Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Lietuvas un Turcijas treneri pēc sāpīgiem zaudējumiem kritizē komandas atdevi laukumā

Agris Suveizda

Lietuvas un Turcijas treneri pēc sāpīgiem zaudējumiem kritizē komandas atdevi laukumā
Daiņus Adomaitis. Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas basketbola izlase, iepriekš gandrīz uzvarējusi ASV, neizkļuva pat no apakšgrupas, izšķirošajā spēlē ar 76:91 kapitulējot Čehijai. Lietuvas valstsvienība cīņu turpinās, taču piedzīvoja neveiksmi galotnē pret savu tiešo konkurenti Austrāliju (82:87).

"Mums bija jābūt mentāli gataviem, bet tādi nebijām," sacīja Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Saridža. "Jau kopš spēles sākuma mūsu enerģijas līmenis bija ļoti zems, bijām pārāk lēni – komanda nespēlēja labi. Čehi šodien diktēja spēli un rādīja piemēru. Viņi parādīja mums to pašu, ko pirms divām dienām parādījām amerikāņiem. Mums arī ļoti trūka spēles disciplīnas."

Lietuviešiem zaudējums nav izšķirošs un cerības atņemošs, taču tas var izrādīties nozīmīgs turnīra turpinājumā – otrajā posmā mūsu dienvidu kaimiņi spēlēs pret Franciju un Dominikānu. "Jau kopš pirmās sekundes spēlējām ar ļoti sliktu mentalitāti," teica Lietuvas galvenais treneris Daiņus Adomaitis. "Austrālija guva punktus tieši tādā veidā, kādā bijām vienojušies viņiem neļaut gūt. Problēma bija koncentrēšanās. Vēl kas: pasīvi cīnījāmies par bumbām. Lai gan mūsu plāns uzbrukumā strādāja pietiekami, lai ar to būtu gana uzvarai."

"Kādēļ neparādījām tik labu sniegumu kā pirmajās divās spēlēs? Mača svarīgums ir viens iemesls. Vēl viens: sāncenšu spēle. Gan Kanāda, gan Senegāla spēlēja atlētiski, bet ne tik ļoti. Nedomāju, ka Austrālija visās epizodēs spēlēja atļauti. Ko ar to domāju? Jūs jau paši redzējāt. Austrālieši spēlēja ļoti fiziski, un tiesneši viņiem to ļāva," Adomaitis turpināja. "Vēlos redzēt tādu komandu, kāda tā bija otrajā puslaikā. Rotācija aizsardzībā deva augļus, atjaunojām intrigu un spējām izkārtot vēlamās metienu pozīcijas. Tomēr iespējas beigās neizmantojām."

Izmantotie resursi:
https://www.fanatik.com.tr/ufuk-sar...
https://www.delfi.lt/krepsinis/fiba...

     [+] [-]

, 2019-09-05 18:08, pirms 5 gadiem
Jā jā, Šuvpijs atkal izceļas - pret ASV un Čehiju!!!

Skaidrs, ka akadēmija izgāzās, jo tajā redakcijā tak viss pūst, neviens negrib iet.

     [+] [-]

, 2019-09-05 19:07, pirms 5 gadiem
Leiši paņems Frančus, viņi izskatās daudz labāki+apakša labāka. Frančiem bez Furnjē īsti nav kas velk

     [+] [-]

, 2019-09-05 19:38, pirms 5 gadiem
Domāju Turki paši vainīgi izlika visus spēkus pret ASV un skaidrs ka pēc šādi zaudēta mača, ir grūti saņemties pret nākamajiem pretiniekiem t.i. Čehiem.