Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fjūrija un Vaildera duelī fiksēts pretrunīgs neizšķirts

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Fjūrija un Vaildera duelī fiksēts pretrunīgs neizšķirts
Deontejs Vailders pret Taisonu Fjūriju. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Taisona Fjūrija (27-0-1, 19 KO) un Deonteja Vaildera (40-0-1, 39 KO) smagsvaru čempiontitula cīņā par WBC jostu uzvarētājs netika noskaidrots, tiesnešiem vērtējot to kā neizšķirtu.

Pirms cīņas Fjūrijs solīja sarīkot boksa mācībstundu Vailderam, un dueļa sākumā iniciatīva piederēja tieši britu bokserim. Ar iespaidīgām sitienu apmaiņām ringa vidū abi apmainījās jau pirmajā raundā, Fjūrijam izpildot vairākus labus džebus, bet vienreiz labi trāpīja arī Vailders. Amerikānis centās likt lietā savu sitienu lielo spēku, tomēr Fjūrija aizsardzība bija teicama, Taisons, lai arī krietni smagāks, bija arī krietni kustīgāks un ātrāks.

Trešajā raundā ar kreiso sitienu Vailders pārsita pretinieka degunu, taču Fjūrijs atbildēja ar labu sitienu kombināciju pa pretinieka ķermeni. Arvien biežāk spēcīgie Vaildera sitieni izrādījās neprecīzi, Fjūrijam izvairoties. Britu bokseris visai pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, ar garajām rokām ieturot distanci un izpildot vairākus precīzus džebus.

Fjūrijs turpināja uzturēt augstu tempu, un Vailders nogura arvien vairāk. Cīņas vidējos raundos britu bokserim izdevās vairākas veiksmīgas kombinācijas, kas salauza pretinieka aizsardzību, tomēr Fjūrijs neriskēja un nemetās uz priekšu cīņu piebeigt. Vaildera kreisā acs bija pamatīgi apskādēta. Likās, ka Taisona uzvaru Deontejam vairs apdraudēt neizdosies, bet devītajā raundā amerikānim parādījās cerību stariņš - Fjūrijs tika iespiests stūrī un izlaida vairākus sitienus, nonākot nokdaunā.

Vailders metās uz priekšu cerībā pabeigt cīņu, taču nesekmīgi - Fjūrijs jau nākamajā raundā bija atguvies un atkal kontrolēja notikumus ringā. Sajutis skatītāju pieaugošo atbalstu, Taisons parūpējās arī par šovu, nolaižot rokas, rādot pretiniekam mēli un aicinot, lai Vailders sit viņam vairāk un stiprāk. Amerikānis nebija divreiz jāskubina, un 12. raundā atkal satricināja Losandželosas arēnu, ar izcilu kreiso āķi vēlreiz aizsūtot Fjūriju nokdaunā. Tiesa, Taisons atkal nodemonstrēja savu cīņasgribu un izturību, vēlreiz atgūstoties pēc nokdauna un atkal dodoties uz priekšu, trāpot vairākus sitienus. Cīņas beigās tiesnešu domas dalījās - viens ar 115-111 atdeva uzvaru Vailderam, otrs ar 114-110 - Fjūrijam, bet trešais tiesnesis lēma par neizšķirta rezultāta piešķiršanu.

Uzreiz pēc 12. raunda beigām un vēl pirms tiesnešu lēmuma paziņošanas, abi vakara varoņi apkampās un pateicās viens otram par lielisko cīņu. Par tiesnešu lēmumu sašutis bija gan Fjūrijs, gan Vailders, un katrs uzskatīja, ka tieši viņam būtu jāpiešķir uzvara. Vailders atzina: ''Domāju, ka ar diviem nokdauniem bija pietiekami, lai uzvarētu es. Revanša cīņa? Jā, kad pienāks īstais laiks, noteikti to darīsim vēlreiz. Domāju, ka fani to grib redzēt, šī bija lieliska cīņa.''

