Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks nevēlas saņemt augstāko apbalvojumu Ukrainā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Usiks nevēlas saņemt augstāko apbalvojumu Ukrainā
Oleksandrs Usiks
Foto: Darja Isajeva, sport-express.ru

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā trešdien notika preses konference, kur galvenais varonis bija absolūtais pasaules čempions profesionālajā boksā Oleksandrs Usiks. Sportists atzina, ka nevēlas saņemt nekādus ordeņus, jo tauta jau tāpat uzskata par varoni.

Kā zināms, jūlija beigās Maskavā aizvadītajā Supersērijas finālā Oleksandrs Usiks pārliecinoši pārspēja Krievijas bokseri Muratu Gasijevu. Ukrainas bokseris tagad kļuvis par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions) un profesionāļos (visas četras jostas). "Būtu ļoti grūti iegūt visas četras jostas, ja nebūtu Supersērijas," atzīst Oleksandrs Usiks, kurš saka paldies par to, ka pēc minētās uzvaras ir grūtāk staigāt pa ielām, jo cilvēki regulāri nāk klāt.

Supersērijas fināls tika noorganizēts augstā līmenī. Pirms tam izskanēja bažas par iespējamām provokācijām, taču šajā ziņā viss bija kārtībā. "Par arēnu man palika priecīgs iespaids - kā cilvēki uzvedās, atskaņoja divas himnas, mēs boksējām, atbalstīja mani un Muratu. Viss bija kulturāli, bez apsaukāšanās un nepatīkamiem izsaucieniem. Kādam it kā vajadzēja kaut ko izspļaut, piemēram, "nosit viņu", bet nekā tāda nebija," atklāj ukrainis.

Patriotiski noskaņotie Usikam pārmeta par saukļa "Slava Ukrainai!" nekliegšanu. "Vēlos lūgt, lai mēs nepieminētu to cilvēku uzvārdus, kur kaut ko runāja par bailīgumu un tā tālāk. Ja to vārdu izkliegšana manā valstī atgrieztu mieru un paceltu pensijas vai dotu smaidu tiem, kuri nesmaida, es aurotu 24 stundas diennaktī," norāda sportists.

Pēc lielās uzvaras kāds ukraiņu politiķis ierosināja piešķirt Ukrainas Varoņa nosaukumu, kas šajā valstī ir augstākais apbalvojums. Par to izsniedz Zelta Zvaigznes ordeni. "Man nevajag nekādas zvaigznes. Savai tautai un savas valsts noteiktam cilvēku skaitam es jau tāpat esmu varonis. Man nav vajadzīgi kaut kādi ordeņi. Nevajag man neko dot, neko neprasu."

"Kāds darbonis iesniedza oficiālu pieprasījumu, lai es viņam atklātu, cik pelnu un kur maksāju. Jūkat prātā? Vēlos lūgt, lai savāc neapmierinātos, kuriem es nepatīku! Iešu ar viņiem kauties. Lai arī cik viņu nebūtu, iziešu viens pret visiem. Nopietni, viņi jūk prātā. Kaut ko raksta un apsaukājas. Tas ir neprāts un driģeņu ietekme. Viņi dzer driģenes, ar viņiem kaut kas notiek," sašutumu pauž Oleksandrs Usiks.

Par ko vēl domājat bez boksa? "Par mieru. Dažreiz fantazēju. Ja noķertu zelta zivtiņu, man būtu tikai viena vēlēšanās. Pasaulē ir daudz melu. Es aizvāktu visus pasaules ieročus un iznīcinātu. Piedāvātu sacensties sportā, zinātnē, visādās jomās var sacensties - tikai bez ieročiem."

Izmantotie resursi:
ua.tribuna.com
sport.ua

  +8 [+] [-]

, 2018-08-02 14:18, pirms 6 gadiem
Usiku par ANO Ģenerālsekretāru! Visu viņš saka pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 14:27, pirms 6 gadiem
Normāls džeks, es nekādi nevaru saprast kāpēc iedeva ordeni Briedim. Kāpēc nedod katram sportistam, kas kaut ko uzvar. Neatceros, ka Jonasam kāds ir iedevis ordeni

  +3 [+] [-]

, 2018-08-02 14:33, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Normāls džeks, es nekādi nevaru saprast kāpēc iedeva ordeni Briedim. Kāpēc nedod katram sportistam, kas kaut ko uzvar. Neatceros, ka Jonasam kāds ir iedevis ordeni
Vairāk saistīts ar to, ka Ukraina ar Krieviju nav tajās labākajās attiecībās, tāpēc jāparāda, ka redz mēs uzvarējām krievu un dodam ordeni, gadījums

 +10 [+] [-]

, 2018-08-02 14:35, pirms 6 gadiem
Usyks ir ne tikai fenomenāls bokseris, bet arī interesants cilvēks. Ļoti simpatizē šis sportists, visu cieņu!

