Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Hakeri" ielaužas sportā: ASV beisbola komanda apsūdzēta datu zādzībā

Rolands Eliņš

"Hakeri" ielaužas sportā: ASV beisbola komanda apsūdzēta datu zādzībā
Hjūstonas "Astros"
Foto: AFP/Scanpix

"Major League Baseball" apstiprinājusi, ka FIB uzsākusi izmeklēšanu par Sentluisas "Cardinals" komandas rīcību, ielaužoties konkurentu komandas datu bāzē un cenšoties nozagt datus par spēlētājiem. Ja "Cardinals" vaina tiks pierādīta, šī būs pirmā reize profesionālajā sportā, kad viena komanda veikusi kiberuzbrukumu otrai komandai.

"Cardinals" tiek apsūdzēta uzbrukumā Hjūstonas "Astros" datoriem. Tiek pieļauts, ka uzbrukuma mērķis bija uzzināt "Astros" vadības maiņu darījumu plānus un tās spēlētāju nepubliskoto statistiku. Līgas vadība uzskata, ka šāda veida pārkāpums ir liels drauds profesionālajam sportam, ņemot vērā, cik liela nozīme mūsdienās kluba pārvaldē ir statistikai un datu bāzēm.

"Cardinals" pauduši gatavību sadarboties ar izmeklētājiem, taču no plašāk komentāriem atsacījās, tāpat kā to darīja "Astros" vienība, vēloties palikt neitrāla līdz izmeklēšanas noslēgumam.

"Taisnība, ka norisinās izmeklēšana par nesankcionētu ielaušanos "Astros" datu bāzē," sacīja MLB komisārs Robs Manfrēds. "Taču pāragri teikt, ka noticis kiberuzbrukums un ka tajā vainojama "Cardinals". Tie šobrīd gluži vienkārši nav apstiprināti fakti."

Sentluisas komanda "Cardinals" ir viena no populārākajām beisbola komandām , kura 11 reizes uzvarējusi "World Series", pēdējoreiz to paveicot 2011. gadā. ASV mediji norāda, ka tās darbinieki iekļuvuši Hjūstonas klubu datu bāzā, uzminot paroles, kuras Sentluisā savulaik izmantoja bijušie "Cardinals" darbinieki, kuri nu strādā Hjūstonā.

Izmantotie resursi:
MLB comments on Astros' computer breach |...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-17 14:06, pirms 9 gadiem
Parole bija password.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 21:27, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Parole bija password.
Tu neticēsi, bet tā ir viena no izplatītākajām parolēm, tāpat kā "12345" un "qwertyu", tālāk seko cilvēka vārds + skaitļi.
Lai veicas hakošanā!