Krietni emocionālāks bija Fjūrijs: ''Lai Dievs svēti Ameriku, Deonteju Vailderu un viņa ģimeni. Es un viņš esam labākie smagsvari pasaulē.'' Brits nekautrējās arī pajokot, sakot, ka Vailders ''ir otrs labākais pēc manis''. ''Šis bija lielisks boksa mačs un esmu pateicīgs Deontejam un Dievam par šo iespēju. Tagad gribu doties mājās pie savas ģimenes, Ziemassvētkos paēst tītaru un atpūsties.'' Arī Fjūrijs atzina, ka pēc tam labprāt ar Vailderu cīnītos vēlreiz.

Tāpat, protams, bokseru intervijās pēc cīņas netika aizmirsts arī par britu smagsvaru, WBA, WBO un IBF čempionu Entoniju Džošua (22-0, 21 KO). Fjūrijs nedaudz paspēlēja teātri, attēlojot vistas spārnu vēzienus. ''Entonij Džošua, kur tu esi?'' retoriski vaicāja Fjūrijs. Tiesa, pēc neizšķirta šajā duelī ir maz ticams, ka kāds no bokseriem varētu cīnīties ar Džošua, bet krietni ticamāks ir scenārijs par Vaildera un Fjūrija revanšu.

1 2 55 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 07:53, pirms 5 gadiem
interesanta cina bij

     [+] [-]

, 2018-12-02 07:54, pirms 5 gadiem
Boksa tiesāšana ir cirks! Loğika: Ja mājinieks nenonāk kautautā, tad noteikti ka nezaudees!! Basketbolists dabuja kaartiigu boksa skolu

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 07:54, pirms 5 gadiem
Beigas savāca Vailders, manuprāt bija pelnījis uzvaru. Fjurijs atkal parādīja raksturu un jāatzīst, ka darbojās ļoti veiksmīgi! Ap 10 raundu izskatījās, ka izturība pamet.
Slēpts komentārs: fans81

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 07:58, pirms 5 gadiem
hahahaha, bokss ir tiešām cirks. Neizšķirts?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 07:58, pirms 5 gadiem
Sākumu neredzēju, tāpēc grūti spriest, kam dot uzvaru, bet tas brīdis, kad Fjurijs pēc nokdauna vēl liek rokas aiz muguras un rāda mēli.
Pat pēc cīņas bija interesanti, no šova viedokļā. Bokss vairs nav tas, kas agrāk, bet mazliet velk uz cirka pusi!

  +6 [+] [-]

, 2018-12-02 07:58, pirms 5 gadiem
Nu visu cīņu Fjūrijs bija ātrāka un pārliecinoši labāks, ja nebūtu to divu nokdaunu tad pārliecinoši Vailders būtu sakauts pēc punktiem bez jeb kādiem variantiem.
Katrā gadījumā Vailders kārtējo reizi parāda ka ir maisu sitējs ar sliktu tehniku

     [+] [-]

, 2018-12-02 07:58, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Beigas savāca Vailders, manuprāt bija pelnījis uzvaru. Fjurijs atkal parādīja raksturu un jāatzīst, ka darbojās ļoti veiksmīgi! Ap 10 raundu izskatījās, ka izturība pamet.
Manuprāt, tu no boksa noteikumiem un punktu skaitīšanas sistēmas diezko daudz nesajēdz....

  +4 [+] [-]

, 2018-12-02 07:58, pirms 5 gadiem
Bokss ir pārvērties par cirku,kur galvenie klauni ir fani,kamēr cirka organizētāji ieņirdz par visiem un dzied ABBAs dziesmu "Money,money,money...paši saprotat!

     [+] [-]

, 2018-12-02 07:59, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Beigas savāca Vailders, manuprāt bija pelnījis uzvaru. Fjurijs atkal parādīja raksturu un jāatzīst, ka darbojās ļoti veiksmīgi! Ap 10 raundu izskatījās, ka izturība pamet.
Izņemot, 9 un 12 roundu...Ko tur vēl varēja dot Wilderam??? Nu varbūt vēl trešo roundu. Furijs šeit bija pamatīgi priekšā pēc punktiem. Kārtējais cirks.

