Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"White Sox" divreiz vienā vakarā uzvar ar pēdējo sitienu

Juris Miņins
Juris Miņins

"White Sox" divreiz vienā vakarā uzvar ar pēdējo sitienu
Adams Ītons gūst izšķirošo punktu otrajā mačā.
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionāta izspēlē vakarnakt Čikāgas "White Sox" izcīnīja divas uzvaras pār Detroitas "Tigers", turklāt abas uzvaras tika izcīnītas ar pēdējo sitienu.

Aizvadītajā spēļu kārtā Čikāgas un Detroitas komandām bija jānoskaidro uzvarētājs divos mačos. Tas tāpēc, ka aizvakardienas spēle, nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, tika pārtraukta pēdējā iningā pie rezultāta 3:3.

Pirms aizvakardienas mača Čikāgas komandā izcēlās konflikts starp viņu vadošo metēju Krisu Seilu par izvēlēto mača uniformu, proti, Seils bija neapmierināts ar "White Sox" retro formām, kas pēc viņa vārdiem ierobežo viņa kustību amplitūdu, tāpēc, lai izrādītu savu nepatiku, metējs pat pamanījās sagriezt sev piešķirto formas komplektu. Komanda, protams, uz to reaģēja nekavējoties un diskvalificēja spēlētāju uz pieciem mačiem. Jāpiebilst, ka tieši Seilam bija jāsāk pirmais mačs pret "Tigers".

Palikuši bez sava līdera, čikāgieši gan neapjuka un spēja līdz pēdējam noturēt detroitiešus, bet jau šovakar, pateicoties Adama Ītona sitienam, izcīnīja uzvaru – 4:3. Turklāt, kā jau mājnieki, viņi noslēdza iningus un tāpēc pēc rezultatīvā uzbrukuma spēle arī beidzās.

Savukārt otrajā spēlē viss bija daudz sarežģītāk, jo līdz astotā ininga sākumam mājnieki bija vadībā ar šķietami pārliecinošu pārsvaru – 4:0, taču pēdējos divos "Tigers" izgājienos uz sišanas punktu, Detroitas komanda atspēlējās, turklāt devītajā iningā guva trīs punktus, kas saasināja spēli līdz maksimumam. Taču jāsaka, atkal, daudz ko nospēlēja sišanas kārtība, t.i., mājnieki izmantoja to, ka pēdējais vārds šajā cīņā pienākas viņiem un guva sev nepieciešamo vienu punktu, lai izrautu uzvaru – 5:4.

Jāsaka, ka par mača varoni atkal kļuva Adams Ītons, kurš no sākuma pats izsita trīs punktus, bet devītajā iningā bija tas, kurš guva punktu pēc Melkija Kabreras sitiena.

Jāpiebilst, ka, lai arī Čikāgas "White Sox" pašlaik ir vienīgā Amerikas līgas centrālās divīzijas komanda, kura atrodas uz uzvaru takas, līdz divīzijas līderiem viņiem ir diezgan patālu – 8.5 uzvaras. Tiesa, līdz izslēgšanas spēļu zonai viņiem ir mazliet tuvāk, jo no tās viņus šķir 6.5 uzvaras.

MLB regulārā sezona 24.07

ViesiMājniekiRezultāts
DodgersCardinals9:6
TigersWhite Sox3:4
GiantsYankees2:5
MarinersBlue Jays0:2
DiamondbacksReds9:8
MetsMarlins3:0
IndiansOrioles3:5
TwinsRed Sox7:8
PadresNationals10:6
PhilliesPirate4:5
CubsBrewers6:5
AngelsAstros3:13
RangersRoyals2:1
TigersWhite Sox4:5
RaysAthletics2:3
BravesRockies2:7

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports