Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Porziņģa stāsts: vai runāt un kas notiek, ja nerunā?

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Porziņģa stāsts: vai runāt un kas notiek, ja nerunā?
Edgars Rinkēvičs un Kristaps Porziņģis. Foto: LBS

Aizvadītās pāris nedēļas sporta sabiedrība daudz pieminējusi un runājusi par Latvijas sporta lielāko spīdekli Kristapu Porziņģi. Baumas un runas par viņa savainojumu, spēlēšanu vai tieši pretēji nespēlēšanu izlasē, kuluāros izskanējušas visdažādākās. Pats sev aizvadītā nedēļas beigās uzdevu jautājumu: kad žurnālists drīkst balstīt savas publikācijas uz baumām un runām, ko dzirdējis kontaktējoties ar konkrētajam sporta veidam pietuvinātiem cilvēkiem, bet, kad labāk paklusēt?

Pārrunāju šo visu ar vairākiem kolēģiem, secinot, ka no vienas puses tiesību pavēstīt sporta līdzjutējam, ko esmu dzirdējis, nedrīkstu, jo tās ir tikai un vienīgi baumas, turklāt tādas, kuras izlases vadība publiski noliedz. Lai gan avoti ir uzticami, oficiāli apstiprināt dzirdēto neviens man neuzņemas. Pie sevis domāju – vācu žurnālists taču “ietvītoja” un neviens viņu par to nav nogalinājis… No otras puses - viņa risks arī bija krietni mazāks nekā vietējiem apskatniekiem.

Latvijas Basketbola savienība Porziņģa “spēlēs vai nespēlēs izlasē” jautājumā ieturēja klusēšanas politiku, tikai pēc tam, kad tvīts no Vācijas bija aplidojis Latvijas ziņu virsrakstus, “iznākot no skapja” ar tekstu: ''Nav par ko uztraukties. Kristaps ir teicis, ka spēlēs Pasaules kausā'' (10. augusts). Nu ko, šobrīd jāsecina, ka tā bija atklāta nepatiesība, jo satraukumam pamats bija.

Otrs, kurš varētu viest skaidrību dažādos jautājumos, ir pats Lielais Kristaps. Viņš ar Latvijas medijiem runā pāris reizes gadā pa desmit minūtēm, pārējā laikā no publiskas komunikācijas izvairoties, plati smaidot un plēšot jokus ar medijiem, attiecīgi saglabājot labas attiecības. Lūk, nonākam pie paša galvenā – vai, ja ar mani oficiāli neviens nerunā, bet neoficiāli bilde man ir skaidrāka par skaidru, es tiešām nevaru likt baumas galdā, lai arī basketbola līdzjutējs, kuram Porziņģis dažbrīd ir dieva vietā, uzzinātu, kas un kā īsti tur notika? Par šo domāju joprojām…

Viendien saņēmu zvanu no kāda ilggadēja basketbola līdzjutēja, kurš pa visām varītēm centās man iestāstīt, ka Porziņģis nemaz neesot savainots, viss šis esot iestudēts, lai LBS varētu izpārdot izlases pārbaudes spēles, solot, ka tajās piedalīsies Porziņģis (līdzīgi viedokļi izskan arī sociālajos tīklos). Lai gan es esmu pārliecināts un zinu, ka problēmas ar kāju Latvijas basketbola spīdeklim tiešām bija un ir. Cik nopietnas, tas lai paliek zinošāku cilvēku ziņā. Tāpat viss redzētais un dzirdētais liecina, ka izlasē viņš spēlēt vēlējās kā vēl nekad.

Kas traucēja pašam Porziņģim, viņa padomdevējiem kopā ar LBS sasaukt preses konferenci, lai jau izlases treniņnometnes pašā ievadā izskaidrotu lietas un saliktu visu pa plauktiņiem? Nav jau runa par kaut ko ārkārtīgi apkaunojošu - trauma ir trauma, un ja traumas dēļ ir šaubas par dalību PK, tad ir, tāds nu ir sports, un par to kādam pārmest ir negodīgi. Taču godīgi būtu atzīmēt, ka arī pats Porziņģis (ne tikai LBS) šoreiz līdz galam godīgs pret Latvijas izlases līdzjutējiem nebija.

