Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins piebeidz Stīvensu, Peress aptur Abdusalamovu

Jānis Pārums

Golovkins piebeidz Stīvensu, Peress aptur Abdusalamovu
Genādijs Golovkins
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt Ņujorkā savu 28.uzvaru profesionālajā ringā izcīnīja kazahs Genādijs Golovkins, kurš priekšlaicīgi tika galā ar amerikāni Kērtisu Stīvensu, nosargājot savus IBO un WBA titulus svarā līdz 72.6 kilogramiem. Citā cīņā kubietis Maiks Peress apturēja iespaidīgo Magomeda Abdusalamova uzvaru sēriju, vienlaikus turpinot savu.

Golovkins (28-0, 25KO) – Stīvens (25-4, 18KO)

Cīņa iesākās līdzīgi ar nelielu Golovkina pārsvaru. Kazahs uzbruka vairāk un bīstamāk, taču epizodiski ar labiem sitieniem atzīmējās arī Stīvenss. Otrā raunda beigās Golovkinam ar kreiso āķi izdevās nosūtīt pretinieku nokdaunā, pēc kura amerikānis ne bez grūtībām tika kājās. Golovkins mēģināja piebeigt oponentu raunda pēdējās sekundēs, tomēr Stīvenss izturēja. Trešais raunds pagāja Golovkina zīmē, bet pamazām amerikānis atguvās un ceturtā raunda izskaņā ar vairākām sitienu kombinācijām jau radīja nelielas problēmas kazaham. Labs Stīvensa izpildījumā bija arī piektais raunds, bet sestajā atkal saimniekoja Golovkins.

Septītajā un astotajā raundā Golovkina pārsvars bija izteikts, tomēr Stīvenss veiksmīgi turējās pretī un brīžiem spēja atbildēt ar bīstamiem pretsitieniem. Astotā raunda izskaņā kazahs ar sitienu kombinācijām mēģināja nosūtīt amerikāni nokdaunā, taču, neskatoties uz visu, Stīvenss noturējās kājās. Tomēr uzreiz pēc raunda beigām pēc Stīvensa sekundantu lūguma cīņa tika apturēta un Golovkins triumfēja ar tehnisko nokautu.

Tādejādi kazahs izcīnīja 15.uzvaru pēc kārtas ar nokautu, bet kopējo panākumu skaitu palielināja līdz 28 uzvarām, no kurām 25 gūtas priekšlaicīgi. Golovkins nosargāja sev piederošos IBO un WBA čempiona titulus vidējā svarā (līdz 72.6 kilogramiem).

Pēc cīņas jautāts, pret kuru bokseri viņš vēlētos cīnīties nākamajā cīņā, Golovkins atbildēja, ka ir atvērts visiem piedāvājumiem, bet lūgts nosaukt vienu konkrētu oponentu, sacīja, ka gatavs cīnīties pret Serhio Martinesu (51-2-2, 28KO) – WBC čempionu un vidējā svara labāko bokseri portāla BoxRec Boxing Records versijā.

Peress (20-0, 12KO) – Abdusalamovs (18-1, 18KO)

Aizraujoša un spraiga izvērtās divu līdz šim nezaudējušu smagsvaru bokseru – Magomeda "Mago" Abdusalamova un Maika Peresa cīņa. Abdusalamovs līdz šim visās 18 cīņās bija uzvarējis ar nokautu, taču par favorītu kādu no bokseriem bija nosaukt grūti. Līdz šim neviena no Abdusalamova cīņām nebija ilgāka par pieciem raundiem, kamēr kubietim bija pieredze arī desmit raundu cīņās.

Peress aktīvi iesāka cīņu, pārņemot iniciatīvu, taču vēlāk aktivizējās arī Mago, kurš ar vairākiem spēcīgiem un bīstamiem sitieniem satricināja kubieti. Taču drīz vien Peress iniciatīvu atguva, turklāt krievam sāka asiņot deguns.

Abdusalamovs labi sāka septīto raundu, taču labajam sākumam turpinājums nesekoja un Peress ātri vien svaru kausus nosvēra sev par labu. Abdusalamovam arī tika pārsista uzacs, kas viņa cīņas spējas vēl vairāk samazināja. Noslēdzošajā desmitajā raundā Peresam bija laba iespēja krievu aizsūtīt nokdaunā, taču pagurušais Mago tomēr noturējās līdz galam. Visi tiesneši uzvaru atdeva Peresam - 97:92, 95:94 un 97:92.

Vēl vienā cīņā brits Ola Afolabi (20-3-4, 9KO) ar 117:111, 114:114 un 115:113 pieveica poli Lukašu Janiku (26-2, 14KO), tiekot pie vakantā IBO titula pirmajā smagajā svarā (līdz 90.7 kilogramiem).

  +1 [+] [-]

, 2013-11-03 06:45, pirms 11 gadiem
Mago jau pirmajā raundā tika pie salauzta vaiga kaula.... bet nu kazahs - krasava!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja