Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko jaunākais cīnīsies ar Rahmanu

Jānis Pārums

Kļičko jaunākais cīnīsies ar Rahmanu
Vladimirs Kļičko un Hasims Rahmans

Noskaidrojies IBO, IBF un WBO pasaules čempiona smagajā svarā Vladimira Kļičko pretinieks 13. decembra cīņā. Par to kļuvis bijušais pasaules čempions Hasims Rahmans no ASV, informē boksa portāls boxrec.com.

Jāatgādina, ka iepriekš Kļičko pretinieks 13. decembra cīņā bija obligātais IBF titula pretendents krievs Aleksandrs Povetkins, taču viņš kādā no treniņiem guva savainojumu, līdz ar to ukrainim nācās meklēt citu pretinieku.

Pirms pāris gadiem Rahmanam bija paredzēts tikties ar vecāko no brāļiem Kļičko – Vitāliju – taču Vitālijs beidza karjeru savainojuma dēļ un cīņa nenotika.

2001. gada aprīlī Rahmans piedzīvoja savu zvaigžņu stundu, piektajā raundā nokautējot leģendāro Lenoksu Lūisu un iegūstot IBO, IBF un WBC čempiona jostas, tiesa, jau pēc septiņiem mēnešiem Lenokss atspēlējās ar nokautu ceturtajā raundā. 2005. gadā Rahmans vēlreiz kļuva par WBC čempionu, bet vēlāk viņš šo titulu zaudēja krievam Oļegam Maskajevam.

Karjeras laikā 35 gadus vecais Rahmans (45-6-2, 36KO) ticies arī ar tādiem zināmiem bokseriem kā Deividu Tua (zaudējums ar tehnisko nokautu un neizšķirts), Evanderu Holifīldu (zaudējums ar tehnisko nokautu) un Džonu Ruisu (zaudējums pēc punktiem).

Pēdējo cīņu amerikānis aizvadīja jūlijā, kad cīnījās ar Džeimsu Toni, taču vēlāk cīņa tika atzīta par nenotikušu. Cīņas trešajā raundā abi bokseri neveiksmīgi sasistās ar galvām un Rahmans pārsita aci, kā rezultātā noslēdzoties trešajam raundam, pēc ārstu rekomendācijām boksera pārstāvji paziņoja, ka Rahmans cīņu neturpinās, jo ar kreiso aci praktiski vairs neredzēja. Tiesnesis par uzvarētāju paziņoja Toni.

Rahmana komanda nebija mierā ar tiesneša lēmumu un iesniedza apelāciju, lūdzot atcelt cīņas gala iznākumu. 28. jūlijā Kalifornijas Štata Atlētikas komisija pieņēma lēmumu, ka iznākums ir anulējams.

Kļičko (51-3, 45KO) pēdējo cīņu aizvadīja 12. jūlijā, kad 11. raundā nokautēja amerikāni Toniju Tompsonu.

Izmantotie resursi:
boxrec.com

  -1 [+] [-]

, 2008-11-01 19:48, pirms 16 gadiem
Gaidu ar nepacietību šo cīņu!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-01 19:51, pirms 16 gadiem
Kļičko sados melnajam pa dirsu
Slēpts komentārs: soltex
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-03 19:18, pirms 16 gadiem
soltex rakstīja: Rahmans uzvarēs
tevi>>>>>???????