Lai kā arī latviešu milzim šīs vasaras noslēgumā būtu gribējies vilkt mugurā Latvijas izlases spēļu kreklu (neizplatu baumas, bet gan drošu informāciju, tas tā tiešām bijis), lēmumus viņam jāpieņem sadarbībā ar saviem algas maksātājiem, un tā nav Latvijas izlase. Tie ir “Celtics” krekli un apkakles. Kāda ir LBS loma šajā visā? Maza. Ne Raimonds Vējonis, ne Kaspars Cipruss no "Celtics" neko nevar pieprasīt, līdzīgi kā to nevar darīt praktiski visas Eiropas basketbola federācijas, kurām jādomā, kā izlasēm piesaistīt NBA spēlētājus.

Attiecīgi saprotama minētā klusēšanas politika – LBS cilvēkiem galvenais ir nepateikt kaut ko lieku, lai saglabātu cerības Porziņģi ieraudzīt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Jo stopkrāna noraušana arī nākamvasar būs "Celtics" arsenālā. Tāds ir šis bizness: “Mēs maksāsim, tu dejo, žonglē un met salto!” Vai Porziņģim bija izvēle? Teorētiski jā, varēja ieņemt dumpinieka nostāju, ignorēt Bostonas norādes, uzņemties ievērojamu risku gūt vēl lielāku traumu un tad rēķināties ar sekām. Taču tā ir fantāzija - reālajā dzīvē reizēm ir jāpieņem gudri (lai arī sāpīgi) lēmumi. Tāpat arī LBS vadībai šobrīd jācenšas norīt krupis par to, ka lielākā daļa kritikas par Porziņģa nespēlēšanu šobrīd veļas tieši pār tās galvu.

Par ko citu gan LBS būtu jākaunas un jāsarkst, kas izskatās, ka šobrīd arī notiek. Paaugstināto jutīgumu pret "nevēlamiem jautājumiem" varam novērtēt ne tikai šajā sporta organizācijā. To savulaik uz savas ādas izjuta portāla Sportacentrs.com pārstāvji, kad kāds Latvijas bokseris viņus izlika ārā no atklātā treniņa, šobrīd ar ko līdzīgu saskaras LTV pārstāvji, un šeit gan LBS nav attaisnojuma. Konkrētais LTV jautājums bija pilnīgi atbilstošs situācijai, tā nebija nekāda neķītrība vai cita veida neprofesionalitāte, uz kuras pamata varētu ierobežot medija darbu. Ja izlases treneris un LBS uz jautājumu, kādēļ ir tik mazas iespējas spēlētāju intervijām, nevēlas atbildēt, tās jau ir viņu tiesības un izvēle, taču tā vietā aizvākt pašu jautātāju - nozīmīga kļūda.

Dārgā sporta saime, Latvijas sporta žurnālistikā “nevēlamu jautājumu” ir visnotaļ maz, mūsu kopēji radīto vidi nemaz nevar salīdzināt ar publisko ķidāšanu, kas novērojama sporta lielvalstīs (tajās, kuras it kā uzskatām par piemēriem). Savukārt vāju atbilžu gan mums pietiek.

1 2 59 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2023-08-21 16:28, pirms 10 mēnešiem
Pēdējā rindkopa ļoti trāpīgi. Diemžēl LV sportisti, sporta funkcionāri un federāciju darboņi ir ļooooti mīksti, un nekādu spiedienu/kritiku nespēj turēt. Uzreiz ir apvainošanās, uzmesta lūpa un žurnālistu ķengāšana. Tāda sajūta, ka dzīvojam kaimiņzemē, kur kritizēt ir aizliegts un stāstīt var tikai labo

Starpcitu, LBS ir atlaidusi savu PR departamentu? Jo tādus sūdus knapi nedēļas laikā jāmāk savārīt. Reāli katrā gadījumā izvēlējās sliktāko iespējamo opciju...

