Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

2020. gada MLB Pasaules sēriju izspēlēs "Dodgers" un "Rays"

Juris Miņins
Juris Miņins

2020. gada MLB Pasaules sēriju izspēlēs "Dodgers" un "Rays"
Koudijs Belindžers ar <i>Home run</i> sitienu ieveda "Dodgers" komandu Pasaules sērijā Foto:USA Today/Scanpix

Šorīt noslēdzās Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču turnīra līgu fināli un noskaidrojās, ka Tampabejas "Rays" pretinieki Pasaules sērijā būs Losandželosas "Dodgers".

2020. gada Augstāko beisbola līgu sezona tika izspēlēta ievērojami saīsinātā formātā, ierasto 162 maču vietā izspēlējot vien 60 spēļu regulāro sezonu, izslēgšanas maču dalībkomandu skaits gan bija palielināts, tāpēc playoff turnīrs izvērtās gana spraigs un brīžiem pat neparedzams.

Lai vai kā, bet Amerikas līgas finālsērijā spēkiem mērojās Hjūstonas "Astros", bet Nacionālajā līgā par ceļazīmi uz Pasaules sēriju cīnījās Losandželosas "Dodgers" un Atlantas "Braves". Jāsaka uzreiz, ka abas šīs sērijas beisbola līdzjutējiem nelika vilties, jo abās bija gana gan skaistas spēles, gan drāmas, jo abās līgās finālsērija tika izspēlēta septiņos mačos.

Amerikas līgas finālā Tampabejas "Rays" bija izvirzījušies vadībā sērijā ar 3-0 un daudzi gaidīja, ka Hjūstonas "Astros", kuru atbalstītāju pulks pamatīgi saruka pēc iepriekšējā starpsezonā atklātās blēdību shēmas, paliks "sausā", taču Teksasas komanda saņēmās un atbildēja ar savu triju uzvaru sēriju. Izšķirošajam izrāvienam viņiem spēks gan vairs nebija palicis, tāpēc septītajā mačā Tampabejas komanda svinēja pārliecinošu panākumu – 4:2.

Savukārt Nacionālās līgas finālā Atlantas "Braves" bija tuvu tam, lai "izsistu" no tālākās cīņas regulārās sezonas labāko komandu, Losandželosas "Dodgers", tā kā viņi vispirms sērijā izvirzījās vadībā ar 2-0, bet pēc tam bija panākuši ar 3-1 savā labā. Tiesa, kārtējo reizi pierādījās, ka "būt tuvu" un izdarīt ir divas lielas atšķirības. Izcīnījuši trīs panākumus pēc kārtas, Losandželosas "Dodgers" tika līdz finālam.

Jāatgādina, ka Losandželosas "Dodgers" un Tampabejas "Rays" komandu duelis faktiski ir divu šī gada spēcīgāko komandu cīņa, jo arī regulārajā sezonā abas šīs komandas bija savu līgu labākās bilances īpašnieces.

Interesanti, ka Kalifornijas komanda Pasaules sērijā nav uzvarējusi kopš 1988. gada, lai gan pēdējo četru sezonu laikā šī būs jau trešā reize, kad "Dodgers" spēlē MLB finālā. Savukārt Tampabejas "Rays" komanda vēl ne reizi nav bijusi MLB čempionu godā, vienīgo reizi līdz finālsērijai nonākot 2008. gadā.

Zīmīgs ir arī tas apstāklis, ka "Dodgers" ir otrā dāsnākā komanda visā līgā, jo spēlētāju atalgojumā ir iztērējusi teju 108 miljonus ASV dolāru, bet "Rays" līdz finālsērijai ir tikusi ar trešo mazāko algu budžetu visā līgā – nedaudz vairāk kā 28 miljoniem ASV dolāru. Salīdzinājuma – "Dodgers" komandā šosezon spēlēja divi beisbolisti (Kleitons Keršovs un Mūkijs Betss), kuru sezonas atalgojums ir lielāks nekā viss "Rays" algu budžets. Turklāt, Deivids Praiss ir trešais "Dodgers" pārstāvis ar lielāku algu nekā "Rays" komandas kopējais algu budžets, taču viņš Covid-19 risku dēļ nolēma šo sezonu izlaist.

Sērijas sākums ir ieplānots 20. oktobrī, bet vēlākais datums, kad tā varētu noslēgties ir 28. oktobris.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/

  +1 [+] [-]

, 2020-10-19 20:16, pirms 4 gadiem
kā jau ierasts intrigas ziņā MLB skaists stāsts - arī klubiem ar maziem budžetiem ir labas izredzes uz titulu - NBA ar daudz līdzīgākiem budžetiem par ko tādu tikai sapņo...

     [+] [-]

, 2020-10-19 22:23, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: kā jau ierasts intrigas ziņā MLB skaists stāsts - arī klubiem ar maziem budžetiem ir labas izredzes uz titulu - NBA ar daudz līdzīgākiem budžetiem par ko tādu tikai sapņo...
No otras puses - tieši šīm pašām mazbudžeta komandām nav nekādu cerību uz ilgtermiņa panākumiem. Maksimāli 2, nu, ja ļoti paveicas, 3 sezonas var noturēties TOP līmenī, bet tad jāslēdz jauni līgumi un parasti jau ar šādu komandu spēlētājiem līgumus slēdz citi (ja pirms tam viņi vēl nav aizmainīti pret perspektīvu jaunatni).