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:00, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Sākumu neredzēju, tāpēc grūti spriest, kam dot uzvaru, bet tas brīdis, kad Fjurijs pēc nokdauna vēl liek rokas aiz muguras un rāda mēli.
Pat pēc cīņas bija interesanti, no šova viedokļā. Bokss vairs nav tas, kas agrāk, bet mazliet velk uz cirka pusi!
Nu tas jau katrā cīņā diezgan individuāli, cīņas un cīkstoņi ir dažādi

  -2 [+] [-]

, 2018-12-02 08:00, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Izņemot, 9 un 12 roundu...Ko tur vēl varēja dot Wilderam??? Nu varbūt vēl trešo roundu. Furijs šeit bija pamatīgi priekšā pēc punktiem. Kārtējais cirks.
Bet no otras puses vai Fjurijs ir pelnījis jostu, ja divreiz vārtījās pa zemi?

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:01, pirms 5 gadiem
Pirmais nokdauns bija kaut kāds dīvains, pats sagazās. Otrais gan bija smagais kritiens. Fjūrijs tomēr boksēja labāk un slowmotion labi dažreiz parādīja cik daudz vins tomēr izsita cauri Vaildera blokam. Bet nu Vailders vicinās ar rokām kā ar cirvi, wtf, man liekas dažreiz referee bija jābrīdina par sitieniem Fjūrijam pakausī!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 08:01, pirms 5 gadiem
fans81 rakstīja: "Tiesa, Taisons atkal nodemonstrēja savu cīņasgribu un izturību, vēlreiz atgūstoties pēc nokdauna un atkal dodoties uz priekšu, trāpot vairākus sitienus."
Labrīt...Taisoni
SC jāsāk kļūt mazliet nopietnākiem!
Kāds ir Fjūrija vārds?

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 08:02, pirms 5 gadiem
jurkoo rakstīja: Nu tas jau katrā cīņā diezgan izndividuāli, cīņas un cīkatoņinir dažādi
Tas gan! Usika Brieža cīņa bija nopietna boksa paraugstunda, kamēr šeit abi bokseri izskatījās pēc aktieriem, tiesa tas viss no šova viedokļa bija interesanti, bet no ekspertu skatu punkta, gan jau savādāk!

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:03, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Bet no otras puses vai Fjurijs ir pelnījis jostu, ja divreiz vārtījās pa zemi?
Jostas nenopelna, jostas izcīna. Nu un ka biji 2x nokdaunā, ja uzvarēji pārējos raundus, tad kopumā esi cīņu uzvarējis.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-02 08:04, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Bet no otras puses vai Fjurijs ir pelnījis jostu, ja divreiz vārtījās pa zemi?
Jā, jo uzvarētāju nosaka pa roundiem kopumā, nevis dēļ tā, ka divreiz bija nokritis zemē. Te laikam vienkārši lielākā daļa acīmredzot no boksa neko nesaprot un nezina, kā punktus skaita.

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 08:07, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Jā, jo uzvarētāju nosaka pa roundiem kopumā, nevis dēļ tā, ka divreiz bija nokritis zemē. Te laikam vienkārši lielākā daļa acīmredzot no boksa neko nesaprot un nezina, kā punktus skaita.
Parasts džebs=Nokdauns? Kaut kādu faktoru tas noteikti spēlē! Kā jau teicu, sāku skatīties no 8 raunda, tāpēc nevaru objektīvi novērtēt!

  +2 [+] [-]

, 2018-12-02 08:10, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Parasts džebs=Nokdauns? Kaut kādu faktoru tas noteikti spēlē! Kā jau teicu, sāku skatīties no 8 raunda, tāpēc nevaru objektīvi novērtēt!
bļed idiot punktus skaita pa roundiem, nevis kaut kāds "Parasts džebs=Nokdauns?"