  +3 [+] [-]

, 2023-08-21 16:34, pirms 10 mēnešiem
Es domaju, lielie sportisti kaa KP beidzot grib justies kaa bossi LV, jo negribi neatbildi, neruna.
Pamegini amerika nerunaat, tas ir vajadzigs, tad ir liguma, tas ietekme popularitati un lidz ar to algu, tad nu jadejo ne tikai pec NBA klubi ipasnieka stabules, bey vel pec 3-4 stabulem. Atbrauc uz LV, nu tsm zurnalistam vajaga vairak tos sportistus neka viniem, tirgus mazs, ja zurnalists uzdrosinas pajautat neto,ne tikai nelaidis tas sportis klat, bet ari vel darbu zaudes, tadel ari tada lekshanaas

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 17:01, pirms 10 mēnešiem
priekš kam atbildēt uz "neērtiem jautājumiem", kad notiek gatavošanās tādam pasākumam kā PK? priekš kam pretiniekiem sniegt detalizētu informāciju par komandā notiekošo? kad spēle būs beigusies, turnīrs beidzies, tad arī varēs uzdot visus neērtos jautājumus. arī NBA un NHL neviens neaizraujās ar detalizētu info sniegšanu play-off laikā. LV izlasei viss šis turnīrs būs viens play-off turnīrs. kādu tieši atbildi tas LTV žurnālists vēlējās sagaidīt uz savu jautājumu? tādu sagatavošanās modeli LV izlase ir izvēlējusies - būt savā burbulī un kādēļ mums to necienīt?

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 17:23, pirms 10 mēnešiem
ievilkusies tā ziepju opera
no vienas puses, labi- tiek aizpildīts tukšums pirms pk, ir, par ko visiem izteikties
no otras- visi zinām situāciju mūsmājās, cerību uz pārmaiņām tāpat nav
vienkārši nav citu žurnālistu un arī sporta funkcionāru
ja kāds arī atnāk ar svaigām idejām, tad, gāžot vecos, kā lhf gadījumā nomainot kirovu, pēc īsa brīža viss atgriežas vecajās sliedēs
gribētos to nosaukt par mūsu pīļu dīķa vai sūnu ciema sindromu
taču, tā kā regulāri lasu, piemēram, leišu sporta forumus, mēs neesam unikāli
tāpēc precīzāk būtu runāt par joprojām aktuālo postpadomju sabiedrību ar visām tās grimasēm

  +5 [+] [-]

, 2023-08-21 17:25, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: no otras- visi zinām situāciju mūsmājās, cerību uz pārmaiņām tāpat nav
vienkārši nav citu žurnālistu un arī sporta funkcionāru
Laiku pa laikam sanāk skaidroties ar cilvēkiem, kuri nesaprot, kāpēc es pārdzīvoju, ka mūsu šai zemē ir maz - šis ir viens no iemesliem, jo daudzās jomās valda absolūts diletantisms sakarā ar to, ka cilvēki vienkārši nejūt konkurenci un jūtas neaizvietojami. Celmiņš runā par daudz skarbākajiem ārvalstu medijiem - viss jau pareizi, bet tur pirmkārt, cik nenormāla atlase un filtri jāiztur, lai tiktu tādos par žurnālistu, otrkārt, arī nevienas sporta superzvaigznes alga nav ne tuvu visas valsts sporta žurnālistikas kopējam budžetam.

