Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Royals" ar 10:0 sagrauj "Giants" un panāk septīto spēli

Juris Miņins
Juris Miņins

"Royals" ar 10:0 sagrauj "Giants" un panāk septīto spēli
Maiks Mustakass saņem apsveikumus pēc "Home Run" sitiena
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) Pasaules sērijā Kanzassitijas "Royals" vakarnakt notikušajā mačā ar 10:0 sagrāva Sanfrancisko "Giants", tādējādi panākot, ka šīs sezonas čempions tiks noskaidrots sērijas septītajā mačā.

Kanzassitijas komanda spēles otrajā iningā guva septiņus punktus, kas Sanfrancisko vienībai ne tikai lika nomainīt Džeiku Pīviju jau otrajā iningā (pirmais šāds gadījums kopš 1958. gada), bet arī, vēlāk, samierināties ar lielāko zaudējumu šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Spēles rezultātu atklāja Maiks Mustakass, kad ar savu sitienu ieveda mājās Aleksu Gordonu, taču tas bija tikai sākums otrā ininga uguņošanai, jo pēc viņa punktus guva Noričika Aoki, Lorenzo Keins, Eriks Hosmers un Bilijs Batlers. Tas gan nebija viss, jo pēc tam, trešajā komandas izgājienā uz laukuma, Lorenzo Keins panāca 8:0 (viņš bija arī mača rezultatīvākais spēlētājs), bet piektajā un septītajā iningā pa punktam guva Alsidess Eskobars un Maiks Mustakass, kurš pielika punktu šim mačam ar "Home run" sitienu.

Interesanta situācija pašlaik veidojas uz sērijas septīto cīņu metēju korpusā, jo Kanzassitijas komandai šo spēli sāks Džeremijs Gutrī, kas gan nav nekas īpašs, taču īpaši ir tas, ka, sakarā ar Jordano Venturas aizvadītās nakts lielisko sniegumu, "Royals" izšķirošajam mačam ir saglabājuši savu rezerves metēju trijnieku – Kelvinu Errea, Veidu Deivisu un Gregu Holandu. Savukārt Sanfrancisko komanda uz metēju kalniņa kā pirmo sūtīs 39 gadus veco Timu Hadsonu, kurš tādējādi kļūs par visu laiku vecāko metēju, kurš ir sācis Pasaules sērijas septīto maču.

Jāpiebilst, ka pēdējās deviņās reizēs, kad mājnieku komanda ir tikusi līdz Pasaules sērijas uzvarētāja noteikšanai maksimāli iespējamajā maču skaitā, viņi ir svinējuši uzvaru, savukārt Sanfrancisko "Giants" ir zaudējuši visās četrās finālsērijās, kuras ir nonākušas līdz septītajai spēlei.

MLB 2014. gada sezonas finālsērijas septītā un pēdējā spēle norisināsies jau šonakt, kad Kanzassitijas "Royals" savā "Kauffman Stadium" atkārtoti uzņems Sanfrancisko "Giants."

MLB Pasaules sērija, Sanfrancisko "Giants" : Kanzassitijas "Royals" (3-3)

Sp.ViesiMājniekiRezultāts
1.SFKC7:1
2.SFKC2:7
3.KCSF3:2
4.KCSF4:11
5.KCSF0:5
6.SFKC0:10
7.SFKC29.10
---123456789RHE
KC07101010-10150
SF000000000060

U: J.Ventura (1-0) ERA: 1.46
Z: Dž. Pīvijs (0-2) ERA: 12.79
HR: SF – X, KC –M.Mustakass

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports