Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika promouters: "Gaidām, vai Džošua būs pietiekami drosmīgs"

Rolands Eliņš

Usika promouters: "Gaidām, vai Džošua būs pietiekami drosmīgs"
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas boksera Oleksandra Usika nometnē joprojām nav skaidrības par to, vai norisināsies cīņa pret britu Entoniju Džošua, kurš savu piekrišanu cīņas nosacījumiem vēl nav devis.

Usika un Džošua pārstāvji ir sākuši pārrunas par cīņas aizvadīšanu, tēmējot uz tās norisi augustā, taču pagaidām nav panākušas vienošanos. Ja diskusijas tā arī nekur nenovedīs, tad Pasaules boksa organizācija (WBO) izsludinās izsoli, kurā pārdos cīņas rīkošanas tiesības.

"Mēs gaidām karaļa Džošua lēmumu, vai viņš būs pietiekami drosmīgs, lai tiktu nomests no troņa," intervijā "Sky Sport" izteicās Usika promouters Oleksandrs Krasjuks. "Šobrīd man nav ne jausmas, vai vienošanās tiks panākta. Mēs vienkārši gaidām viņa lēmumu."

Usiks ir obligātais pretendents uz Džošua piederošo WBO pasaules čempiona jostu smagsvaros. WBO iepriekš bija ļāvusi Džošua atlikt obligāto titula aizstāvēšanu, jo viņš gatavojās lielajai cīņai pret Taisonu Fjūriju. Šī cīņa vismaz pagaidām ir izjukusi, jo arbitrāžas tiesā tika nolemts, ka Fjūrijam vispirms jāpiedāvā revanšs Deontejam Vailderam.

Džošua promouters Edijs Hērns tikmēr apsolījis, ka nepieļaus Džošua-Usika cīņas nonākšanu izsolē. Vai nu abi bokseri paši vienosies par nosacījumiem, vai arī Džošua atteiksies no čempiona jostas un attiecīgi arī no pienākuma to aizstāvēt ringā. Cīņas nonākšana izsolē nozīmētu, ka WBO uzticētu cīņas rīkošanu organizācijai, kas piedāvātu lielāko samaksu bokseriem.

"Es gan nevainoju WBO pie šīs situācijas," uzsvēra Hērns. "Viņi pat spēra vairākus soļus pretim mums, sniedzot laiku sarunām ar Fjūriju. Nu, un būsim godīgi, tās sarunas vilkās ilgi, ne? Tāpēc paldies WBO prezidentam, ka deva mums laiku situācijā, kad Usikam bija spēcīgi argumenti pieprasīt cīņu šeit un tagad. Neesmu neapmierināts ar WBO, esmu neapmierināts ar situāciju, ka Džošua visu laiku tiek tikai tādi pretinieki, kurus izvēlas kāds cits. Bet nu tā jau ir problēma, kad tev ir trīs vai četras čempiona jostas."

Džošua ir pasaules čempions WBO, IBF un WBA versijās, un katra organizācija nosaka savu obligāto pretendentu titulam un termiņu cīņas aizvadīšanai. Džošua iepriekš bija publiski paudis savu nostāju, ka nevēlas atteikties no nevienas čempiona jostas, ja vien ir iespēja to saglabāt.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/team-us...

     [+] [-]

, 2021-06-03 19:59, pirms 3 gadiem
Kāds drosmīgs? Visi grib redzet Džošua pret Taisonu, bet ja nesanāks, labprāt noskatīšos kā tiek nokautēts Usiks

     [+] [-]

, 2021-06-05 00:34, pirms 3 gadiem
Vai usiks vispar kadu ir nokautejis? Tik pec punktiem sabaksta veikli apkart lekadams, sitiena speks prieks smagsvariem vinam nav.

     [+] [-]

, 2021-06-09 14:04, pirms 3 gadiem
Kurbis rakstīja: Vai usiks vispar kadu ir nokautejis? Tik pec punktiem sabaksta veikli apkart lekadams, sitiena speks prieks smagsvariem vinam nav.
nav, nav.. tomēr viens no labākajiem viņš ir un boksēt prot.. ko tad tā visi bēg no viņa, ja jau sitienam nav spēka?