Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Orioles" sarūpē lielāko pārsteigumu pēdējo 15 sezonu laikā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Orioles" sarūpē lielāko pārsteigumu pēdējo 15 sezonu laikā
Foto: USA Today/Scanpix

Baltimoras "Orioles" šodien ar 8:7 pārspēja Hjūstonas "Astros", tādējādi sagādājot lielāko pārsteigumu Augstāko beisbola līgu (MLB) mačā pēdējo 15 sezonu laikā.

Vakardien jau ziņojām, ka Hjūstonas "Astros" vienība, kas pašlaik aizvada sēriju pret Baltimoras "Orioles", izcīnīja panākumu ar 23:2, kas arī nebija nekāds pārsteigums, jo Hjūstonas vienība ir ne tikai vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, bet arī MLB līdere, kamēr "Orioles" cīnās čempionāta "atpalicēju" grupā.

Šo iemeslu dēļ, kā arī tamdēļ, ka "Astros" maču plānoja sākt ar Džastinu Verlanderu, kas ir viens no pēdējo gadu labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem, uz metēju kalniņa, bukmeikeri uz Baltimoras komandas uzvaru bija izlikuši diezgan lielus koeficientus, jo šādu notikuma varbūtību novērtēja ar +420, jeb, pārvēršot decimālajā koeficientā, 5.2.

Jādomā, ka mača gaitā tiem pašiem bukmeikeriem jau bija citas domas, jo "Orioles" vairs nebija tik nevarīgi kā dienu iepriekš. Mača rezultātu jau pirmajā iningā ar dubultsitienu atklāja Džeiss Pītersons un, lai arī Karloss Korea jau otrajā iningā ar "Home run" sitienu rezultātu ne tikai izlīdzināja, bet arī pavērsa par labu Hjūstonas komandai, baltimorieši nedomāja padoties. Lēnām, bet pārliecinoši viņi sadeldēja šo pārsvaru, vienā no epizodēm atkal izcēlās Pītersons, kuram jau sanāca trīskāršais sitiens, un pirms izšķirošās mača trešdaļas viņi bija vadībā ar 6:3.

Tiesa, viss labi iesāktais varēja izplēnēt vienā mirklī, jo devītajā, t.i., pēdējā spēles iningā "Orioles" pieļāva aizsardzības kļūdu, kad neprecīzu metienu izpildīja Entonijs Santanders, kā rezultātā pēc Maikla Brantlija sitiena tika "notīrītas" visas aizņemtās bāzes un "Astros" bija guvuši trīs punktus, kā rezultāta izvirzījās vadībā ar 7:6.

Pēdējais vārds šajā mačā gan piederēja Merilendas štata komandai – Kriss Deiviss upurēja savu sitienu, lai mājas bāzi sasniegtu Pītersons un tādējādi rezultāts tika izlīdzināts, bet skaistu punktu spēlei pielika Rio Ruizs, kurš raidīja bumbiņu tribīnēs – 8:7 par labu "Orioles".

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, šī uzvara bija pārsteidzošākais MLB mača iznākums kopš 2005. gada, kad šādu statistiku sāka ievākt. Iepriekš rekords piederēja Vašingtonas "Nationals", kuri 2007. gadā pārspēja Minesotas "Twins" pie pirmsspēles koeficienta 4.9, bet pagājušajā sezonā Maiami "Marlins" tika galā ar Kleiton Keršovu un Losandželosas "Dodgers", lai arī totalizatoru eksperti šādu iespēju novērtēja ar koeficientu 4.2.

MLB regulārā sezona, 11.08.

ViesiMājniekiRezultāts
AngelsRed Sox5:4
AstrosOrioles7:8
YankeesBlue Jays1:0
RoyalsTigers10:2
NationalsMets7:4
BravesMarlins5:4
CubsReds6:3
AthleticsWhite Sox2:0
RangersBrewers1:0
IndiansTwins7:3
PiratesCardinals9:11
RockiesPadres8:3
DiamondbacksDodgers3:9
RaysMariners1:0
PhilliesGiants6:9

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/