  +6 [+] [-]

, 2023-08-21 17:32, pirms 10 mēnešiem
Ja ir droša informācija tad vajag publicēt (žurnālistam pašam jāsaprot cik patiesa ir tā info un jāsaprot kāds risks ja izrādīsies nepatiesa), tā kā uztraukties vajag tikai tiem kas uz kafijas melnumiem zīlē, ja kādam (LBS, sportistiem) nepatīk tas tad lai iet ieskrieties - viņiem bija mēnešiem laika pateikt mums visu skaidri un gaiši nevis makaronus uz ausīm krāmēt, ja godīgi tad es esmu vīlies gan KP, gan LBS, un vispār KP tagad ticības maz man.
Kas saistīts ar to LTV žurnālistu tad jāuzdod jautājumi tam kas par to atbild, treneris nenosaka kurš spēlētājs runās ar medijiem un kuri nē, tāpēc tomēr vajag ar galvu domāt kam prasa ja tiešām grib dzirdēt atbildi un nevis izveidot drāmu.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 17:48, pirms 10 mēnešiem
Vēl jau neaizmirsīsim to problēmu, ka daudzi žurnālisti no medijiem pēc kāda laika pārceļas darbā tajās pašās privātajās struktūrās (klubos, federācijās, uzņēmumos), kuru darbību iepriekš aprakstījuši attiecīgajos medijos. Skaidrs, ka ikviens žurnālists ar tādiem nākotnes plāniem sevi katram gadījumam pašcenzēs - ja nu kāds nākamais darba devējs izrādās ļaunatminīgs un nepiedāvā darbu. Ir tepat SC arī piemēri, kad rakstu autors kautrīgi noklusē, ka vienlaikus amatu savienošanas kārtībā ir kāda sportista preses pārstāvis, kas atklājas citu mediju ziņās. Vai ir pamats domāt, ka tāds kaut ko publicēs pretēji pārstāvamā vēlmēm un interesēm? Jo vairāk šādu piemēru, jo pašsaprotamāk daudzi sporta dzīves personāži uztvers žurnālistus kā personīgo PR mašīnu, kam jākalpo viņu interesēm.

  +4 [+] [-]

, 2023-08-21 18:09, pirms 10 mēnešiem
superjanka rakstīja: Kāpēc vinsh ar to p3diku focējas?
Tas ka KP ir trauma nepadara uzreiz viņu par p3diku!

     [+] [-]

, 2023-08-21 18:26, pirms 10 mēnešiem
heh rakstīja: Ja ir droša informācija tad vajag publicēt (žurnālistam pašam jāsaprot cik patiesa ir tā info un jāsaprot kāds risks ja izrādīsies nepatiesa), tā kā uztraukties vajag tikai tiem kas uz kafijas melnumiem zīlē, ja kādam (LBS, sportistiem) nepatīk tas tad lai iet ieskrieties - viņiem bija mēnešiem laika pateikt mums visu skaidri un gaiši nevis makaronus uz ausīm krāmēt, ja godīgi tad es esmu vīlies gan KP, gan LBS, un vispār KP tagad ticības maz man.
Kas saistīts ar to LTV žurnālistu tad jāuzdod jautājumi tam kas par to atbild, treneris nenosaka kurš spēlētājs runās ar medijiem un kuri nē, tāpēc tomēr vajag ar galvu domāt kam prasa ja tiešām grib dzirdēt atbildi un nevis izveidot drāmu.
Puikiņ, par to kā komanda gatavojas turnīram, kādi noteikumi ir jāievēro spēlētājiem atrodoties izlasē un kas kuram ir atļauts, to nenosaka mistiska LBS apkopēja, bet gan GALVENAIS TRENERIS - Luka Banki!

Tieši viņam bija jāatbild uz šo jautājumu ko uzdeva M Timofejevs!

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 18:28, pirms 10 mēnešiem
Te nu jūs (žurnālisti) esat ar to sportistu glaudīšanu pa spalvai, kā neglauda tā ārā no presenes un bans uz visu dzīvi no izlases!

     [+] [-]

, 2023-08-21 18:49, pirms 10 mēnešiem
Nebija tur nekādas traumas viņa saimnieki aizliedza spēlēt PK tas ar viss.

     [+] [-]

, 2023-08-21 19:11, pirms 10 mēnešiem
LBS spēlēja paslēpes,un viņus saprotu,jo ja jau varētu tikai Latvijai pateikt patiesibu,bet lidz ar to visa pasaule uzzina..viens vacietis izpljapajas un viss pa galam..švaine!

