Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks aprīlī Barselonā cīnīsies pret nepieveikto Horvātijas bokseri Sepu

Rolands Eliņš

Bolotņiks aprīlī Barselonā cīnīsies pret nepieveikto Horvātijas bokseri Sepu
Ričards Bolotņiks. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks pirmajā aprīlī Barselonā, Spānijā, piedalīsies "Matchroom Boxing" rīkotajā cīņu šovā, spēkojoties pret Horvātijas bokseri Hrvoji Sepu, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Ričarda Bolotņika (18-6) nākamā cīņa būs Spānijā, kur pirmajā aprīlī norisināsies "Matchroom Boxing" cīņu šovs. Bolotņiks arī iepriekšējo cīņu aizvadīja Edija Hērna vadītās aģentūras rīkotajā šovā, augustā Anglijā piekāpjoties Džošua Buatsi, taču starp abām pusēm palika vienošanās par turpmāku sadarbību, kas tagad piepildīsies praksē ar cīņu pret Hrvoji Sepu (11-0), portālam Sportacentrs.com apstiprināja "LNK Boxing" vadītājs Jevgēnijs Saproņenko.

36 gadus vecais Seps savu iepriekšējo cīņu aizvadīja novembrī, kad Romā pieveica Itāliju pārstāvošo ukraiņu veterānu Serhiju Demčenko. Seps ir uzvarējis visās 11 savās cīņās profesionālā boksa karjerā, ko sāka pirms pieciem gadiem.

Pirms tam Seps ilgu laiku piedalījās amatieru boksa sacensībās. 2015. gada pasaules čempionātā viņš sasniedza ceturtdaļfinālu un pēc tam piedalījās Riodaženeiro olimpiskajās spēlēs, kur zaudēja otrajā kārtā. Tieši pirms olimpiskajām spēlēm viņš amatieru boksa turnīrā Rumānijā pieveica Buatsi, kurš pēc tam Brazīlijā ieguva bronzas medaļu un šobrīd ir astotajā vietā pasaulē "BoxRec" rangā pussmagajā svarā.

Seps šajā rangā ir krietni zemāk – 117. vietā pasaulē. Tas ir arī krietni zem Bolotņika, kurš ir 28. vietā pasaulē, taču šajā rangā nekādi netiek ņemti vērā amatieru boksa sasniegumi.

"Pretinieka cīņas jau esmu apskatījies," uz mūsu portāla aicinājuma pastāstīt par gaidāmo cīņu atsaucās Bolotņiks. "Viņš nav augumā garš, taču spēcīgs. Viņš agresīvi iet uz priekšu ringā, viņš ir tāds kā vērsis. Tie, kas saprot boksu, novērtēs, ka tādi pretinieki parasti ir visnotaļ sarežģīti."

"Taču jūtos optimistiski, beidzot pienākusi cīņa, biju gatavojies nākamajai iziešanai ringā jau ilgāku laiku," sacīja Bolotņiks. Viņa treneru komandā nesen notikušas izmaiņas, tiek iemēģinātas vairākas jaunas lietas, un Ričards norādīja, ka tagad sadarbojas ar fiziskās sagatavotības treneri Agri Freiju.

Freija iepriekš bija Maira Brieža fiziskās sagatavotības treneris, taču, kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, konflikta dēļ pārtrauca sadarbību iepriekšējā gadā. Freija no komentāriem šodien atteicās, sakot, ka nevēlas publiski "mazgāt" netīro veļu, taču izteica prieku par sākto sadarbību ar Bolotņiku un viņa gaidāmo cīņu.

Bolotņiks arī izteica cerību, ka pēc cīņas pret Sepu ilgs pārtraukums nebūs gaidāms: "Bez cīņām tagad biju ilgāku laiku, esmu svaigs un noilgojies pēc boksa. Ceru, ka līdz vasarai izdosies noorganizēt man vēl vienu cīņu, labprāt piekristu tādam variantam."

Bolotņikam arī tika uzdots jautājums par viņa nostāju Krievijas sāktā kara Ukrainā sakarā, ņemot vērā arī Latvijas boksa lielākās zvaigznes Maira Brieža iepriekšējā nedēļā veiktos ierakstus sociālajos tīklos , kuros Briedis nevēlējās nostāties kādā no kara darbībā iesaistītajām pusēm un izpelnījās arī Latvijas ārlietu ministra nosodījumu.

"Karš - tās ir drausmas. Nesaprotu, kā līdz tam varēja nonākt," atbildēja Bolotņiks. "Pirmkārt, novēlu visiem Ukrainas iedzīvotājiem pēc iespējas ātrākas kara beigas, atgriešanos savās mājās un iepriekšējā dzīvē, novēlu visiem atgūt iepriekšējo dzīvesprieku. Bet tagad Ukrainā sievietes un bērni mirst... Redzēju, kā ukraiņu bokseri Oleksandrs Usiks un Vasils Lomačenko arī stājušies dzimtenes aizsardzības rindās. Visu cieņu viņiem. Ja, nedod Dievs, man būs līdzīga situācija, arī es aizstāvētu savu bērnu, sievu, ģimeni un dzimteni Latviju. Tā īstiem vīriem ir jādara."

  -1 [+] [-]

, 2022-03-11 02:58, pirms 2 gadiem
Tas ka viņi nobildejas ar automātiem rokās nenozīmē ka viņi dodas aktīvā karalaukā....

  +4 [+] [-]

, 2022-03-11 07:57, pirms 2 gadiem
Protams, ka viņi neskrien avangardā ar putām uz lūpām, bet tur bez tā pietiek lietu ko palīdzēt dzimtenei. Ar savu piķi viņi tagad varētu čilot Kalifornijā un atbalstīt Ukrainu pārkrāsojot savu Bentliju Ukrainas karoga krāsās. Tā vietā viņi ir Ukrainā, kur jebkuru brīdi var atlidot kārtējā apmaldīusies raķete no urlām.
Visu cieņu Bolotņikam!!! Sen jau jūtu līdzi viņa cīņām un ar katru gadu respekts pret šo kungu arvien palielinās.

  +3 [+] [-]

, 2022-03-11 08:52, pirms 2 gadiem
jurkoo rakstīja: Tas ka viņi nobildejas ar automātiem rokās nenozīmē ka viņi dodas aktīvā karalaukā....
Daudzi pat tik daudz nespētu. Visu cieņu vīriem.