 +12 [+] [-]

, 2018-08-02 14:48, pirms 6 gadiem
Usiks labākais, kas ar boksu noticis pēdejos gados

  +9 [+] [-]

, 2018-08-02 15:17, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Normāls džeks, es nekādi nevaru saprast kāpēc iedeva ordeni Briedim. Kāpēc nedod katram sportistam, kas kaut ko uzvar. Neatceros, ka Jonasam kāds ir iedevis ordeni
1. Politiķi gribēja pazīmēties vēlētāju priekšā, kā viņi atbalsta sportu un sportistus. (Atceramies valsts prēmiju Ostapenko pēc uzvaras RG.) 2. Politiķi nezina, kas ir Jonass.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-02 16:01, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Normāls džeks, es nekādi nevaru saprast kāpēc iedeva ordeni Briedim. Kāpēc nedod katram sportistam, kas kaut ko uzvar. Neatceros, ka Jonasam kāds ir iedevis ordeni
Briedim iedeva ordeni par to , ka viņš kļuva par pasaules čempionu boksā, visprestižākajā wbc versijā! Nākošais tāds fenomens var notikt pēc 100 gadiem var arī nenotikt, kurš ir nodarbojies ar boksu mani sapratīs. Usikam cieņa par to , ka negrib būt daļa no Vaļcmana bandas.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-02 16:05, pirms 6 gadiem
Mūs gan laikam vairāk interesē viņa tālākie plāni, kuros pēc intervijas var noprast revanša mačs ar Briedi netiek plānots. Bet pirmie soļi smagajā svarā. Varbūt arī labi, jo īsti no Maira puses neredzu spēcīgus argumentus revanšēties Usikam, savukārt jostas, ja pareizi saprotu, Briedim līdz ar scenāriju, ka Usiks pārceļas uz smagsvariem, ir daudz aizsniedzamākas.

     [+] [-]

, 2018-08-02 16:48, pirms 6 gadiem
baisulis rakstīja: Mūs gan laikam vairāk interesē viņa tālākie plāni, kuros pēc intervijas var noprast revanša mačs ar Briedi netiek plānots. Bet pirmie soļi smagajā svarā. Varbūt arī labi, jo īsti no Maira puses neredzu spēcīgus argumentus revanšēties Usikam, savukārt jostas, ja pareizi saprotu, Briedim līdz ar scenāriju, ka Usiks pārceļas uz smagsvariem, ir daudz aizsniedzamākas.
Ja Usiks parcelas nakosaja svara vai beidz karjeru, jostas ir vakantas un tas izcina atseviskas cinas, ko riko jostu pasniedzeju organizacijas. Aizsniedzamakas vinas nav, tikai viss sakas no sakuma ka bija ieprieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-02 18:12, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Ja Usiks parcelas nakosaja svara vai beidz karjeru, jostas ir vakantas un tas izcina atseviskas cinas, ko riko jostu pasniedzeju organizacijas. Aizsniedzamakas vinas nav, tikai viss sakas no sakuma ka bija ieprieks.
Tā gluži nav, ka viss sākas no sākuma. Ja Usiks pamet jostas, tad Briedis ir galvenais pretendents uz cīņu par WBC jostu. Cik reāli ir citas dabūt, to es nezinu. Bet Briedis tgd augstu kotējas un cīņas sarunāt vajadzētu būt vieglāk.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-02 18:41, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: Garām viņi nenošāva, jo Mairis izrādījās īsts cīnītājs. Ar tādu traumu Tu būtu smilkstējis mājās zem segas, bet viņš noboksēja līdz galam, un vēl pēdējo raundu vinnēja, neskaitot pirmos 4-5.

Jonasu te iekšā nejauc, gan jau arī viņam iedos ordeni, katrā ziņā nedomāju, ka kādam ir pretenzijas, džeks normāli kapā un arī ir pelnījis.

Mairis ir pirmais pasaules čempions Latvijas vēsturē, nevis "kaut ko uzvarējis" un diezvai kāds tuvākajos 50 gados to spēs atkārtot.

p.s Virsraksts fenomenāls, tipa Usiks negribot saņemt apbalvojumu. Patiesībā viņš intervijā tikai retoriski izteicās, ja jau tauta viņu uzskata par varoni, tad ar to pietiek, nevis, ka ordeni NEVAJAG un iepūtiet.
Par to nav jādod ordenis, īstenībā jau Muļķu zemē tie apbalvojumi sen jau īsto nozīmi pazaudējuši, bet Tavs komentārs parada, ka Tev nav nojēga par ko jādod valsts apbalvojumus. Un kādu vēl traumu vispār ir runa?

  -4 [+] [-]

, 2018-08-02 19:10, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: p.s Virsraksts fenomenāls, tipa Usiks negribot saņemt apbalvojumu. Patiesībā viņš intervijā tikai retoriski izteicās, ja jau tauta viņu uzskata par varoni, tad ar to pietiek, nevis, ka ordeni NEVAJAG un iepūtiet.
Ukrainā politiķi ir vēl nepopulārāki kā šeit un Usiks vēršas pret viņu vēlmi pazīmēties, nevis pašu apbalvojumu. Bet nu kādu virsrakstu autoris ir uzskricelējis tāds nu tas ir.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-03 01:02, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Par to nav jādod ordenis, īstenībā jau Muļķu zemē tie apbalvojumi sen jau īsto nozīmi pazaudējuši, bet Tavs komentārs parada, ka Tev nav nojēga par ko jādod valsts apbalvojumus. Un kādu vēl traumu vispār ir runa?
Tu ko, tankā vai? Katrā intervijā viņš atbild, ja tiek jautāts par traumām. Divas bija pirms cīņas ar Usiku, bet viņš tomēr noboksēja. Tagad ir drusku nopietnāk, bet pēc operācijas cerams būs labi. Tādi kā tu te uzrodas pirms un pēc cīņām, bet boksa dzīvei līdzi neseko, toties uzdod stulbus jautājumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja