Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Pasaules sērijas MVP Solērs pārceļas uz Maiami "Marlins"

Juris Miņins
Juris Miņins

Pasaules sērijas MVP Solērs pārceļas uz Maiami "Marlins"
Horhe Solērs, Foto:AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) 2021. gada Pasaules sērijas vērtīgākais spēlētājs Horhe Solērs nepaliks Atlantā, jo ir parakstījis jaunu trīs gadu līgumu ar Maiami "Marlins".

Horhe Solērs, kurš iepriekšējās sezonas izskaņā kļuva par vienu no galvenajiem varoņiem Atlantas "Braves" ceļā uz Pasaules sērijas čempionu titulu, ir nolēmis atkal mainīt komandu, jo noslēdzis trīs gadu līgumu ar Maiami "Marlins" vienību. Līguma summa – 36 miljoni ASV dolāru.

Kubiešu beisbolists Pasaules sērijas sešos mačos izcēlās ar trim "Home run" sitieniem, kā arī sešiem izsistiem punktiem un 30% atsitienu rādītāju.

Maiami komandas ģenerālmenedžere Kima Nga izteicās, ka ar Solēra piesaisti "Marlins" mēģinās atrisināt divus jautājumus – "aizpildīt" ārējās līnijas centra aizsarga pozīciju, kurā gan Horhe nav spēlējis, kā arī pastiprināt uzbrukumu. Šajā spēles aspektā Solēram gan nav nekādu problēmu, jo bez rezultatīvā snieguma iepriekšējās sezonas finālsērijā, viņš arī bija 2019. gada sezonas Amerikas līgas labākais "Home run" atsitējs, izceļoties ar 48 bumbiņas raidījumiem tribīnēs.

Kā arī...

- Savukārt 2017. gada čempions Hjūstonas "Astros" rindās Karloss Korea, nolēma nepalikt Teksasā, bet pārcelties uz mērenāka klimata pilsētu, parakstot 105.3 miljonu un trīs gadus ilgu līgumu ar Minesotas "Twins".

Lai arī daudzi šo līgumu sauc par pārsteidzošu, tā kā Minesotas komanda, pretēji "Astros" nav pati konkurētspējīgākā, taču jaunais līgums Puertoriko beisbolistu padarīs par ceturto apmaksātāko MLB spēlētāju, rēķinot vidējo gada algu – 35.1 miljons ASV dolāru. Vairāk saņem tikai Makss Šerzers (43.3 miljonus), Gerits Kols (36 miljonus) un Maiks Trauts (35.5 miljonus).

Savas karjeras laikā 2012. gada MLB drafta pirmais numurs, kurš spēlē šortstopa pozīcijā, ir arī divas reizes piedalījies "All-Stars" mačā, atzīts par 2015. gada sezonas Amerikas līgas labāko debitantu, kā arī saņēmis vairākas individuālās balvas par sniegumu aizsardzībā.

- Filadelfijas "Phillies" ir tikuši pie vēl viena augsti novērtēta brīvā aģenta, jo parakstījuši piecu gadu un 100 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu ar Niku Kastelanosu.

- Sentluisas "Cardinals" pastiprināja savu aizsardzības ārējo līniju ar veterānu Koriju Dikersonu un tas viņiem gaidāmajā sezonā izmaksās piecus miljonus ASV dolāru.

- Sandjego "Padres" turpina bruņošanos, bet Ņujorkas "Yankees" nelielo "pārbūvi gaitā", tāpēc no austrumkrasta uz rietumkrastu ir aizsūtīts Luks Voits.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/