Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1463, Did:0, useCase: 3

Latvijas Biljarda čempionāta POOL8 amatieru līgas otrā sezona

Andrejs Siliņš

Latvijas Biljarda čempionāta POOL8 amatieru līgas otrā sezona
Foto: POOL8 amatieru līga

Latvijas Republikas iedzīvotāji, kuri ir biljarda cienītāji 2010. gada marta mēnesī uzsāka savu pirmo sezonu Latvijas biljarda čempionāta POOL8 amatieru līgā. Visa gada garumā, katru ceturtdienas vakaru šī sporta veida cienītāji pulcējās vairākos Latvijas pilsētas biljarda klubos, lai atpūstos, paaugstinātu savas iemaņas un krātu pieredzi biljarda spēlē.

Turnīra pirmajos mēnešos kopumā dalību ņēma 86 dažādi dalībnieki spēlējot vairākos Latvijas pilsētu biljarda klubos (Ogre, Liepāja, Ventspils, Jēkabpils, Rēzekne, Ķekava, Bauska un Jelgava). Vasaras mēnešos bija manāms dalībnieku un arī klubu skaita samazinājums, ko varētu izskaidrot ar karsto vasaras laiku un citiem vērienīgiem masu pasākumiem mūsu valstī, kā arī ticības trūkumam no spēlētāju un klubu puses turpmākajai POOL8 amatieru līgas attīstības nākotnei.

Tādēļ POOL8 amatieru līgas koordinatori vasaras mēnešos uzorganizēja vairākus POOL komercturnīrus un klubu draudzības komercmačus. Šajos turnīros varēja piedalīties ikviens biljarda cienītājs kā bez pieredzes, tā arī ar nopietnu biljarda spēles stāžu. Pēc šiem mačiem bija manāms Bauskas spēlētāju pārākums pār vairums citu pilsētu spēlējošajiem biljarda entuziastiem. Uzsākoties rudens sezonai - oktobra mēnesī Latvijas biljarda čempionāta POOL8 amatieru līgas regulārajos reitinga posmos piedalījās ap 32 dalībnieku. Pēc oktobra reitinga posmu izspēles vairs netika iesaistīti jauni klubi POOL8 amatieru līgā, jo bija atlikuši vien divi mēneši līdz gada lielajam Latvijas Finālam.

Latvijas lielajā fināla spēlēja trīs pilsētu Ogres, Bauskas un Jēkabpils klubu reitinga labākie spēlētāji, kuri savā starpā arī noskaidroja Latvijas biljarda čempionāta POOL8 amatieru līgas čempiona titulu un cīnījās par galveno POOL8 amatieru līgas balvu – „BILJARDA GALDS ACON 8Ft”.

2010. gada POOL8 amatieru līgas Latvijas Fināla rezultāti

tavula: V, Spēlētājs, Pilsēta
1., Igors Kačanovs, Jēkabpils
2., Herberts Mucenieks, Bauska
3., Sergejs Štrauss, Bauska
4., Gatis Teicāns, Jēkabpils
5., Valdis Renerts, Jekabpils
6., Gitis Baļčūns, Bauska
7., Vitālijs Afanasjevs, Bauska
8., Jānis Trubačs-Boginskis, Ogre