Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

18 gadus veca japāniete pievienojas ASV vīriešu beisbola komandai

Juris Miņins
Juris Miņins

18 gadus veca japāniete pievienojas ASV vīriešu beisbola komandai
Eri Jošida
Foto: wunrn.com

18 gadus vecā japāņu beisbola spēlētāja Eri Jošida ir noslēgusi līgumu ar ASV zemākās profesionālās beisbola līgas "Golden Baseball League" komandu Čiko "Outlaws", tādējādi kļūstot par pirmo sievieti ASV pēdējo desmit gadu laikā, kas piedalīsies profesionāļu turnīros.

Astoņpadsmitgadīgā Eri Jošida ir noslēgusi līgumu ar Zelta beisbola līgas (GBL) komandu Čiko "Oultaws", kurai pievienosies jau pavasara treniņos un, paredzams, piedalīsies arī līgas spēlēs. "Es patiešām esmu saviļņota par šādu iesmēju," pēc līguma parakstīšana sacīja Eri, "es ceru, ka spēšu palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras, kā arī spēšu progresēt pati, kā spēlētāja."
Pašlaik "Outlaws" vienība jau meklē iespējas jaunajai japānietei izveidot atsevišķu ģērbtuvi, kā arī iespēju izbraukuma spēlēs rezervēt viņai atsevišķus viesnīcu numuriņus.

Jāpiebilst, ka, ja Jošida izies laukumā kādā "Outlaws" spēlē, tad kļūs par pirmo sievieti, kura ir spēlējusi kādā no ASV profesionālajām beisbola līgām. Iepriekšējā sieviete, kas to ir darījusi ir Ila Bordersa, kas laika posmā no 1997. līdz 2000. gadam spēlēja četrās dažādās zemāko līgu komandās. Savukārt visā beisbola vēsturē ir vairākas sievietes, kuras spēlēja profesionālā līmenī. Zināmākā no tām ir Džekija Mitčelsa, kura spēlēja Čatanūgas "Lookouts" (AA zemāko līgu līmenis) komandā un piedalījās pārbaudes spēlē pret slaveno Ņujorkas "Yankees" komandu, kurā no spēles izslēdza Beibu Rūtsu un Lū Geringu.

Līdz šim Eri Jošida spēlēja Japānā, kur pirms diviem gadiem kļuva par pirmo sievieti, kas tikusi draftēta profesionālā līgā, kad to izdarīja Kansai neatkarīgās līgas komanda Kobes "9 Cruise", kuras sastāvā aizvadīja 11 spēles (0-2, ERA 4.03), līdz devās uz ASV, lai turpinātu savu profesionāles karjeru. Viņa piedalījās Arizonas Ziemas līgā, Jumas "Scorpions" komandas sastāvā un palīdzēja savai komandai pārspēt Kanādas izlasi ar 5:0. Jošidas kontā šajā spēlē bija četri iningi.

Zīmīgi, ka 1992. gadā dzimusī japāniete pašlaik bumbiņu spēja aizmest ar 100 km/h lielu ātrumu, tāpat viņas arsenālā ir "sidearm knuckleball" metiens, kuru viņa iemācījās no Bostonas "Red Sox" metēja Tima Vikfīlda, vērojot viņa spēļu video, bet šoziem viņš Eri apmācīja jau dzīvajā, kad jaunā japāņu beisboliste apmeklēja "Red Sox" zemāko līgu treniņbāzi.

Kas attiecas uz līmenī kādā Jošida spēlēs, tad GBL ir neatkarīgā (nav parakstīti sadarbības līgumi ar MLB) ASV zemākā profesionālā līga, kas parasti tiek iekļauta pie AA līmeņa līgām. Ziemeļamerikas sportā šis turnīrs ir iegājis vēsturē ar to, ka pirmais no visiem beisbola turnīriem ieviesa tādus pašus antidopinga kontroles standartus kā Olimpiādē. Gaidāmajā sezonā, kura sāksies maija vidū, līgā startēs 10 komandas - no Arizonas, Kalifornijas un Kanādas.

Jāpiebilst, ka Augstākās beisbola līgas (MLB) komandām kopš 1951. gada 21. jūnija ir aizliegts parakstīt līgumus ar beisbolistēm sievietēm.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

  +9 [+] [-]

, 2010-04-09 19:50, pirms 14 gadiem
nez, priecaties vai bedaties par sho zinju, bet nu pashai savas dushas gan buus.

  +9 [+] [-]

, 2010-04-09 19:54, pirms 14 gadiem
Es arī "iesmēju"
bet ja nopietni, tad kruts meiteens

     [+] [-]

, 2010-04-09 20:11, pirms 14 gadiem
Dīvaini, ka japāniete pievienojas komandai, kas saucas Čiko "Oultaws"

     [+] [-]

, 2010-04-09 20:35, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: Es arī "iesmēju"
bet ja nopietni, tad kruts meiteens
Personīgi pazīsti viņu, ja tik labi zini?

     [+] [-]

, 2010-04-10 11:12, pirms 14 gadiem
Dartele rakstīja: Dīvaini, ka japāniete pievienojas komandai, kas saucas Čiko "Oultaws"
jā, es par to pašu smējos