Objektīvs tu noteikti neesi un nebūsi, ja pat elementāras lietas, kā punktu skaitīšanu neizproti

  -4 [+] [-]

, 2018-12-02 08:17, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Manuprāt, tu no boksa noteikumiem un punktu skaitīšanas sistēmas diezko daudz nesajēdz....
Vairumā raundu Fjurijam varēja ieskaitīt 5 tīrus trāpījumus,Vailderam 3-4. Var jau kā amatieros skaitīt un atdot,bet tādi smieklīgi tie uzvarētie raundi izskatītos,jo trāpīti 4 džebi un pusotra sitiena kombināciju. Tā par čempionu nekļūst. Toties Vailders 2 raundos dabūja 10-8 + izvārtīja pelmeni + bija agresīvāks + savāca 3 čempionu raundus. Un galu galā pretendentam ir jābūt redzami pārākam,lai dabūtu titulu. Fjurijs bija redzami pārāks tikai mēles kratīšana un klaunādē. Tu vispār cīņu noskatījies?

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:18, pirms 5 gadiem
Sarunats cirks ne bokss, Joshua abus aizsutitu pec piena aatri. Viens ljumiigs pelmenis, otrs malkas skaldeejs... ceelos, lai shito klaunaadi skatitos, shausmas

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 08:29, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: bļed idiot punktus skaita pa roundiem, nevis kaut kāds "Parasts džebs=Nokdauns?"

Objektīvs tu noteikti neesi un nebūsi, ja pat elementāras lietas, kā punktu skaitīšanu neizproti
Labi, tad roundu ir uzvarējis Fjurijs, kas 10 reizes viegli paglāsta pretinieku, bet pats vārtās pa grīdu. Tas ir uzvarēts rounds?

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:32, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Labi, tad roundu ir uzvarējis Fjurijs, kas 10 reizes viegli paglāsta pretinieku, bet pats vārtās pa grīdu. Tas ir uzvarēts rounds?
Ja Fjūrijs raundā 10 reizes viegli paglāsta pretinieku, bet Vailders tajā pašā raundā viegli paglāsta pretinieku tikai 4 reizes, tad jā, tas ir uzvarēts raunds.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 08:34, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Ja Fjūrijs raundā 10 reizes viegli paglāsta pretinieku, bet Vailders tajā pašā raundā viegli paglāsta pretinieku tikai 4 reizes, tad jā, tas ir uzvarēts raunds.
Jā,amatieros tā ilgu laiku tiesājot boksu pārvērta par tādu cirku,ka nav iespējams skatīties

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:36, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Jā,amatieros tā ilgu laiku tiesājot boksu pārvērta par tādu cirku,ka nav iespējams skatīties
Kā tiesā tagad?

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:36, pirms 5 gadiem
Jāsagaida cīņas statistika, lai tā precīzāk varētu spriest. Manuprāt, līdz pēdējam raundam labāks bija Fjūrijs. Kamēr Vailders dauzīja gaisu, Fjūrijs katra raundā trāpīja savu normu. Gribētos redzēt cik Vailderam landing%. Un Fjūrijam laikam pēdējā raundā sakāpa galvā, ka nespēja izdomāt, ka atliek tikai nostāvēt. Bet šis jau pirmajās sekundēs gar zemi. Un ja jau Vailders ir tāds zvērs, ko tad viņš Fjūriju nepiebeidza? Pats knapi kājās noturējās. Ja Fjūrijs nebūtu tik pārliecināts par uzvaru gan jau būtu nogāzis Vailderu pēc atgriešanās no K.D. izskatījās, ka spēks vēl mazliet bija un Vailders knapi turējās kājas.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 08:37, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Labi, tad roundu ir uzvarējis Fjurijs, kas 10 reizes viegli paglāsta pretinieku, bet pats vārtās pa grīdu. Tas ir uzvarēts rounds?
Tu tiešām esi stulbs? Nē, Wilders arī paņēma 9 un 12 roundu, ar 10 8. Furijs stabili paņēma 8 roundus, kas nozīmētu 114-112. Bet nu nav jau jēgas tev skaidrot, tu tāpat nesaproti.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-02 08:40, pirms 5 gadiem
Viens tiesnesis normāli izcēlies https://pbs.twimg.com/media/DtY_Hgr...

