Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Par FIBA prezidentu ievēlēts Kataras pārstāvis Al Thani

Rolands Eliņš

Par FIBA prezidentu ievēlēts Kataras pārstāvis Al Thani
Sauds Ali Al Thani. Foto: Kataras Basketbola federācija

Šodien notikušajā FIBA kongresā Manilā par organizācijas jauno prezidentu ievēlēts Kataras šeihs Sauds Ali Al Thani, kurš kopš 2002. gada vadījis FIBA Āzijas nodaļu.

Iepriekšējos četrus gadus FIBA prezidenta amatu ieņēma Mali pārstāvis Hamans Niangs. Viņa pilnvaru termiņam noslēdzoties, tika izvēlēts nākamais prezidents, kurš būs Sauds Ali Al Thani.

Sauds Ali Al Thani ir FIBA Āzijas daļas prezidents jau kopš 2002. gada. Viņš ir bijušais Kataras Basketbola federācijas prezidents, kā arī savulaik bijis Kataras Olimpiskās komitejas viceprezidents.

Kā sociālajos tīklos norādīja LBS prezidents Raimonds Vējonis, par FIBA kasieri pārvēlēts Vācijas pārstāvis Info Rolfs Vaiss. Apstiprināta arī FIBA centrālā valde, kurā Eiropai ir četri pārstāvji - no Rumānijas, Grieķijas, Norvēģijas un Slovēnijas.

FIBA prezidenta amata rotācija notiek, ņemot vērā reģionālo sadalījumu, attiecīgi šoreiz FIBA dalībvalstīm prezidents bija jāizraugās no Āzijas. Pēc četriem gadiem būs jāizraugās Okeānijas pārstāvis, kam 2031. gadā sekos Eiropas valstu pārstāvis, bet 2035. gadā FIBA prezidents būs no Amerikas.