Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Teksasas duelī "Rangers" pieveic "Astros" un pārņem vadību divīzijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Teksasas duelī "Rangers" pieveic "Astros" un pārņem vadību divīzijā
Foto: AP/Scanpix

Ar Teksasas "Rangers" uzvaru pār Hjūstonas "Astros" (6:5) noslēdzās divu kaimiņu cīņa Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārajā sezonā. "Reindžeriem" tas deva arī pirmo vietu divīzijā.

Teksasas komanda pēdējā laikā ir uzņēmusi labu tempu un kopš augusta ir izcīnījusi 27 uzvaras 41 mačā, tajā skaitā piecas uzvaras pēc kārtas ir izcīnītas tieši duelī ar Hjūstonas komandu. Šī spēle nebija izņēmums, jo jau pirmajā iningā viņi bija guvuši četru punktu pārsvaru, piesakot savas pretenzijas uz uzvaru, tiesa, jau līdz ceturtajai izspēļu kārtai viņi šo pārsvaru bija ne tikai zaudējuši, bet arī atradās iedzinēju pozīcijās, taču Adrians Beltre ar divu gājienu sitienu ļāva Prinsam Fīlderam sasniegt mājas plati un jau tajā pašā ceturtajā iningā spēli izlīdzināt.
Mača atrisinājums pienāca devītajā, jeb noslēdzošajā iningā, kad Mičs Morelends ar savu sitienu ļāva punktu gūt Prinsu Fīlderu nomainījušajam Drū Stabsam.

Pēc šīs uzvaras "Rangers" ir izvirzījušies pirmajā vietā Amerikas līgas Rietumu divīzijā, par 0.5 uzvarām atrodoties priekšā šiem pašiem "Astros", kuri līdz šim bija divīzijas līderi kopš 28. jūlija.

Šāda pozīciju zaudēšana Hjūstonas komandai nozīmē arī saasinātu cīņu par izslēgšanas spēlēm, jo, kā zināms, MLB pēcsezonai kvalificējas visu divīziju uzvarētāji, kamēr pārējās komandas pretendē uz divām "Wild card" pozīcijām, lai pēc tam savstarpējā mačā noteiktu uzvarētāju, kas pievienosies jau iepriekš minētajam trijniekam.
Pēc garantētās vietas zaudēšanas, "Astros" ieņem otro vietu Amerikas līgas "Wild card" ieskaitē un kopā ar Ņujorkas "Yankees" provizoriski kvalificējas izslēgšanas spēļu turnīram, taču, no otras puses, tuvākie konkurenti, Minesotas "Twins", atrodas 1.5 uzvaru attālumā.

Nacionālajā līgā, lai arī tik aktīva cīņa par vietu izslēgšanas mačos nenotiek, vakarnakt divus mačus aizvadīja abas "Wild card" zonā esošās komandas un dalīja uzvaras uz pusēm. Pirmajā mačā veiksmīgāki izrādījās Pitsburgas "Pirates", kuri Čikāgas "Cubs" apspēlēja ar 5:4, bet otrajā mačā čikāgieši atbildēja ar 2:1.

MLB regulārā sezona, 15.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CubsPirates4:5
CardinalsBrewers3:1
Red SoxOrioles5:6
NationalsPhillies4:0
CubsPirates2:1
RoyalsIndians2:0
Blue JaysBraves2:3
MarlinsMets9:3
YankeesRays3:6
AstrosRangers5:6
AthleticsWhite Sox17:6
TigersTwins5:4
PadresDiamondbacks4:6
AngelsMariners4:3
RedsGiants9:8
RockiesDodgers

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja