Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB spēlētājam Hārvijam 60 spēļu diskvalifikācija par neatļautu medikamentu izplatīšanu

Rolands Eliņš

MLB spēlētājam Hārvijam 60 spēļu diskvalifikācija par neatļautu medikamentu izplatīšanu
Mets Hārvijs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

"Major League Baseball" komandas Baltimoras "Orioles" spēlētājs Mets Hārvijs diskvalificēts uz 60 spēlēm par narkotiku izplatīšanu. Viņš atzinies, ka piegādājis narkotikas bijušajam komandas biedram Taileram Skagsam, kurš pirms trim gadiem aizgāja mūžībā narkotiku lietošanas laikā.

MLB par Hārvijam piespriesto sodu paziņoja, daloties ar rezultātiem par savas izmeklēšanas par Tailera Skagsa nāves apstākļiem. Hārvijs pirms trim mēnešiem liecināja, ka no bijušā Losandželosas "Angels" darbinieka Erika Keja nodevis Skagsam oksikodonu.

Oksikodons ir semisintētiskais opioīds, kas tiek izmantots arī medicīnā, taču ir viela, kas rada atkarību, un pētījumi rāda, ka 21. gadsimtā ASV oksikodons tiek plaši lietots arī ne medicīniskiem mērķiem.

Hārvijs savā liecībā atzinās, ka saņēmis šīs vielas no Keja un iedevis arī Skagsam. Hārvijs arī atzinās, ka iepriekš lietojis kokaīnu. Viņam piespriesta 60 spēļu diskvalifikācija, kuras laikā viņš nesaņems algu. Diskvalifikācijas sākums noteikts no 29. aprīļa, attiecīgi tā beigsies astotajā jūlijā.

33 gadus vecais Hārvijs savā MLB karjerā nopelnījis 29.3 miljonus dolāru. Šosezon viņa alga Baltimoras komandā ir viens miljons par sezonu.

Tailers Skagss nomira 2019. gada jūlijā, kad komandas izbraukuma laikā tika atrasts savā viesnīcas numuriņā miris. Pēc izmeklēšanas tika secināts, ka viņš aizrijies vemšanas laikā, esot alkohola un spēcīgu medikamentu reibumā.

Eriks Kejs tiesā atzīts par vainīgu neatļautā medikamentu izplatīšanā, kas novedusi pie citas personas nāves.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/baseball/...