  -1 [+] [-]

, 2023-08-21 19:14, pirms 10 mēnešiem
Interesantākais, ka iemesls banam ir "neērtais jautājums" ir izskanejis tikai no LTV puses komentāriem un tas izskatās nelabi, bet kā tad ir patiesībā. Varbūt tur par iemeslu ir kādi citi zemudens akmeņi...!? Vieta iztēlei...

  -3 [+] [-]

, 2023-08-21 19:19, pirms 10 mēnešiem
Sākumā pārbaudes spēles Latvijā nemaz nebija plānotas, bet kad saprata ka sūdīgi ar naudām, un valdība neiešķieba cik vajadzēja, tad plāni tika mainīti peļņas nolūkos… jo iepriekšējie rezultāti+ Porziņģis garentāja labus ienākumus! Un uz Āziju varēja doties ne tikai LBS prezidents, bet arī sievu līdzi paņemt…😁

     [+] [-]

, 2023-08-21 19:22, pirms 10 mēnešiem
Man patika raidijuma - aizmugure- zurnalists uzdeva tiesus jautajumus- ne apvainojosus ,bet izzinosus,bija ari otrs,ja neminos kautkads bendziks- varbut,varbut nezinu utt.,utjprojam,vardsakot gatavs ielist jebkuram dir.a,kas tas ir par akstu un kapec vins saucas par zurnalistu...

  -3 [+] [-]

, 2023-08-21 19:26, pirms 10 mēnešiem
Ir izskaidrojums,sitais mu.aks brauc uz padaules kausu- viena nem mute,cits atlaiza...

     [+] [-]

, 2023-08-21 19:40, pirms 10 mēnešiem
ZURNALISTS23 rakstīja: Nebija tur nekādas traumas viņa saimnieki aizliedza spēlēt PK tas ar viss.
Un tad iesūtīja punduri magnētiskās rezonanses aparātā, lai tas uzglezno traumas izdruku..
Slēpts komentārs: bārda un sifons

  +3 [+] [-]

, 2023-08-21 19:57, pirms 10 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Celmiņš ar pārējiem sporta žurnaļugām hokejā arī šitādas intrigas vērpa ne no kā? Kaut kā neatceros Vai tas tikai tāds standarta uzdevums basītī, ieķerties matos un meklēt kaut vienu uti? Laikam “ne basketbola” žurnālistiņi nespēj norīt basketbola panākumus. Jums pašiem jūs paši nešķietat nožēlojami? Jums tiešām šķiet ka esiet galvenie izrādes aktieri? Jums nešķiet nožēlojami no jūsu “žurnālistu saimes” ka Rudzāts ceļ paniku un gaužas ka redz spēletājs ēd friškas pēc treniņa?😀 nu ko vēl jūs izdomāsiet? Cik zemu kritīsiet? Ja ar žurnaalistu sarunā, ka šoreiz speletajus lai liek mierā, un aizkadrā viņš spiež roku un saka, viss fine, bet pēc mirkla viņš trenerim prasa šo jautājumu , tad kurš tad šeit ir dzeltens pim.pis? Neesat iedomajushies ka situācijas mainās un ka iespejams treniņā noticis kkas un treneris bijis varbut neapmierinats un speletji dabujuši sukas par kko un ka nav īstais brīdis viņiem iet un vēl vāvuļot ar žurnālistu? Un jo sevišķi ja ar žurnālistu to sarunā? Bet viņš tapat izdomā būt galvenais dzeltenākais pim pis un iet trenerim jautāt kko tādu?
Par KP, ko tad LBS bija jadara? Ja ārsti deva mazak par 50%, bet pats KP nemitīgi LBS apgalvoja ka viss safe džeki, laiks vēl ir, viss būs labi, es jūtos labi utml. Ko lbs bija teikt? Visi sponsori safilmējuši reklāmas ar KP, visur baneri izlikti, viss sakārtots un pateikt startā ka KP iespējams nebūs? Normāli, LBS cerēja ka KP būs, jo pats uzstāja ka viss būs labi. Beigās pēdējā magnētā gan aina uzrādījās sūdīgaka par sajūtām. Viss. Galvenais b.lje kkādu debilu intrigu kult un smirdēt, jo tas jau basketbols. Sen jau zināms, ka sportacentrā nav neviena kas iestājas par basketbolu, te citas prioritātes, ka tik pasmirdēt ne no kā.
jēzus kāds te normāli iesprindzis Noslauki punķus un aizej ārā saulītē pastāvi! Va savu bimbambolu uzspēlē lai nervus nomierinātu.

