa vinsh baidaas...
Chaves nezaudes, vinam pietiek nostavet lidz gongam un tiesneshi izdaris savu
Par Čavesu piekrītu, lika pasmaidīt ar tas teikums, jo tiešām tā ir, ka tiesneši parādā viņam nepaliks. Boksā, tāpat kā dzīvē, sakariem ir liela loma, ja Tavs tētis ir bijis top15 visu laiku labākais bokseris, značit Tev neatļaus viņu pazemot, pluss ja Tavs promoteris ir slavenais Bobs Āmurs.

Rigo sevi pierādīja pēdējā cīņā kaut cik, viņš ir labs, bet nu man vien liekas, ka nedaudz pa mazu priekš Doneira, kurš būs, manuprāt, arī ātrākais cīņā. Protams amatieru backgrounds spēlē spēcīgu lomu, tomēr viņa stamina ir zem LIELAS, LIELAS jautājuma zīmes... Ir skaidrs, ka viņš Doneiru neapstādinās un es neredzu kā viņš varēs 12 raundus noturēt pret Doneiru ar tādu staminu, pieņemu, ka Doneiram būs grūti sākumā, bet pēc kāda piektā raunda viņš pārņemtu vadību...