Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Teilore uzvar sieviešu boksa lielākajā cīņā, Stīvensons dominē pret Valdesu

Rolands Eliņš

Teilore uzvar sieviešu boksa lielākajā cīņā, Stīvensons dominē pret Valdesu
Keitija Teilore un Amanda Serrāno. Foto: AFP/Scanpix

ASV bokseris Šakurs Stīvensons pēc punktiem ļoti pārliecinoši pieveica Oskaru Valdesu, apvienojot WBO un WBC pasaules čempiona titulus otrajā pusvieglajā svara kategorijā. Tikmēr pirmoreiz boksa vēsturē Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā vakara galvenā cīņa tika uzticēta dāmām, un Keitija Teilora saspringtā un dramatiskā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pieveica Amandu Serrāno, nosargājot visus savus titulus vieglajā svara kategorijā.

24 gadus vecais Šakurs Stīvensons (18-0) uz cīņu pret līdz šim nepieveikto Oskaru Valdesu (30-1) ieradās WBO čempiona statusā un cīnījās par Valdesa WBC čempiona titulu. Lasvegasā aizvadītajā cīņā Stīvensons attaisnoja savu favorīta statusu un izcīnīja drošu uzvaru pēc punktiem (117:100, 118:109 un 118:109).

Stīvensons nosūtīja Valdesu nokdaunā sestajā raunda, un cīņas izskaņā bija acīmredzams, ka viņš pēc punktiem ir tālu priekšā. Valdess pēdējā raundā centās izglābties ar negaidītu nokautu, taču tas neizdevās, un cīņas pēdējās desmit sekundēs Stīvensons jau pacēla rokas un sāka svinēt uzvaru, tiesa, par to izpelnoties līdzjutēju ūjināšanu.

Stīvensons pēc cīņas izteica atzinību savam pretiniekam par parādīto cīņu. Valdesam šis bija pirmais zaudējums kopš 2012. gada olimpiskajām spēlēm, kamēr Stīvensons pats var lepoties ar 2016. gada olimpisko spēļu sudraba medaļu.

Savukārt Ņujorkā slavenā "Madison Square Garden" pirmoreiz uzņēma cīņu vakaru, kurā galvenais notikums bija sieviešu boksa cīņa. Keitijas Teilores visu vieglā svara titulu aizstāvēšana pret Amandu Serrāno tika dēvēta par lielāko notikumu sieviešu boksā, un abas cīkstones honorāros saņēma vismaz vienu miljonu dolāru.

Cīņa sevi attaisnoja, un Īrijas boksere Keitija Teilore (21-0) un Puertoriko boksere Amanda Serrāno (42-2-1) sarīkoja iespaidīgu izrādi, kurā tomēr uzvarēja Teilore, nosargājot visus savus titulus vieglajā svarā un saglabājot neapstrīdētās čempiones godu.

Serrāno aizvadīja lielisku piekto raundu, kurā ar aktīviem uzbrukumiem pārsita pretiniecei degunu un meklēja iespējas ar nokautu pielikt punktu cīņai, taču Teilore izturēja un pēc tam piebremzēja divos nākamajos raundos, lai ar nedaudz ietaupītiem spēkiem pēdējos raundos atkal pārņemtu iniciatīvu.

Tiesnešu domas dalījās, un viens tiesnesis lēma par labu Serrāno (96:94), bet divi pārējie ar lēmumiem 97:93 un 96:93 nosvēra svaru kausus par labu Teilorei, kura līdz ar to uzvarēja ar dalītu tiesnešu lēmumu.

Teilore pārstāv "Matchroom Boxing", kamēr Serrāno pievienojusies Džeika Pola aģentūrai, un Pols pirms cīņas bija saderējis ar Ediju Hērnu par savas bokseres uzvaru par vienu miljonu dolāru. Pirms cīņas gan izrādījās, ka šīs derības nav apstiprinātas, jo promouteri nemaz nedrīkst veikt šādas likmes. Tā vietā viņi bija saderējuši uz kaut ko citu, un tiek vēstīts, ka Teilores uzvara nozīmē to, ka Polam būs jāpiekrīt pašam aizvadīt cīņu pret kādu no Hērna bokseriem. Pols gan paspēja jau iebilst tiesnešu lēmumam un pieprasīt revanša iespēju Teilorei.