     [+] [-]

, 2018-12-02 08:42, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Kā tiesā tagad?
Nesekoju,neinteresē

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 08:53, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Viens tiesnesis normāli izcēlies https://pbs.twimg.com/media/DtY_HgrXcAATIs4.jpg
Pirmais tiesnesis izskatās ka uz haļavu licis punktus. Pilnīgi pretēji no abiem pārējiem, kuriem ir gandrīz identiski rezultāti. Es nespēju saprast kā var būt tik atšķirīgi rezultāti. Rezultātiem jābūt līdzīgiem pa raundiem. Ja kāds uzvar raundu pārliecinoši tad visas kartītes jābūt 10, bet lidzigakos raundos, protams, rezultāti var būt uz abām pusēm. Te sanāk, Ka gandrīz katrā raundā nesaskan.

     [+] [-]

, 2018-12-02 09:01, pirms 5 gadiem
Black_Knights rakstīja: Pirmais tiesnesis izskatās ka uz haļavu licis punktus. Pilnīgi pretēji no abiem pārējiem, kuriem ir gandrīz identiski rezultāti. Es nespēju saprast kā var būt tik atšķirīgi rezultāti. Rezultātiem jābūt līdzīgiem pa raundiem. Ja kāds uzvar raundu pārliecinoši tad visas kartītes jābūt 10, bet lidzigakos raundos, protams, rezultāti var būt uz abām pusēm. Te sanāk, Ka gandrīz katrā raundā nesaskan.
Man liekas, ka viņš vienkārši domāja, ka Taisons ir melnais, jo bija kaut ko dzirdējis par čempionu Taisonu!!!

     [+] [-]

, 2018-12-02 09:03, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Tu tiešām esi stulbs? Nē, Wilders arī paņēma 9 un 12 roundu, ar 10 8. Furijs stabili paņēma 8 roundus, kas nozīmētu 114-112. Bet nu nav jau jēgas tev skaidrot, tu tāpat nesaproti.
Es jau teicu, ka neredzēju pirmos 7 roundus! Kāpēc, tad cīņas sertificēti tiesneši tomēr pieņēma savādāku lēmumu un tika fiksēts splits?

     [+] [-]

, 2018-12-02 09:06, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Es jau teicu, ka neredzēju pirmos 7 roundus! Kāpēc, tad cīņas sertificēti tiesneši tomēr pieņēma savādāku lēmumu un tika fiksēts splits?
Noskaties cīņu un tad komentē!

     [+] [-]

, 2018-12-02 09:10, pirms 5 gadiem
Black_Knights rakstīja: Noskaties cīņu un tad komentē!
OK! Tikai gribēju pajautāt gan no skatītāju viedokļa, gan ekspertu viedokļa, vai Fjurijs, vārtoties divreiz pa zemi, bija pelnījis jostu, kaut gan nenoliedzami bija aktīvāks?

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 09:15, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: OK! Tikai gribēju pajautāt gan no skatītāju viedokļa, gan ekspertu viedokļa, vai Fjurijs, vārtoties divreiz pa zemi, bija pelnījis jostu, kaut gan nenoliedzami bija aktīvāks?
Pirmo reizi viņš ne vārtījās. Tikai atpūtās😀 izskatījās ka apzināti to darīja, lai gan Vailders tā īsti nemaz netrāpīja. Vai bija pelnījis? Es domāju, ka jā. Jo pēc otrā K.D. piecēlās un atlikušajā raunda daļā bija labāks. Ja būtu vārtījies un pēc tam centies tikai kājas noturēties kamēr Vailders censtos piebeigt, tad nebūtu pelnījis.
1 2 55 komentāri