Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mortons spēlē ar lauztu kāju, "Braves" Pasaules sēriju sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Mortons spēlē ar lauztu kāju, "Braves" Pasaules sēriju sāk ar uzvaru
Foto:AP/Scanpix

Atlantas "Braves" metējs Čārlijs Mortons ar lauztu kāju prata no spēles izslēgt divus pretinieku atsitējus, bet Atlantas "Braves" ar 6:2 pārspēja Hjūstonas "Astros", sākot Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsēriju ar panākumu.

Pirms 2021. gada Pasaules sērijas pirmās spēles, kas norisinājās "Minute Maid Park" arēnā, jeb Hjūstonas "Astros" mājas laukumā, par favorītiem tika uzskatīta Amerikas līgas komanda, kamēr Atlantas "Braves", kuri pa ceļam uz finālu gan veica fantastisku spurtu sezonas otrajā pusē, gan Nacionālās līgas finālā izslēdza Losandželosas "Dodgers", tika atvēlēta ja ne "melno zirdziņu" loma, tad drīzāk no viņiem gaidīja skriešanu pakaļ nekā bēgšanu no oponentiem.

Pirmajā spēlē viss izvērtās citādāk – jau pēc pirmās spēles trešdaļas, pirmajiem trim iningiem, Atlantas komanda atradās vadībā ar 5:0, kas, neapšaubāmi, nostādīja mājiniekus ļoti neizdevīgā situācijā. Par šī sprādziena galveno vaininieku ir jāsauc no Horhe Solērs, kurš jau pirmajā iningā veica "Home run" atsitienu, sākot "Braves" skrējienu. Viņam, tāpat kā Adamam Duvālam, spēles beigās arī bija divi izsisti punkti.

Bez Solēra par varoņdarbu pat tiešā vārda nozīmē parūpējās "Braves" metējs Čārlijs Mortons. Pēc tam kā hjūstonietis Juli Gurīls mēģināja atsist bumbiņu, bet trāpīja pa Mortona kāju (bumbiņas ātrums bija aptuveni 165 km/h), Atlantas metējs turpināja spēlēt, taču komandas biedri pamanīja, ka viņa gaita ir izmainījusies. Mortons pēc šī incidenta vēl paspēja veikt 16 metienus un gūt divus straikautus līdz tika nomainīts un aizsūtīts pie ārstiem, lai noskaidro savainojuma nopietnību. Kā izrādījās vēlāk, "Braves" metējam tika konstatēts kājas apakšstilba kaula plīsums un viņam sezona ir beigusies.

Lai arī pārējie Atlantas metēji pieļāva septiņus atsitienus, draudīgā "Astros" atsitēju līnija nespēja no šiem momentiem gūt punktus un maču noslēdza tikai ar diviem skrējieniem, kas ir šī izslēgšanas maču turnīra sliktākais rezultāts un sliktākais rezultāts pēdējo 15 maču laikā.

Pasaules sērija turpināsies jau šodien, kad komandas turpat, Hjūstonā, aizvadīs otro maču.

MLB, 2021. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"2
Atlantas "Braves"6

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/