Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Cubs" ar 85 miljoniem no Japānas pārvilina olimpisko čempionu Suzuki

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cubs" ar 85 miljoniem no Japānas pārvilina olimpisko čempionu Suzuki
Seija Suzuki, Foto:Reuters/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Čikāgas "Cubs" šodien ir paziņojusi, ka ir vienojusies ar Japānas beisbolistu Seiju Suzuki, kurš 2021. gadā kļuva par olimpisko spēļu čempionu.

Pēc MLB lokauta pārtraukšanas iepriekšējā nedēļā, līgas komandas, gatavojoties jau lieliem soļiem pretī nākošajai 2022. gada regulārajai sezonai, steidz noslēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem vai veikt spēlētāju maiņas, jo lokauta laikā tas viss nedrīkstēja notikt.

Lai arī jau ir notikuši vairāki diezgan skaļi darījumi, par vienu no interesantākajiem parūpējās Čikāgas "Cubs", kuri no Japānas Profesionālās beisbola līgas (NPB) uz Ziemeļameriku ir pārvilinājuši ārējā laukuma spēlētāju Seiju Suzuki. 27 gadus vecais beisbolists savās mājās noteikti ir saucams par pirmā lieluma zvaigzni, jo ir ticis pie neskaitāmām NPB individuālajām balvām, kā arī 2021. gadā bija iekļauts Japānas nacionālajā beisbola izlasē, kura triumfēja Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Līgums ar Suzuki ir noslēgts uz pieciem gadiem par kopējo summu 85 miljoni ASV dolāru, jeb ik gadu japānis vidēji saņems 17 miljonus ASV dolāru. Tiesa, par diezgan lielo līguma summu vēl interesantāks ir vienošanās punkts, kas aizliedz komandai aizmainīt Suzuki bez paša spēlētāja piekrišanas.

Jāpiebilst, ka tas ir lielākais pirmais līgums, kādu ir parakstījis ne metēja pozīcijā spēlējošs Japānas beisbolists un otrais lielākais debijas līgums vispār. Līderis šajā ziņā ir Suzuki komandas biedrs olimpiskajā izlasē, metējs Mašahiro Tanaka, kurš 2014. gadā parakstīja 155 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu ar Ņujorkas "Yankees".

No citiem darījumiem, kuros iesaistītas līgas zvaigznes, jāpiemin Kleitona Keršova palikšana Losandželosas "Dodgers" un Entonija Rizo – Ņujorkas "Yankees" rindās, Nelsona Kruza pievienošanās Vašingtonas "Nationals", kā arī Kaila Švārbera pāreja uz Filadelfijas "Phillies".

Tāpat komandu ir mainījis Karloss Rodons, kurš 2021. gadā bija MLB "All-Stars" mača dalībnieks un Čikāgas "White Sox" rindās izcēlās ar "no-hitter" maču. Tagad viņš spēlēs Sanfrancisko "Giants" formā, bet izslēgšanas maču zvaigzne Edijs Rosario gan paliks Atlantas "Braves" rindās.

Savukārt maiņu tirgū pagaidām visskaļāko darījumu ir veikuši Toronto "Blue Jays", kuri no Oklendas "Athletics" pret četriem jaunajiem spēlētājiem ir iemainījuši trešās bāzes aizsargu Metu Čepmenu. Savukārt uz čempionvienību Atlantas "Braves", "Athletics" ir aizsūtījuši Metu Olsonu.

Bijušais Amerikas līgas MVP Džošs Donaldsons no Minesotas "Twins" ir aizmainīts uz Ņujorkas "Yankees", bet paši minesotieši no Sinsinati "Reds" ir iemainījuši metēju Soniju Greju.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/