Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais MLB MVP Puholss atgriežas Sentluisā

Juris Miņins
Juris Miņins

Trīskārtējais MLB MVP Puholss atgriežas Sentluisā
Alberts Puholss, Foto:AFP/Scanpix

Trīskārtējais Augstāko beisbola līgu (MLB) Nacionālās līgas vērtīgākais spēlētājs Alberts Puhols ir noslēdzis viena gada līgumu ar savu pirmo komandu, Sentluisas "Cardinals".

Kā ziņo Ziemeļamerikas sporta mediji, Alberts Puholss ir nolēmis turpināt karjeru, turklāt darīs to savā pirmajā "lielo līgu" komandā. Dominikānas Republikas beisbolists ir vienojies par viena gada sadarbību ar Sentluisas "Cardinals". Par to spēlētājs nopelnīs 2.5 miljonus ASV dolāru.

Alberts Puholss Sentluisā pavadīja savas karjeras labākos gadus, jo tieši "Cardinals" rindās viņš divreiz triumfēja Pasaules sērijā, trīs reizes tika pie Nacionālās līgas MVP balvas (10 reizes balsojumā sasniedza TOP-5 rezultātu), kā arī deviņas reizes (no kopā desmit) tika atzīts par "All-Star" līmeņa spēlētāju.

Neskatoties uz to, pēc vienpadsmit sezonām, 2011. gadā, Puholss nolēma pamest ASV centrālo daļu un devās pēc lielākas naudas uz valsts rietumkrastu, pievienojoties Losandželosas "Angels", kas viņam piesolīja un arī samaksāja par 10 miljoniem ASV dolāru lielāku atalgojumu nekā viņš saņēma "Cardinals" rindās.

Lai arī "Angels" rindās Alberts demonstrēja gana labu sniegumu un turpināja ceļu pretim izcilībai un teju garantētai iekļūšanai MLB Slavas zālē, atkārtot Sentluisas laiku sasniegumus viņam vairs neizdevās. Pagājušo sezonu dominikānietis noslēdza jau otrā Losandželosas vienībā, "Dodgers", kurai pievienojās cerībā uz iespēju izcīnīt čempionu kausu.

Jāpiebilst, ka jau pagājušajā gadā notika spekulācijas par to, ka Puholsam tā varētu būt pēdējā sezona MLB un arī pats spēlētājs, kurš starpsezonā piedalījās Dominikānas līgas mačos, atzina, ka karjeru turpinās, ja vien būs piedāvājums, kas viņam liksies interesants.

Neskatoties uz to, ka kopš pēdējās Alberta spēles "Cardinals" rindās ir pagājušas vairāk kā 10 sezonas, divi spēlētāji ar kuriem Puholss ir spēlējis un izcīnījis čempionu titulus, vēl aizvien ir sastāvā. Tas ir ķērājs Jadirs Molina un metējs Adams Vainraits. Molina jau ir paziņojis, ka šī viņam būs pēdējā sezona MLB un pašlaik tiek prognozēts, ka, ļoti iespējams, pēc 2022. gada sezonas viņam varēt pievienoties arī Vainraits un Puholss.

Citējot komandas pārstāvjus, Puholsam šajā sezonā Sentluisas komandas rindās nav plānota pamatsastāva spēlētāja loma, jo viņa pozīcijā, pirmajā bāzē, lieliski darbojas Pols Goldšmits, tāpēc veterāns varētu nākt uz maiņu vai spēlēt nozīmētā atsitēja pozīcijā, kas no šīs sezonas ir ieviesta arī Nacionālajā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/