Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko: "Mans mērķis – 2016.gada olimpiāde Rio"

Jānis Pārums

Kļičko: "Mans mērķis – 2016.gada olimpiāde Rio"
Vladimirs Kļičko
Foto: AFP/Scanpix

IBO, IBF, WBO un WBA superčempions smagajā svarā, ukraiņu bokseris Vladimirs Kļičko (60-3, 51KO) paziņojis par savu vēlmi startēt 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Man ir mērķis – 2016.gada olimpiāde. Pagaidām gan vēl ir daudz jautājumu, jo AIBA (Starptautiskā Amatieru boksa asociācija) vēl jāizlemj, kas ir atļauts, kas nav. Pagaidām jau vēl nekā konkrēta nav," norādīja Kļičko. "Zinu, viņiem ir vecuma limits – līdz 40 gadiem. Tātad, es šajā grupā vēl ietilpstu. Ir jautājumi par raundu skaitu, kreklu un aizsargķiveru izmantošanu..."

Jāatgādina, ka Vladimirs Kļičko 1996.gadā triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs, bet pēc tam pārgāja uz profesionālo boksu. Līdz šim olimpiskajās spēlēs (tāpat kā Eiropas un pasaules čempionātos) drīkstēja piedalīties tikai amatieri, bet tagad AIBA lēmusi, ka 2016.gada olimpiādē varēs startēt arī profesionāļi.

Izmantotie resursi:
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...

  -4 [+] [-]

, 2013-06-01 11:23, pirms 11 gadiem
Ta jau Briedim uz to pašu jātēmē. Reālākā iespēja cīnīties pret Vladimiru, ja AIBA izlemj atļaut startēt profesionāļiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-01 11:36, pirms 11 gadiem
Visdrīzāk uzliks ierobežojumus kkādus, lai superstāri nevar piedalīties.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-01 11:44, pirms 11 gadiem
Ja SOK un AIBA būtu kaut nedaudz smadzeņu, tad nekādiem ierobežojumiem nevajadzētu būt - iedomājies, kāda auditorija un TV reitings būtu boksam olimpiskajās spēlēs, ja tur pēkšņi par valsts godu cīnīties ierastos šobrīdējie TOP profiņi visās svara kategorijās. Tā būtu reāla iespēja visiem savstarpēji beidzot izvicoties, nejājot visai pasaulei smadzenes ar saviem reitingiem, promouteriem, TV līgumiem, naudas sadalīšanu un tukšu iršanu preses konferencēs. Tikai, diemžēl, diez vai kas tāds notiks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-06-01 11:59, pirms 11 gadiem
Teorētiski sanāk, ka ringā varēs iziet Klitschko-Mayweather Jr. ?

  +2 [+] [-]

, 2013-06-01 12:33, pirms 11 gadiem
Kaa-Bee rakstīja: Teorētiski sanāk, ka ringā varēs iziet Klitschko-Mayweather Jr. ?
Svara kategorijas vēl neviens nav atcēlis.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-01 12:33, pirms 11 gadiem
Kaa-Bee rakstīja: Teorētiski sanāk, ka ringā varēs iziet Klitschko-Mayweather Jr. ?
Nē, teorētiski sanāk, ka ringā varēs iziet Klitschko - Usain Bolt...loģiski, ka arī olimpiādē ir svara kategorijas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-01 12:43, pirms 11 gadiem
yahooo rakstīja: Kaut kā nenopietni no Klichko puses izklausās tas viss.
Ta kas tur nenopietns - pieļauju, ka tāpat ja Kļičko tur ies, tad virkne tā saucamo "spēcīgāko" neizrādīs interesi par to turnīru, tā kā Kļičko aizies, mierīgi visus nodžebos un savāks savu medaļu.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-01 12:48, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Nespīd,tev Kļičko nekas.
Tu gan esi šausmīgi zinošs un gudrs
Organizācijas tikai lems,bet Tu jau zini.Apsveicu ar skolas brīvlaiku,pokemon

     [+] [-]

, 2013-06-01 13:14, pirms 11 gadiem
Eddy rakstīja: Ja SOK un AIBA būtu kaut nedaudz smadzeņu, tad nekādiem ierobežojumiem nevajadzētu būt - iedomājies, kāda auditorija un TV reitings būtu boksam olimpiskajās spēlēs, ja tur pēkšņi par valsts godu cīnīties ierastos šobrīdējie TOP profiņi visās svara kategorijās. Tā būtu reāla iespēja visiem savstarpēji beidzot izvicoties, nejājot visai pasaulei smadzenes ar saviem reitingiem, promouteriem, TV līgumiem, naudas sadalīšanu un tukšu iršanu preses konferencēs. Tikai, diemžēl, diez vai kas tāds notiks...
Nav jau garantēts, ka pasaules ranga līderi visi skriešus skries boksēties.
Viņi ar savu pro sportu nopelna pietiekami, bet dēļ šaubīgām medaļām lauzt kaulus ...

