Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

ASV savā vieglākajā spēlē Pasaules kausā sagrauj Japānu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

ASV savā vieglākajā spēlē Pasaules kausā sagrauj Japānu
Džeilens Brauns. Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru Pasaules kausa izcīņā basketbolā izcīnījusi ASV izlase. Amerikāņi pēc trauksmainā E grupas mača pret Turciju varēja krietni brīvāk spēlēt pret Japānu, ko sagrāva ar rezultātu 98:45.

Pēdējā spēle E grupā bija bez intrigas, jo ASV pirms divām dienām spēja izglābties mačā pret Turciju, kamēr Japāna pirmajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumu. Japānas izlasē uz ASV izlases fona noteikti varēja gaidīt Rui Hačimuras un Jutas Vatanabes centienus sevi parādīt, kā arī basketbola vērotāji varēs saprast, ko vismaz no Hačimuras gaidīt gaidāmās NBA sezonas kontekstā. Tikmēr ASV izlasei vajadzēja sākt rādīt nobriedušāku sniegumu, lai izvirzītie mērķi nesabruktu turnīra turpinājumā.

ASV spēli sāka ar 11:0 izrāvienu divu ar pusi minūšu laikā. Uzbrukumā viss nāca viegli, bet ar neatlaidīgu spēli aizsardzībā izdevās noturēt japāņu bez punktiem teju piecas minūtes. Brīžiem likās, ka Japānas basketbolisti vairāk skatījās, kā uzbrukumā spēlē pretinieki, nekā reāli centās aizsargāties. ASV izlase arī viegli tika galā ar Japānas piedāvāto zonas aizsardzību. Jau pirmajā ceturtdaļā Gregs Popovičs laukumā bija laidis 10 spēlētājus no 11, jo Džeisonam Teitumam dota atpūta, lai atgūtos pēc potītes savainojuma. Japāna pirmajā ceturtdaļā tā arī netika līdz 10 gūtiem punktiem, zaudējot ASV ar 9:23.

ASV izlasei gana viegla pastaiga turpinājās arī otrajā ceturtdaļā, rezultāta starpībai trīs minūtēs pieaugot līdz 25 punktiem (35:10). ASV izlase spēlēja bez atlaidēm, turpinot graut Japānas izlasi. Otrās ceturtdaļas otrajā pusē japāņiem izdevās realizēt vairākus metienus, kas Popovičam lika ņemt pārtraukumu, neskatoties uz 25 punktu pārsvaru. ASV basketbolisti centās izspēlēt savus uzbrukumus uz brīviem metieniem, to panāca, bet vairs nebija tika rezultatīvi, kā arī pieļāva kļūdas. Tas gan neliedza būt pārliecinošā vadībā pēc puslaika - 56:23.

Trešās ceturtdaļas spilgtākā epizode noteikti bija Hačimuras trieciens grozā no augšas pāri Mailzam Tērneram, bet tas bija tikai ceturtais punkts Japānai piecās minūtēs. Tikmēr ASV bija vadībā ar 73:29. Rezultāta starpība ceturtdaļas otrajā pusē pārsniedza 50 punktus, esot skaidram, ka šī ASV izlasei būs pārliecinošākā uzvara šajā Pasaules kausa izcīņā. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 84:31.

Ceturtajā ceturtdaļā ASV basketbolisti baudīja spēli, kamēr Japānas izlase krāja pieredzi pret šāda kalibra pretiniekiem. Rezultāta attīstības ziņā spēle daudz neatšķīrās no iepriekšējām ceturtdaļām, bet vien brīžiem varēja novērot nopietnu spēli aizsardzībā un metienus pie pirmās iespējas uzbrukumā. Īpaši jau tas attiecās uz ASV izlasi, kur reizēm likās, ka spēlētāji alkst gūt nevis punktus, bet rezultatīvas piespēles. ASV, šādi spēlējot, tā arī netika līdz 100 gūtajiem punktiem, kā arī ļāva Japānai nospēlēt neizšķirti vismaz ceturto ceturtdaļu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 98:45.

ASV izlases labā 20 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Džeilens Brauns, bet attiecīgi 15 un 14 punkti Kembam Vokeram un Harisonam Bārnsam. Japānas izlasē ar 18 punktiem izcēlās Juda Baba.

ASV izlase kopā ar Čehijas valstsvienību turpinās cīņu K grupā, kur tām pievienosies Brazīlijas un Grieķijas basketbolisti. Nav šaubu, ka arī šajā grupā gaidāmas intriģējošas cīņas par divām vietām ceturtdaļfinālā. Tikmēr Japāna turpinās cīņu par 17.-32. vietu kopā ar Turciju, Jaunzēlandi un Melnkalni.

E grupa, 5. septembris, Šanhaja

ASV – Japāna 98:45 (23:9, 33:14, 28:8, 14:14)

ASV: Brauns 20 (7 ab), Vokers 15 (8 rp), Bārnss 14 (8 ab), Heriss 10, Mičels 10 (6 rp), Midltons 9 (6 rp, 6 ab), Vaits 8, Lopess 7, Tērners 3 (9 ab), Plamlī 2.
Japāna: Baba 18, Vatanabe 9, Fazekašs 4, Hačimura 4, Hiedžima 4, K.Takeuči 3 (6 ab), Tanaka 3, S.Ando, Š.Ando, Sčafers, Šinojama, Dž.Takeuči.

E grupa

#KomandaU-Z+/-
1ASV3-0+75
3Čehija2-1+7
----
3Turcija1-2+3
4Japāna0-3-85

Izspēles kārtība

Sešpadsmit labākās komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās (I grupa: A1, A2, B1, B2; J grupa: C1, C2, D1, D2; K grupa: E1, E2, F1, F2; L grupa: G1, G2, H1, H2), lai 6.-9. septembrī izspēlētu otro grupu turnīru. Katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem.

I grupa (Fošana): Polija, Venecuēla, Argentīna, Krievija
J grupa (Uhaņa): Spānija, Puertoriko, Serbija, Itālija
K grupa (Šenžeņa): ASV, Čehija, Brazīlija, Grieķija
L grupa (Nankina): Francija, Dominikāna, Lietuva, Austrālija

Komandas, kuras netika ārā no grupas, turpinās cīņu par 17.-32. vietu.

M grupa (Guanžou): Ķīna, Kotdivuāra, Nigērija, Koreja
N grupa (Pekina): Tunisija, Irāna, Angola, Filipīnas
O grupa (Donguana): Turcija, Japāna, Melnkalne, Jaunzēlande
P grupa (Šanhaja): Vācija, Jordānija, Kanāda, Senegāla

     [+] [-]

, 2019-09-05 18:17, pirms 5 gadiem
Seksīgāku vešiņu tas ērms nevarēja piemeklēt?

     [+] [-]

, 2019-09-05 19:13, pirms 5 gadiem
Turki izlaida gaisu pret amerikāņiem un norāvās pret čehiem, kur tiešām vajadzēja izlikt visus spēkus.

     [+] [-]

, 2019-09-05 20:37, pirms 5 gadiem
Hacimura neko neparadija, eh, Vasingtona

     [+] [-]

, 2019-09-05 21:16, pirms 5 gadiem
trailer rakstīja: Hacimura neko neparadija, eh, Vasingtona
Toties Baba gan parādija