Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Alonso uzstāda debitantu "Home run" rekordu

Alonso uzstāda debitantu "Home run" rekordu
Pīts Alonso
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Ņujorkas "Mets" spēlētājs Pīts Alonso aizvadītajā naktī uzstādīja Nacionālās līgas pirmgadnieku rekordu gūto "Home run" ziņā, jo jau 40. reizi sezonā raidīja bumbiņu tribīnēs.

Pīts Alonso, raidot bumbiņu tribīnēs pēc Kanzassitijas "Royals" pārstāvja Džeikoba Bērnsa metiena, aizvadītajā naktī uzstādīja jaunu Nacionālās līgas debitantu "Home run" rekordu, jo tas 24 gadus vecajam beisbolistam bija jau 40. "Home run" sezonā. Iepriekšējais rekords, 39 sitieni tribīnēs vienas sezonas laikā, piederēja Losandželosas "Dodgers" pārstāvim, Koudijam Belindžeram, kurš to uzstādīja pirms diviem gadiem, bet pašlaik ir viens no līgas produktīvākajiem atsitējiem.

Tiesa, lai uzstādītu visa MLB rekordu Alonso vēl ir jāpacenšas, jo tajā pašā 2017. gadā lieliska sezona padevās Ņujorkas "Yankees" spēlētājam Āronam Džadžam, kurš arī ir rekorda īpašnieks – 52 "Home run" sezonā.

Jāpiebilst, ka pašā spēlē Ņujorkas "Mets", septītajā iningā atspēlējoties no 3:4 lidz 9:4, pārspēja Kanzassitijas "Royals" ar 11:5.

Pie savas pirmās sausās spēles MLB tika Sietlas "Mariners" metējs Juseis Kikuči, kurš pieļāva tikai divus atsitienus un tas ļāva viņa vienībai ar 7:0 pārspēt Toronto "Blue Jays". Savukārt Vašingtonas "Nationals" atkārtoja vienības rekordu vienā spēlē gūto "Home run" skaita ziņā, ārpus laukuma raidot astoņas bumbiņas, divreiz veiksmīgam esot arī Huanam Soto, un tādējādi viņi pārspēja Milvokī "Brewers" – 16:8.

Visbeidzot, Zaks Grainkī, kurš nu jau kādu laiku pārstāv Hjūstonas "Astros" komandu, palīdzēja savai vienībai ar 4:1 tikt galā ar Oklendas "Athletics". Tā Grainkī bija 200. uzvara karjerā un viņš ir kļuvis par trešo aktīvo beisbolistu, kas ir sasniedzis šo atzīmi.

MLB regulārā sezona, 18.08.

ViesiMājniekiRezultāts
OriolesRed Sox7:13
IndiansYankees8:4
PadresPhillies3:2
MarinersBlue Jays7:0
TigersRays4:5
CardinalsReds5:4
DodgersBraves3:5
BravesNationals8:16
MetsRoyals11:5
TwinsRangers6:3
MarlinsRockies6:7
White SoxAngels2:9
AstorsAthletics4:1
GiantsDiamondbacks1:6
CubsPirates7:1

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.