Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Boguts: "Pirmo reizi sajutām, ka Austrālija var uzvarēt jebkuru pretinieku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Boguts: "Pirmo reizi sajutām, ka Austrālija var uzvarēt jebkuru pretinieku"
Endrū Boguts cīņā ar Donovanu Mičelu. Foto: AP/Scanpix

"Tā bija lieliska diena Austrālijas basketbolam. Jutām, ka sākam izmantot savu potenciālu. Domāju, ka varam spēlēt vēl labāk un tas ir aizraujoši," sestdien, 24. augustā, pēc vēsturiskas uzvaras Melburnā pār ASV basketbolistiem teica Austrālijas valstsvienības centra spēlētājs Endrū Boguts.

Lai gan “Boomers” oficiālā spēlē pieveica ASV pirmo reizi, Boguta rēķinā jau bija viena uzvara pār amerikāņiem. Pasaules U19 kausa spēlē 2003. gada 16. jūlijā Salonikos austrālieši apspēlēja ASV ar 106:85 un vēlāk kļuva par čempioniem. Boguts 22 punktiem pievienoja 18 atlēkušās bumbas.

Centra spēlētājs priecājās, ka viņa kolēģiem izdevies piedzīvot līdzīgu mirkli. “Tas bija ārkārtīgi nozīmīgi. Jāpatur prātā, ka šī bija pārbaudes spēle, taču rakstījām vēsturi – Austrālijas vīriešu valstsvienība pirmo reizi uzvarēja ASV. Man laimējās to paveikt junioros, tāpēc puišiem teicu “Laipni lūgti klubā”.

Boguts uzskata sestdienas spēli par pagrieziena punktu. Viņš norādīja, ka sāk atmaksāties austrāliešu pieaugošā klātbūtne NBA. Agrāk daži austrāliešu spēlētāji bijuši “zvaigžņu apžilbināti” (starstruck), satiekot labākos basketbolistus pasaulē.

“Jūtam, ka varam uzvarēt jebkuru pasaules komandu. Šī ir pirmā reize, kad to jūtu, spēlējot “Boomers” rindās. Agrāk braucām uz Olimpiskajām spēlēm vai Pasaules kausu, domājot, “Centīsimies no sirds un, kas notiks, notiks.”

“Bijām konkurētspējīgi, taču bez domas “Cenšamies izcīnīt zelta medaļu un sakaut jebkuru konkurentu”. Manuprāt, pašreizējai komandai ir šī ticība. Daudzi puiši katru vakaru spēlē pret ASV izlases spēlētājiem – tam ir nozīme. Agrāk daži puiši bija “zvaigžņu apžilbināti”, domājot par spēlēšanu pret lieliem vārdiem, taču tā nav pareizā domāšana.

Sestdienas spēle “Marvel” futbola stadionā kļuva par apmeklētāko Austrālijas basketbola vēsturē – mājinieku uzvaru klātienē vēroja 52 079 skatītāji. ASV piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš 2006. gada Pasaules kausa pusfināla pret Grieķiju (95:101).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com.au/nba/story/_...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-24 20:25, pirms 5 gadiem
Pirmoreiz pēc ilgāka laika ir iespēja uzvarēt USA

     [+] [-]

, 2019-08-24 20:44, pirms 5 gadiem
Federer is the best rakstīja: Pirmoreiz pēc ilgāka laika ir iespēja uzvarēt USA
Un tas arī visticamāk notiks

  +1 [+] [-]

, 2019-08-24 21:39, pirms 5 gadiem
Vińus ir vieglāk uzvarēt kā citus gadus, bet tāpat jāsakrīt daudz apstākłiem