Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kosobokovs cīnīsies pret bijušo čempionu

Kosobokovs cīnīsies pret bijušo  čempionu
Herbijs Haids
Foto: nuriseferi.ch

4. oktobrī Londonas pilsētā Norvičā Latvijas pirmā smagā svara bokseris Aleksejs Kosobokovs izies ringā pret britu Herbiju Haidu, kurš pagājušā gadsimta pēdējā desmitgadē vairākkārt bijis smagsvaru čempions.

Vecums liek par sevi manīt – 37 gadus vecais Haids šogad aizvadījis trīs cīņas, visās gūstot uzvaras, taču divas – pēc punktiem. Pirms tam līdzšinējā karjerā Nigērijā dzimušais brits priekšlaicīgi nepabeidza tikai vienu no 41 uzvarētās cīņas. Tiesa, jāatzīst, ka Haida pārākums šogad aizvadītajos dueļos īpašas šaubas nav radījis un panākumi gūti itin pārliecinoši.

Profesionālā boksera karjeru Haids uzsāka 1989. gadā un pirmajās 22 (!) cīņās uzvarēja ar nokautu. 1994. gadā brits kļuva par WBO pasaules čempionu smagajā svarā, bet gadu vēlāk šo titulu zaudēja pazīstamajam Ridikam Bovam. 1997. gadā Haids šo titulu atguva un pat divreiz paspēja aizstāvēt, taču 1999. gadā piedzīvoja nokautu otrajā raundā pret Vitāliju Kļičko, zaudējot arī titulu.

Interesanti, ka pirms četriem gadiem Haidu nokautēja lietuviešu smagsvars Mindaugs Kuļikauskis. Pēdējos gados nigēriešu izcelsmes bokseris startē pirmajā smagajā svarā un ir aizcīnījies līdz WBC starptautiskajam titulam. Haida komanda cer, ka jau nākamā gada sākumā viņš atkal varēs cīnīties par pasaules čempiona titulu, jo WBC rangā ieņem augsto piekto pozīciju.

Kosobokovs ir septiņus gadus jaunāks par Haidu, 21 cīņā guvis 12 uzvaras, piecas no tām – ar nokautu. Pēdējo cīņu Kosobokovs aizvadīja šī gada jūnijā Rīgā, jau pirmajā raundā nokautējot tautieti Andreju Anoško. Haids noteikti ir Kosobokova līdz šim nopietnākais pretinieks. Lai gan Haids ir WBC starptautiskais čempions, cīņas likme nebūs čempiona josta.

Haida un Kosobokova cīņas garums – astoņi raundi – ja vien kāds no bokseriem negūs uzvaru ar nokautu.

Pietiekami interesants ir fakts, ka vēl nesen Haids izaicināja uz cīņu bijušo WBC, WBA un WBO pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā Deividu Heju, kurš šogad paziņoja par pāriešanu uz smago svaru un 15. novembrī boksēsies ar Monti Baretu.

Izmantotie resursi:
eastsideboxing.com
boxrec.com


, 2008-10-03 23:40, pirms 16 gadiem
viegli jau nebus....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank
52

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju

Saūda Arābijā norisināsies viena no 21. gadsimta gaidītākajām un lielākajām cīņām - par visiem pasaules čempiona tituliem smagsvaros cīnīsies Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks un britu bokseris Taisons Fjūrijs. Šīs cīņas sākums paredzēts ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidi piedāvās DAZN platforma. Savukārt ap pusnakti šajā cīņu vakarā ringā dosies Mairis Briedis un Džeijs Opetaija cīņā par IBF čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Sky Sports
39

Pēc negaidīti mierīgas preses konferences Fjūrijs atsakās skatīties Usikam acīs

Ceturtdienas vakarā Rijādā, Saūda Arābijā, tika aizvadīts preses pasākums pirms Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņu vakara, kurā abi bokseri ar skaļiem vārdiem nemētājās un skandālus netaisīja. Vienīgais nelielais izņēmums bija tradicionālā nostāšanās aci pret aci, kurā Fjūrijs demonstratīvi neskatījās Usika virzienā.
Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
11

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.