Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glazkovs: "Jācīnās par medaļām"

Jānis Pārums

Glazkovs: "Jācīnās par medaļām"
Genādijs Glazkovs
Foto: LBF

Latvijas Boksa federācijas (LBF) ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs gaidāmajā Eiropas čempionātā Genādijs Glazkovs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka LBF cer uz medaļām. Eiropas čempionāts boksā no 4. līdz 13. jūnijam notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

"Mūsu mērķi ir zināmi – cīnāmies tikai par medaļām," smiedamies sacīja Glazkovs. "Vislielākās cerības liekam uz Dmitriju Gutmanu (svara kategorijā līdz 54kg) un Nikolaju Grišuņinu (līdz 81kg), bet vispirms jāsagaida izloze, daudz kas var būt atkarīgs arī no tās. Gutmans pēdējos trīs turnīros cīnījies finālā, ticis pie divām otrajām vietām un vienas pirmās, viņš ir labā formā. Labi sevi parādīt var arī Artjoms Ramlavs (līdz 57kg). Par debitantiem Denisu Samiļinu un Artūru Ahmetovu grūti izteikt prognozes. "

Tāpat delegācijas vadītājs arī uzsvēra, ka ļoti gribējis izlases sastāvā perspektīvo Mairi Briedi, kurš maija sākumā triumfēja profesionālā boksa turnīrā "Bigger's Better", nopelnot 15 000 ASV dolāru lielu prēmiju, taču Briedis pēdējā brīdī atteicies. Savainojumu dēļ uz Eiropas čempionātu nedosies Iļja Žilinskis un Pāvels Dolgovs. Latvijas izlase uz Maskavu dosies šovakar ar vilcienu.

Glazkovs uzsvēra, ka veiksmīgs starts čempionātā var nodrošināt arī dalību Starptautiskās Amatieru boksa asociācijas (AIBA) organizētajās "World Series of Boxing" sacensībās, kur var nopelnīt arī labas naudas balvas. Ja labi izdosies nostartēt arī tur, tad var iegūt ceļazīmi uz 2012. gada Londonas olimpiādi. LBF ģenerālsekretārs piebilda, ka Grišuņins jau formāli panācis vienošanos par dalību "World Series of Boxing", bet oficiāli sacensību dalībnieki tiks nosaukti jūnija beigās.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-03 23:50, pirms 14 gadiem
Kaads nezin vai kaut kur vares redzeet ciinas ?