Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB paziņo, ka politisku motīvu dēļ neaizvadīs Zvaigžņu spēli un draftu Atlantā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

MLB paziņo, ka politisku motīvu dēļ neaizvadīs Zvaigžņu spēli un draftu Atlantā
MLB atklāšanas dienā Atlantas "Braves" spēlēja Filadelfijā. Foto: AFP/Scanpix

Pasaulē vadošā beisbola līga piektdien paziņojusi, ka 2021. gada Zvaigžņu spēle netiks aizvadīta Atlantā. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Džordžijas štats apstiprinājis likumu, kas satraucis cilvēktiesību aizstāvjus, jo likums varētu ierobežot minoritāšu iespējas piedalīties vēlēšanās.

“Iepriekšējās nedēļas laikā mums bija sarunas ar klubiem, bijušajiem un esošajiem spēlētājiem, Spēlētaju asociāciju, Spēlētāju aliansi un citiem, uzklausot viņu viedokļus. Esmu pieņēmis lēmumu, ka labākais veids, kā nodemonstrēt mūsu vērtību skalu, ir šī gada Zvaigžņu spēli un draftu pārcelt uz citu pilsētu,” pauda MLB komisārs Robs Manfreds.

“Mēs atbalstām tiesības savu viedokli vēlēšanās izteikt visiem amerikāņiem un esam pret ierobežojumiem, kas liedz šādas tiesības. Pagājušajā gadā kļuvām par pirmo profesionālo sporta līgu, kas pievienojās “Civic Alliance”, lai palīdzētu būvēt iespējas katram piedalīties Amerikas nākotnes izlemšanā. Godīga pieeja vēlēšanām vienmēr saņems mūsu spēles atbalstu,” pauda Manfreds.

Bažas par pieņemto likumu paudis arī ASV prezidents Džo Baidens, kurš paudis atbalstu MLB pieņemtajam lēmumam nedoties uz Atlantu. Savukārt bijušais prezidents Donalds Tramps nosodījis lēmumu un aicinājis boikotēt beisbolu. Iepriekš viņš vērsies arī pret NFL un NBA.

Džordžijas štata gubernators Braiens Kemps pagājušajā nedēļā apstiprināja Republikāņu partijas atbalstītu likumu, kas ietver dažādus ierobežojumus balsošanai pa pastu un dod likumu pieņēmējiem lielāku kontroli pār lēmumiem vēlēšanu sakarā. Likumā arī iekļauts punkts, kas aizliedz vēlēšanās rindās stāvošajiem izsniegt ēdienu un ūdeni. Medijos izpētīts, ka likumā kopumā ir 16 punkti, kas atņem lēmumus štata un vietējām ievēlētajām amatpersonām, tā vietā lēmumus nododot federālajai valdībai.

Likums pieņemts neilgi pēc tam, kad Džordžijas štatā pēc vairāku desmitu gadu pārtraukuma prezidenta un Senāta vēlēšanās uzvaras svinēja Demokrātu partijas kandidāti. Bijušais prezidents Tramps apsūdzēja amatpersonas rezultātu viltošanā, taču tam netika atrasti nekādi pierādījumi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mlb/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-04-03 13:57, pirms 3 gadiem
Ja cilvēki turēsies pie Trampa padomiem, tad itin drīz varēs skatīties tikai NHL, jo NBA, NFL un Beisbols jau ir boikotējams

  -1 [+] [-]

, 2021-04-03 14:36, pirms 3 gadiem
Tramps malacis, pašlaik palicis viens no retajiem, kas turās pret globālistu šļuru. Es joprojām ticu, ka kaut kas mainīsies Asv, jo vēlēšanas bija rupji nozagtas un kas tagad notiek - ir vienkārši briesmas.

     [+] [-]

, 2021-04-03 16:04, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Tramps malacis, pašlaik palicis viens no retajiem, kas turās pret globālistu šļuru. Es joprojām ticu, ka kaut kas mainīsies Asv, jo vēlēšanas bija rupji nozagtas un kas tagad notiek - ir vienkārši briesmas.
Bet Tramps nav globālists, lai gan viņa biznesa intereses ir visā pasaulē un kurš kā lēta mauka pārdodas katram arābu šeiham.