Ja tas būtu TIK prestiži, tad labākie amatieri nemaz pro karjeru nesāktu, lai varētu turpināt Oly piedalīties.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-01 13:15, pirms 11 gadiem
Kaa-Bee rakstīja: Teorētiski sanāk, ka ringā varēs iziet Klitschko-Mayweather Jr. ?
jā.
Iespējams, ka tā pat būs pirmā cīņa.
Un finālā Briedis pret Alekseju širokovu no Dinamo Rīga

  -1 [+] [-]

, 2013-06-01 14:35, pirms 11 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Viņi ar savu pro sportu nopelna pietiekami, bet dēļ šaubīgām medaļām lauzt kaulus ...
Ja tas būtu TIK prestiži, tad labākie amatieri nemaz pro karjeru nesāktu, lai varētu turpināt Oly piedalīties.
Nu, principā jau tu pats sev esi atbildējis savā komentārā - Olimpiskais čempions ir PRESTIŽI jebkurā sporta veidā, bet NOPELNĪT var tikai pro sacensībās. Man, piemēram, nav skaidrs, kāpēc vispār ir šāds ierobežojums boksam, tad jau tikpat labi var olimpiskajās spēlēs atkal aizliegt piedalīties NHL profiņiem, atšūt riteņbraucējus vai jebkuru citu sporta veidu, kam ir pro sacensības. Kāda starpība, kur viņi pelna naudu, ja sportistam ir vēlme pārstāvēt savu valsti, tad viņam tas ir jāļauj darīt. Protams, ievērojot visus starptautiskos noteikumus, dopinga kontroles utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-02 08:42, pirms 11 gadiem
būtu intresanti. godīgi sakot amatieros viņam būtu leilāka iespēja atraut pa pieri, jo pretinieki vienkārši varētu lidot virsū nedomājot par enerģijas sadali raundiem.

es viņa vēlmi piedalīties olimpiādē uztveru kā pusmūža krīzi, jo viņš nejūt ,ka tiek novērtēts ( ,ārpus biujšās padomju savienības un garlaicīgās vācijas).

un šaubos, ka olimpiādē bez kļičko būtu vēl kāds labs bokseris. kāpēc sevi traumēt dēļ kaut kāda mistiska prestiža.

     [+] [-]

, 2013-06-08 10:20, pirms 11 gadiem
Eddy rakstīja: Nu, principā jau tu pats sev esi atbildējis savā komentārā - Olimpiskais čempions ir PRESTIŽI jebkurā sporta veidā, bet NOPELNĪT var tikai pro sacensībās. Man, piemēram, nav skaidrs, kāpēc vispār ir šāds ierobežojums boksam, tad jau tikpat labi var olimpiskajās spēlēs atkal aizliegt piedalīties NHL profiņiem, atšūt riteņbraucējus vai jebkuru citu sporta veidu, kam ir pro sacensības. Kāda starpība, kur viņi pelna naudu, ja sportistam ir vēlme pārstāvēt savu valsti, tad viņam tas ir jāļauj darīt. Protams, ievērojot visus starptautiskos noteikumus, dopinga kontroles utt.
to es ari nesaprotu... tas pats futbola ari ta notiek parejos sportos laikam visi vareja piedalities... gan pec ranga vai valstu labakos speletajus... Ja atlautu boksa cinities pec ranga labakajiem tas tikai boksa pasaulei palidzetu ...

     [+] [-]

, 2013-06-08 10:42, pirms 11 gadiem
pac-man rakstīja: būtu intresanti. godīgi sakot amatieros viņam būtu leilāka iespēja atraut pa pieri, jo pretinieki vienkārši varētu lidot virsū nedomājot par enerģijas sadali raundiem.

es viņa vēlmi piedalīties olimpiādē uztveru kā pusmūža krīzi, jo viņš nejūt ,ka tiek novērtēts ( ,ārpus biujšās padomju savienības un garlaicīgās vācijas).

un šaubos, ka olimpiādē bez kļičko būtu vēl kāds labs bokseris. kāpēc sevi traumēt dēļ kaut kāda mistiska prestiža.
ta ir iespeja nogatz pasaules cempionu... Boks paliktu intersantaks, jo musdienas daudziem problemas sarikot cinu(naudas,traumas,vieta nez kas vel) Olimpiiades zelts = Dabut slavu, parejais viss naks pats par sevi nauda... Vieniga problema ka vini cinisies, cik raundus.... 3-6 raundi tas butu stulbi prieks TOP bokseriem pasaule... ta vairak butu veiksmes cina... aizsargukiveres butu ok... cik cinas vini varetu spelet.... Tas ir boksa turnirs kur 16 bokseri no sava svara cinas.. tas nozima vajag 4 cinas lai vinetu zeltu...mes redzam ka TOP labakie cinas... lai atjaunoties pec smagas cinas viniem vajag kadu menesi... tas ir lielakais skerslis Olimpiades boksaa prieks top labakajiem