Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Patriks Plaudis

Aizliegto vielu lietošanā pieķerts bokseris Raiens Garsija

Aizliegto vielu lietošanā pieķerts bokseris Raiens Garsija
Raiens Garsija
Foto: Kevin lole

Slavenais pirmās pusvidējās svara divīzijas amerikāņu bokseris Raiens Garsija (25-1, 20 KO) pēc uzvaras pār pašreizējo WBC pasaules čempionu šajā svarā Devinu Heiniju (31-1, 15 KO) pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Saskaņā ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) vēstuli, boksera testa paraugos ir aizliegtais medikaments ostarīns, selektīvs estrogēnu receptoru modulators, kas palielina izturību un muskuļu masu, bet samazina zemādas tauku daudzumu. Šim preperātam efekts ir līdzīgs kā anaboliskajiem steroīdiem. Viņam bija pozitīvs ostarīna tests dienu pirms un dienā, kad viņš uzvarēja Devinu Heiniju.

Garsijas komandai ir 10 dienas, lai pieprasītu "B" parauga testus. Ir vērts atzīmēt, ka paraugā “A” tika konstatēts arī pozitīvs rezultāts attiecībā uz 19-norandrosteronu, taču tas netika apstiprināts.

Jāpiezīmē, ka intervijā ar portālu japantimes.co.jp divdesmit piecus gadus vecais Garsija noliedza apsūdzības par aizliegto vielu lietošanu. "Visi zina, ka es nekad nekrāpjos! Nekad neesmu lietojis steroīdus... Es pat nezinu, kur mūsdienās kaut ko tādu var dabūt! Es pat uztura bagātinātājus salīdzinoši reti lietoju. Tas viss ir meli par mani..."


, 2024-05-02 20:51, pirms 2 nedēļām
Medikaments

"efekts ir līdzīgs kā anaboliskajiem steroīdiem"

Normaļno. Kuriem steroīdiem...?
, 2024-05-03 16:16, pirms 2 nedēļām
Anaboliskajiem..
, 2024-05-04 18:52, pirms 2 nedēļām
FRW rakstīja: Anaboliskajiem..
Vai ta nu tikai anaboliskie eksistē

Bet te ir jautājums, kuram steroīdam tad vinš ir līdzīgs, kārtējo reizi kaut kāda pusinformācija
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Sky Sports
17

Pēc negaidīti mierīgas preses konferences Fjūrijs atsakās skatīties Usikam acīs

Ceturtdienas vakarā Rijādā, Saūda Arābijā, tika aizvadīts preses pasākums pirms Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņu vakara, kurā abi bokseri ar skaļiem vārdiem nemētājās un skandālus netaisīja. Vienīgais nelielais izņēmums bija tradicionālā nostāšanās aci pret aci, kurā Fjūrijs demonstratīvi neskatījās Usika virzienā.
Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
11

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing
1

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.