Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Šodien sākas 110. MLB sezona

Juris Miņins
Juris Miņins

Šodien sākas 110. MLB sezona
MLB pavasara treniņi
Foto :AP

Šodien ar spēli starp principālajiem Amerikas līgas pretiniekiem Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox" tiks atklāta 110. Augstāko beisbola līgu (MLB) sezona, kurā "jeņķiem" būs jāpierāda, ka pagājušās sezonas panākumi bija pamats jaunas "dinastijas" pirmsākumiem, nevis īslaicīgs uzplaiksnījums.

Tā kā vairāk vai mazāk šīs sezonas galvenie jaunumi, jautājumi un problēmas tika apskatītas jau iepriekš, mana bloga ierakstā "Pirms MLB sezonas", tāpēc neatkārtošos, taču pievērsīšos kam citam. Šoreiz mēģināšu apkopot dažādas dažādu Ziemeļamerikas beisbola ekspertu prognozes par gaidāmo sezonu un tās izcilniekiem.

Protams, vispirms par šīs sezonas favorītiem, vai vismaz tiem, kas par tādiem ir uzskatāmi pēc starpsezonas un pavasara treniņnometnēm. Protams, šajā sarakstā būs Ņujorkas "Yankees", pagājušās sezonas čempioni, kuri šajā starpsezonā, lai arī veica zināmas sastāva korekcijas, vājāki nav palikuši. Arī "jeņķu" niknākie konkurenti, Bostonas "Red Sox", pēc Džona Lakija nolīgšanas ir uzlabojusi savu metēju rotāciju, taču pēc Džeisona Beja aiziešanas no komandas uzbrukumā "BoSox" var rasties zināmas problēmas. Tāpat Amerikas līgā visai zīmīgs spēks varētu būt Minesotas "Twins" un Sietlas "Mariners", sevišķi jau "jūrnieki", kuri starpsezonā ieguva divus spēlētājus, kam ievērojami jāpastiprina komandas spēle - metēju Klifu Lī, kā arī otrās bāzes spēlētāju Čonu Figinsu, kuri, kopā ar Feliksu Hernandezu un Ičiro Suzuki varētu būt tas spēks, kas aizved Sietlas komandu ne tikai līdz izslēgšanas spēlēm, bet arī tālāk.

Nacionālajā līgā, kā var spriest pēc pirmssezonas prognozēm, viss ir bez ievērojamām pārmaiņām, jo pie līderiem tiek atzīmēti Filadelfijas "Phillies", Sentluisas "Cardinals", Losandželosas "Dodgers". Tāpat tiek atzīmēts, ka cīņa par "wild card" Nacionālajā līgā arī būs visai spraiga, jo vairākām ir sastāvas, kam teorētiski vajadzētu spēlēt labāk, taču līdz šim tas nav noticis (Čikāgas "Cubs"), tāpēc tās ir bīstamas ne tikai tiešajiem konkurentiem, bet arī līgas līderiem.

Un tagad par spēlētājiem, kuriem paredz šīs sezonas izcilnieku godu. Amerikas līgā pašlaik par MVP titulu "cīnās" Džo Mauers (Minesotas "Twins") un "jeņķis" Alekss Rodrigezs, savukārt cīņā par labākā metēja balvu (Saja Janga balva) pirmssezonas favorīti ir Ņujorkas "Yankees" metējs K.Č.Sabatia un Sietlas "Mariners" spēlētājs Feliks Hernandezs. Visbeidzot labākā debitanta balvas sakarā ekspertiem domas dalās starp Baltimoras "Orioles" metēju Braienu Matužu un Detroitas "Tigers" otrās bāzes spēlētāju Skotu Saizmoru.

Nacionālajā līgā viss gan ir vairāk vai mazāk paredzami. MVP balva, vairākumā gadījumu, tiek piešķirta Sentluisas "Cardinals" pirmās bāzes spēlētājam Albertam Puholam, kurš šo balvu jau ieguva divās iepriekšējās sezonās. Labākā metēja gods pašlaik tiek atdots uz Filadelfijas "Phillies" pārnākušajam Rojam Haladejam, kuram konkurenci var sastādīt tikai pēdējo divu sezonu Saja Janga balvas ieguvējs Tims Lincekams. Arī par iespējamo līgas labāko debitantu Nacionālajā līgā nav īpašu šaubu – ar nomācošu pārsvaru šos titulu pašlaik piešķir Atlantas "Braves" ārējās līnijas aizsargam, Džeisonam Heivordam, kurš arī ir atzīts par pašlaik labāko jauno beisbolistu visā MLB sistēmā.

Un tagad par "pretējo nometni", t.i., komandām, kam 2010. gadā paredz ne tos labākos laikus. Šeit īpašu pārsteigumu nav – Pitsburgas "Pirates", Sandijego "Padres", Baltimoras "Orioles", Toronto "Blue Jays", Floridas "Marlins", Kanzassitijas "Royals". Vienīgais pozitīvais moments šīm komandām (un negatīvais - līderiem), iespējams, šogad šo pastarīšu komandu sniegums varētu izlīdzināties un kļūt "stiprāks", un izteiktu "autsaideru" varētu arī nebūt.

Lai vai kā gaidāmā sezona, kura, atgādināšu, ir 110. MLB vēsturē, solās būt ne mazāk interesanta kā iepriekšējās. Favorītkomandas sastāvus ir pastiprinājušas vēl vairāk, kas sola interesantas cīņas par tituliem, savukārt "mazajām" komandām šī sezona varētu izvērsties vēl interesantāka, jo spēku samērs ir izlīdzinājies arī "apakšgalā".

Izmantotie resursi:
espn.go.com
sportingnews.com

Vai Ņujorkas "Yankees" nosargās čempionu titulu?

  • 8

  • 9

  • 3


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-05 00:12, pirms 14 gadiem
Phillies shogad noteikti nebuus favoriiti.