Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Amerikas līgas finālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti Amerikas līgas finālisti
Alsidess Eskobars
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas spēlēs tika noskaidroti Amerikas līgas finālisti. Par tiem kļuva Baltimoras "Orioles" un Kanzassitijas "Royals", kuri savas sērijas uzvarēja ar 3-0

Viennozīmīgi, par šī gada izslēgšanas maču lielāko pārsteigumu parūpējās tieši Kanzassitijas komanda. Vienība, kura 29 gadus nebija spēlējusi "play-off" ne tikai "Wild card" kārtā apspēlēja komandu, kas vēl augustā bija MLB labākā vienība, bet nu jau sērijā līdz trim uzvarām to pašu izdarīja arī ar Losandželosas "Angels", kuriem sezonas beigās bija labākā uzvaru-zaudējumu bilance visā MLB. Turklāt, viņi to izdarīja atstājot Kalifornijas beisbolistus "sausā".
Jāpiebilst, ka pie šāda MLB spēļu formāta, kas tika ieviests 1969. gadā, "Angels" ir kļuvuši tikai par otro komandu, kura, kā līgas labākās bilances īpašniece, izkrīt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Līdz šim vienīgā bija Ņujorkas "Yankees", kurus 1980. gadā mājās aizsūtīja... Kanzassitijas "Royals".

Sērijas trešā spēle, kas nu jau norisinājās Kanzassitijā, nebija tāda kādu mēs esam ieraduši redzēt "Royals" izpildījumā šajā "play-off", proti, šoreiz nebija ilgas un mazrezultatīvas cīņas pamatlaikā un uzvaras papildiningos. Misūrī beisbolisti spēlēja savās mājās un arī uzvedās kā saimnieki.

Lai arī pirmie uz tablo parādījās "Angels" gūtie punkti, kad Maiks Trauts aizsita bumbiņu ārpus laukuma, jau līdz trešajam iningam "Royals" bija pārliecinošā vadībā – 5:1. Par to parūpējās Alekss Gordons, kurš guva dubultsinietu, pie pilnām bāzēm, kas nozīmēja, ka visi viņa komandas biedri arī sasniedza mājas plati, bet vēlāk Eriks Hosmers guva "Home run" un kopā ar Noričiku Aoki apskrēja laukumu.
Losandželosas komanda gan vēlreiz raidīja bumbiņu skatītāju tribīnēs, šoreiz to izdarīja Alberts Puhols, taču arī uz to mājniekiem bija atbilde. Maiks Mustakass izdarīja to pašu ko Puhols, bet Lorenzo Keins ļāva Alsidesam Eskobaram sasniegt mājas plati. Mača turpinājumā jau minētais Aoki pavirzīja Omāru Eskobaru uz mājas plati, bet astotajā iningā viesi guva savus pēdējos punktus šajā spēlē, sērijā un sezonā – 8:3 "Royals" labā.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē diezgan netipisku gājienu veica "Angels" menedžeris, proti, viņš nomainīja savu sākumsastāva metēju Sīdžeju Vilsonu vēl līdz tam kā viņš paspēja nostrādāt vienu iningu. Protams, tam bija iemesls, jo Vilsons uzreiz nokļuva nepatikšanās un ļāva "Royals" gūt trīs punktus. Tiesa, nevar teikt, ka viņa nomainītāji spēlēja labāk. Kopā Losandželosas komanda uz metēju kalniņa sūtīja astoņus dažādus metējus. Kanzassitija aprobežojās ar četriem.

Starterim Gregam Holandam šajā spēlē ir ieskaitīta uzvara. Viņš sešu iningu laikā pieļāva sešus sitienus, divus skrējienus, sešus atsitējus aizsūtīja atpakaļ uz soliņa bez kontakta ar bumbiņu un uzrādīja vidējo zaudēto skrējienu rādītāju 3.00,

Otrajā spēlē, kurā tikās Baltimoras "Orioles" un Detroitas "Tigers", uzvaru ar 2:1 izcīnīja baltimorieši, kas nozīmē, ka viņi arī savus, lai arī turnīra tabulā mazliet zemāk esošos, taču daudz titulētākos oponentus aizsūtīja mājās bez uzvarām sērijā – 3-0.
Par mača varoni viennozīmīgi var saukt Nelsonu Kruzu, kurš, kā jau viens no komandas labākajiem atsitējiem, guva "Home run" spēles devītajā iningā, kas "Orioles" deva divus punktus. Detroitas beisbolisti, lai arī kā centās, nespēja šo pārsvaru sadeldēt un tikai devītajā iningā, liekot mazliet panervozēt visiem klātesošajiem, Džeidī Martinezs ar vienu sitienu tika līdz otrajai bāzei, bet viņa uzvārda brālis Viktors sasniedza mājas plati, taču tas arī bija viss.

Pie uzvaras šajā spēlē tika "Orioles" pirmais metējs Bads Noriss, kurš tika nomainīts septītajā iningā. Viņš sešas reizes aizsūtīja pretiniekus bez sitiena, divas reizes gan nācās atzīt oponenta pārākumu. Savukārt zaudējums Deivida Praisa kontā, kurš spēlēja astoņus iningus pieļāva piecus sitienus, zaudēja divus punktus un uzveica sešus atsitējus.

Līdz ar to, pēc šīm spēlēm, ir noskaidrojies, ka Amerikas līgas finālsērijā, kas ilgs nu jau līdz četrām vienas komandas uzvarām, cīnīsies Baltimoras "Orioles" un Kanzassitijas "Royals". Nacionālajā līgā gan tik ātri finālistus nez vai izdosies uzzināt, jo, lai arī abu sēriju trešie mači notiks šodien, Sentluisas "Cardinals" un Losandželosas "Dodgers" cīņā pašlaik ir fiksēts neizšķirts rezultāts 1-1, kas nozīmē, ka būs nepieciešamas vēl vismaz divas spēles uzvarētāja noteikšanai. Sanfrancisko "Giants" un Vašingtonas "Nationals" sērijā gan viss var noskaidroties jau šonakt, jo "Giants" pret Nacionālās līgas labāko komandu jau ir svinējuši uzvaras jau divas reizes.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports