Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Juris Ivanovs cīnīsies ar ukraini Dmitro Fedosu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Juris Ivanovs cīnīsies ar ukraini Dmitro Fedosu
Juris Ivanovs
Foto: Levi

Pēc trīs gadu ilgas pauzes profesionālā boksa ringā atgriežas boksa kluba „Tukuma Brāļi” sportists, bijušais pretendents uz pasaules čempiona titulu boksā GBC versijā Juris Ivanovs (6-21-1, 3 KO). Viņš 23. februārī Rīgā aizvadīs četru raundu cīņu ar Ukrainas čempionu amatieru boksā Dmitro Fedosu (1-0,1 KO).

Cīņa notiks Rīgā nakts kluba „Sudio 69” telpās, cīņas formula: četri raundi pa trīs minūtēm un tā notiks pusvidējās svara kategorijas ietvaros ( - 67 kg).

„Šai cīņai gatavojos Tukumā kopā ar Arvi Stivriņu. Esmu noilgojies pēc boksa, tāpēc darīšu visu, lai uzvarētu un, lai atgādinātu visai Latvijas boksa sabiedrībai, ka esmu atgriezies,” vēstīja divkārtējais Latvijas čempions kikboksā Juris Ivanovs, kurš dažus mēnešus atpakaļ aizvadīja kikboksa cīņu ar čīlieti Felipi Valdesu Kārteru un svinēja uzvaru.

Jāpiemin, ka bijušais kikboksa čempions Ivanovs pēdējo reizi uz profesionālā boksa ringa kāpa 2010. gada aprīlī cīņā pret Eiropas boksa čempionāta junioriem bronzas medaļnieku Mariusu Kravčuku (1-0-1, 0 KO), kurā tika fiksēts neizšķirts. Boksā tukumnieks debitēja 2007. gadā un pa šo laiku sportists aizvadījis divdesmit astoņas cīņas, no kurām tikai sešās tas svinējis uzvaras un vienā mačā tika fiksēts neizšķirts. Par spīti ne visai spožajai statistikai Juris ir cīnījies ar vairākiem pasaules TOP 50 sportistiem un pat vienreiz spēkojies par pasaules čempiona jostu GBC (Global Boxing Council) versijā ar Bartolomeju Vančuku (11-0, 4 KO).

Cīņā par GBC titulu Ivanovs sevi parādīja no labākās puses, pirmajā raundā nosūtot savu pretinieku smagā nokdaunā, taču Vančuks spēja atgūties un vēlāk arī uzvarēt, jo Ivanovs vienā no uzbrukumiem bija guvis savainojumu un pēc trešā raunda atteicās turpināt divkauju.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records