Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bolotņiks WBA rangā pakāpies uz ceturto vietu un gatavojas cīņai novembrī

Bolotņiks WBA rangā pakāpies uz ceturto vietu un gatavojas cīņai novembrī
Ričards Bolotņiks. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks jaunākajā Pasaules boksa asociācijas (WBA) rangā pussmagā svara kategorijā pakāpies uz ceturto vietu. Viņš portālam Sportacentrs.com norādīja, ka gandrīz jau panācis vienošanos par savu nākamo cīņu, kurai vajadzētu notikt novembrī.

Ričards Bolotņiks WBA rangā atrodas jau kopš pagājušās vasaras, kad pirms cīņas pret Džošua Buatsi bija izlikts augstajā trešajā vietā. Zaudējums viņu atmeta atpakaļ uz astoto vietu, taču savā nākamajā cīņā aprīlī Bolotņiks guva uzvaru pār līdz tam nepieveikto horvātu Hrvoji Sepu un pēc tam palēnām kāpis uz augšu. Kā jau tas boksa rangos ierasts, kāpšana uz augšu ne vienmēr notiek ne tikai sportisku iemeslu dēļ, un arī šajā gadījumā Latvijas boksera kāpums saistīts ar WBA politiku.

Proti, iepriekš viņš rangā ieņēma piekto vietu, kamēr trešais bija brits Kallums Smits. Smits nesen piedalījās Usika-Džošua cīņu vakarā, kur piedalījās citas vadošās boksa organizācijas WBC "eliminator" mačā, piesakoties uz WBC pasaules titulu. Attiecīgi no WBA ranga viņš tagad ticis svītrots, un pārējie bokseri, kas bija zem viņa, pacēlušies par vienu vietu uz augšu.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Bolotņiks par savām aktualitātēm norādīja, ka sācis treniņnometni nākamajai cīņai, kas esot paredzēta novembrī. Tā vēl nav izziņota, taču esot panākta principiāla vienošanās par šīs cīņas norisi, ir vienošanās ar augsta līmeņa pretinieku, kura vārdu gan Ričards nevēlējās nosaukt, kamēr vēl nav nokārtotas visas formalitātes un parakstīts līgums.

"Viņš pasaules ranga "Top50" sarakstā, ļoti laba līmeņa bokseris. Kā parasti, man vieglu pretinieku nav. Mani vienmēr interesējis boksēt pret spēcīgiem bokseriem un līdz ar to augt pašam," teica Bolotņiks.

Bolotņikam augusta WBA rangā priekšā ir vairs tikai viņa vecais paziņa Buatsi, trešajā vietā esošais brits Dens Azīzs, kuram šajā nedēļa nogalē paredzēta cīņa Liverpūlē pret Šakanu Pītersu par Lielbritānijas čempiona titulu, kā arī ranga pirmais numurs Gilberto Ramiress. Viņš ar savu iespaidīgo bilanci 44-0 nopelnījis titulcīņu pret WBA čempionu Dmitriju Bivolu. Šī cīņa notiks piektajā novembrī Abu Dabi.

Ja Ramiress zaudēs, loģisks būs viņa kritiens uz leju rangā. Tāpat sagaidāms, ka drīzumā WBA rangu atstās arī Buatsi. Promouters Edijs Hērns bija centies izkārtot Buatsi cīņu pret Bivolu, taču, kad tas neizdevās, Buatsi piekrita cīņai pret Žanu Paskālu, kas savukārt būs IBF "eliminator" cīņa par iespēju kļūt par obligāto pretendentu uz IBF čempiona Artura Beterbijeva titulu.

Līdz ar to teorētiski iespējams iztēloties ceļu, kurā Bolotņiks novembra beigās kļūst par visnotaļ reālu pretendentu uz WBA čempiona titulu (vismaz teorijā un pēc ranga – praksē augsta vieta rangā vēl neko negarantē). Taču, lai varētu par to domāt, Bolotņikam vispirms būs jāuzvar savā novembra cīņā.

WBA pasaules rangs, pussmagais svars (līdz 79.38kg)

V.SportistsValsts
Č.Dmitrijs BivolsKrievija
1.Gilberto RamiressMeksika
2.Džošua BuatsiLielbritānija
3.Dens AzīzsLielbritānija
4.Ričards BolotņiksLatvija
5.Dominiks BozelsVācija
6.Džo SmitsASV
7.Alberts RamiressVenecuēla
8.Junieski GonsalessKuba

Izmantotie resursi:
https://www.wbaboxing.com/wba-ranki...


, 2022-09-02 12:52, pirms 2 gadiem
Numur viens Latvijas bokseris 💚
, 2022-09-02 12:58, pirms 2 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Numur viens Latvijas bokseris 💚
+++
, 2022-09-02 13:32, pirms 2 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Numur viens Latvijas bokseris 💚
Nu Briedis es domāju ir labāks.
Jā runa par pārējo, tad šim kādēļ domā, ka nav vates galvā? Tik tika tur ar Brazīlijas di un treneri kopā izpildījas pie RUS dziesmām
, 2022-09-02 14:13, pirms 2 gadiem
kungs rakstīja: Nu Briedis es domāju ir labāks.
Jā runa par pārējo, tad šim kādēļ domā, ka nav vates galvā? Tik tika tur ar Brazīlijas di un treneri kopā izpildījas pie RUS dziesmām
viņš jau pavasarī izteicās pret Krievijas agresiju Ukrainā (skat. pēdējo rindkopu). Pēc šī spriežu, ka nav "vate galvā".

https://sportacentrs.com/bokss/1003...
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Sky Sports
2

Pēc negaidīti mierīgas preses konferences Fjūrijs atsakās skatīties Usikam acīs

Ceturtdienas vakarā Rijādā, Saūda Arābijā, tika aizvadīts preses pasākums pirms Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņu vakara, kurā abi bokseri ar skaļiem vārdiem nemētājās un skandālus netaisīja. Vienīgais nelielais izņēmums bija tradicionālā nostāšanās aci pret aci, kurā Fjūrijs demonstratīvi neskatījās Usika virzienā.
Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
10

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing
1

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.