Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Išikava ieved "Giants" Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Išikava ieved "Giants" Pasaules sērijā
Sanfrancisko "Giants"
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Trevisa Išikavas trīs punktu "Home run" sitienam mača pēdējā iningā Sanfrancisko "Giants" ar 6:3 pieveica Sentluisas "Cardinals", tādējādi sērijā panākot 4-1 un iekļūstot Augstāko beisbola līgu (MLB) finālā.

Nacionālās līgas finālsērijas piektais mačs starp Sanfrancisko un Sentluisas komandām attaisnoja visas uz sevi liktās cerības, jo šajā spēlē tika parādīts skaists un nepiekāpīgs beisbols abu komandu izpildījumā.

Spēles pirmo punktu iesita Džons Džejs, kurš pēc Trevisa Išikavas neveiksmīgā fīldinga prata aizskriet līdz otrajai bāzei, bet Tonijs Kruzs ieradās mājas platē. Prieki sentluisiešiem gan bija īsi, jo tajā pašā trešajā iningā Džo Paniks raidīja bumbiņu ārpus spēles laukuma un kopā ar Gregoru Blano izvirzīja "Giants" vadībā.
"Cardinals" ar to nebija mierā un visneapmierinātākie, kā var spriest pēc rezultāta, bija Mets Adamss un Tonijs Kruzs, kuri ceturtajā iningā viens pēc otra izsita bumbiņu tribīnēs. Tādējādi Misūrī komandai tika atgriezta viena punkta vadība.

Atrisinājums pienāca divos pēdējos iningos, kad vispirms astotajā uz maiņu iznākušais Maikls Morse arī ar "Home run" sitienu izlīdzināja rezultātu, bet vēlāk, spēles sākumā kļūdu pieļāvušais Išikava, devītajā iningā guva 401 pēdu tālu trīs punktu "Home run", ar ko arī noslēdzās kā spēle, tā arī visa sērija. 4-1 par labu Sanfrancisko "Giants" un viņi otro reizi triju gadu laikā spēlēs Pasaules sērijā.

MLB fināls, kurā jau pieminētie Nacionālās līgas čempioni Sanfrancisko "Giants" tiksies ar Amerikas līgas triumfatoriem, kuri vēl ne reizi šajā "play-off" nav zaudējuši, Kanzassitijas "Royals". Sērijas sākums ir paredzēts, otrdien, 21. oktobrī Kanzassitijas komandas laukumā.

Līdz šim abas komandas savā starpā ir tikušās 11 reizes, kurās deviņas uzvaras ir izcīnījuši "Royals", tai skaitā viņi ir uzvarējuši arī visos trīs šīssezonas interlīgas mačos. Interesanti, ka šogad Pasaules sērijā spēlē divas komandas, kas izslēgšanas mačus bija sākušas no pašas pirmās kārtas, t.i. "Wild card" mača. Tāpat nevar nepieminēt, ka šī būs pirmā reize MLB Pasaules sērijas vēsturē, kad par turnīra čempiones nosaukumu cīnās divas komandas, kas regulārajā sezonā nav izcīnījušas 90 uzvaras.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports