Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Šodien startēs astotā SEB SBL sezona

Jānis Celmiņš

Šodien startēs astotā SEB SBL sezona
Pērn SBL triumfēja BAT studenti
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

SEB Studentu Basketbola līga šovakar uzsāks savu astoto sezonu. Šogad studentu basketbola čempionātā piedalīsies desmit komandas un turnīra izspēles kārtība būs savādāka nekā iepriekš.

SEB SBL jaunajā sezonā tiks uzsākta ar vairākiem jaunumiem. Lai padarītu līgas sacensības vairāk pieejamas skatītājiem, liela daļa no Rīgā paredzētajām spēlēm notiks 49.vidusskolas sporta zālē. Savu laukumu izmantos tikai "Turības" un LSPA komandas. LLU un ViA spēlēs notiks gan Valmierā, gan Jelgavā. "Tas darīts, tāpēc, lai piesaistītu pēc iespējas lielāku līdzjutēju un atbalstītāju loku. Ceram, ka būs iespēja organizēt dažādus konkursus un aktivitātes, iesaistot tajos skatītājus," skaidro SBL Valdes priekšsēdētājs Sandijs Baškevics.

Mainīta arī izspēles kārtība. Komandas savā starpā izspēlēs divus apļus. To rezultātā tiks noskaidrotas sešas labākās komandas, kuras piedalīsies "Sešu Finālā". "Šī izspēles sistēma noteikti palielinās regulārā čempionāta spēļu iznākumu nozīmi. Ja iepriekš organizējām "Četru Finālu", tad šogad komandām būs lielāka motivācija cīnīties lai nodrošinātu vietu labāko sešu komandu skaitā," saka Baškevics.

Arī jaunā SEB SBL sezona tiek uzsākta pateicoties līgas ģenerālsponsoram – SEB bankai. SEB bankas prezidents Ainārs Ozols ir gandarīts par iespēju atbalstīt studentu basketbolu. "Iepriekšējā sezonā, īpaši noslēgums, pierādīja, ka SEB Studentu Basketbola līgas esamība ir kaut kas vairāk nekā tikai basketbols. Tā ir kopēja atpūta ārpus augstskolas sola, tā ir kaislīga līdzi jušana. Esmu gandarīts, ka ar SEB banka atbalstu Latvijā tiek sniegts atbalsts studentu basketbola komandām, jo to vidū tiek atrasti talantīgi profesionālo komandu spēlētāji."

Tāpat kā aizvadītajā sezonā līgā startēs desmit komandas. "Esam priecīgi, ka krīze nav ietekmējusi komandu skaitu līgā un šogad čempionātu uzsāks visas tās pašas komandas, kuras tajā startēja arī iepriekš. Ja iepriekšējos gados tika veiktas sarunas arī ar Ventspils un Liepājas augstskolām, tad šogad interese bija ļoti minimāla. Kopumā gan ar komandu skaitu čempionātā esam apmierināti. Gadus sešus vai septiņus atpakaļ čempionātā gan startēja 11 komandas, taču desmit uz šo bīdi ir optimālais variants," skaidro Baškevics.

Aizvadītajā gadā izcīnīto čempionu titulu šogad mēģinās nosargāt BA "Turība" komanda, kas pagājušās sezonas finālā aizraujošā finālspēlē tika galā ar LU vienību. Cīņā par bronzas godalgām aizvadītajā sezonā pārāki bija RTU studenti, kuri spēlē par trešo vietu līdzīgā spēlē guva virsroku pār Latvijas Lauksaimniecības Universitātes basketbolistiem. Visas četras labākās aizvadītās sezonas komandas ir līgas dalībnieku skaitā arī šosezon.

Turnīru pulksten 17:00 šovakar atklās tieši pagājušās sezonas finālisti – Biznesa augstskola "Turība" (BAT) un Latvijas Universitāte (LU). Pēc šīs spēles plkst. 18:50 savā starpā tiksies BA – LLU. Iepriekšējā sezonā tieši LLU bija lielākā pārsteiguma autori pamatturnīrā stabili ieņemot pirmo vietu. Trešā spēle sāksies plkst. 20:40. Tajā savā starpā tiksies RSEBAA – RSU. Organizatori līdzjutējiem spēļu starplaikos sola konkursus ar balvām.

Jau tradicionāli Latvijas Nacionālajā sporta portālā Sportacentrs.com būs speciāla sadaļa, kura veltīta SEB Studentu Basketbola Līgas spēlēm. Sīkāka informācija būs pieejama sbl.lv, kas kā sola Baškevics jau tuvākajā laikā iegūs modernākas un mūsdienīgākas aprises.

Šosezon SEB SBL čempionātā startēs

-Biznesa augstskola "Turība" (BAT)
-Latvijas Universitāte (LU)
-Rīgas Tehniskā universitāte (RTU)
-Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU)
-Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)
-Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA)
-Vidzemes augstskola (ViA)
-Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RSEBAA)
-Rīgas Ekonomikas augstskola (REA)
-Banku Augstskola (BA)

  -1 [+] [-]

, 2009-10-30 12:26, pirms 15 gadiem
gribētos aiziet paskatīties,bet netieku

     [+] [-]

, 2009-10-30 12:41, pirms 15 gadiem
BA