Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bredlijs nosargā WBO titulu

Jānis Pārums

Bredlijs nosargā WBO titulu
Timotijs Bredlijs pret Neitu Kempbelu
Foto: AP

Aizvadītajā naktī Kalifornijā amerikāņu bokseris Timotijs Bredlijs turpināja savu uzvaru sēriju profesionālajā boksā, trīs raundos pārspējot savu pieredzējušo tautieti Neitu Kempbelu un nosargājot Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu pirmajā pusvidējā svarā (līdz 63.5kg).

Par 12 gadiem jaunākais (25 pret 37) Bredlijs cīņu iesāka aktīvi, veiksmīgi darbojoties jau no cīņas sākuma un kontrolējot notikumus ringā. Vienā no cīņas epizodēm pēc Bredlija sitiena ar galvu, Kempbelam tika pārsista uzacs un pēc trešā raunda viņš atzina, ka ar kreiso aci slikti redz.

Konsultējies ar ārstu, ringa tiesnesis Deivids Mendoza pieņēma lēmumu apturēt cīņu, uzvaru ar tehnisko nokautu piešķirot Bredlijam.

Par šādu pavērsienu pārsteigumu pauda Kempbela pārstāvji, jo līdzīgos gadījumos (ar galvu pārsista uzacs) cīņu reizēm mēdz atzīt par nenotikušu, tomēr tiesnesis Mendoza vēlāk paskaidroja savu lēmumu: "Viņi viens otru ar galvām dauzīja visu vakaru. Arī izšķirošajā epizodē, taču asinis radās no sitiena ar dūri, nevis galvu. Tas, ko es redzēju – vispirms bija sitiens ar dūri, pēc tam – asinis."

Kempbels gan oponēja, norādot, ka uzacs savainojums radies tieši no sitiena ar galvu, nevis dūri. Pieredzējušais amerikānis pauda arī nožēlu par cīņas iznākumu, norādot, ka tiesneša lēmums bijis kļūdains.

Bredlijam šī bija 25 uzvara karjerā (25-0, 12KO) pēc kārtas, savukārt Kempbels piedzīvoja sesto neveiksmi 40 cīņās (33-6-1, 25KO). Bredlijs arī nosargāja šī gada aprīlī izcīnīto WBO čempiona jostu.

Citā cīņā, kas notika turpat, sacentās Žuniors Viters (Lielbritānija) un Devons Aleksandrs (ASV). Cīņas likme bija pirmā pusvidējā svara (līdz 63.5kg) vakantā WBC čempiona josta, kas agrāk jau bija piederējusi Viteram. Britu bokserim neizdevās to atgūt, jo pēc astotā raunda, pamatojoties uz Vitera kreisās rokas savainojumu, tiesnesis apturēja cīņu, par uzvarētāju atzina Aleksandru. Arī pēc punktiem vadībā tobrīd bija amerikānis – 79:73, 79:73, lai gan viens tiesnesis cīņas gaitu bija novērtējis pretēji – 80:72 par labu Viteram.

Aleksandrs līdz ar to savu nezaudēto cīņu sēriju profesionālajā ringā palielināja līdz 19 (19-0, 12KO), savukārt Viteram nācās samierināties ar trešo zaudējumu karjerā (37-3-2, 22KO) un otro pēdējās trīs cīņās.

Izmantotie resursi:
boxrec.com