  -2 [+] [-]

, 2023-08-21 20:01, pirms 10 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: jēzus kāds te normāli iesprindzis Noslauki punķus un aizej ārā saulītē pastāvi! Va savu bimbambolu uzspēlē lai nervus nomierinātu.
Vītoliņa georga lentīti jau aplaizīji?

     [+] [-]

, 2023-08-21 20:19, pirms 10 mēnešiem
Labi uzrakstīts. Ja jāizvēlas, tad labāk izlasē redzētu Strelnieku un Lomažu, jo viņu abu pienesums ir lielāks. Atceros spēli pret Lielbritāniju. Visa komanda bija apstajusies un visa spēle gāja tikai caur KP un izmocīja knapu vienveidīgu uzvaru. Pret Kanādas un Francijas zvaigznēm šāda spēle neietu cauri. Ar KP nav komandas spēles.
Te ļoti daudz kas bija atkarīgs no Bostonas cilvēkiem, kuri atlidoja. Neliela trauma ir, ir arī risks, ieteica nespēlēt un tas arī viss. Nekādi super meli te nibija, vnk cerība un neziņa. Cita lieta, ka KP varēja paņemt mikrafonu arēnā un pateikt kādus labus vārdus. Varēja pec speles padalīt autogrāfus vai uzsaukt visiem aliņus un vins atkal butu varonis.

  +4 [+] [-]

, 2023-08-21 20:24, pirms 10 mēnešiem
Pareizi itkā, bet tādi divkoši un hipokrāti ir sportacentrs. Jā, visi viedokļi svarīgi ladidā, bet kad jādzēš komentāri, kuros ir tikai viedoklis un pat ne rupjības tad pirmie rindā ar Celmiņu klaunu priekšgalā. Justovičs, Celmiņš un Dilāns ir tādi paši priduraki kā Gekišs, Auziņš un Timofejevs

  +3 [+] [-]

, 2023-08-21 20:29, pirms 10 mēnešiem
Piekrītu tam viedoklim ka pirms PK nav jādod pretiniekam info par savu komandu. Esmu pārliecināts ka FRA, CAN un LEB treneru korpuss skatījās un pētīja arī KP spēles un iztradāja kādas sadarbības kas darbotos pret KP. Tagad viņi tas sadarbibas var izmest podā. Tagad jātrenē citas sadarbības.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 20:32, pirms 10 mēnešiem
mytila rakstīja: Es domaju, lielie sportisti kaa KP beidzot grib justies kaa bossi LV, jo negribi neatbildi, neruna.
Pamegini amerika nerunaat, tas ir vajadzigs, tad ir liguma, tas ietekme popularitati un lidz ar to algu, tad nu jadejo ne tikai pec NBA klubi ipasnieka stabules, bey vel pec 3-4 stabulem. Atbrauc uz LV, nu tsm zurnalistam vajaga vairak tos sportistus neka viniem, tirgus mazs, ja zurnalists uzdrosinas pajautat neto,ne tikai nelaidis tas sportis klat, bet ari vel darbu zaudes, tadel ari tada lekshanaas
lūdzu, izlasi, ko uzrakstīji un izlabo kļūdas

     [+] [-]

, 2023-08-21 20:32, pirms 10 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Celmiņš ar pārējiem sporta žurnaļugām hokejā arī šitādas intrigas vērpa ne no kā? Kaut kā neatceros Vai tas tikai tāds standarta uzdevums basītī, ieķerties matos un meklēt kaut vienu uti? Laikam “ne basketbola” žurnālistiņi nespēj norīt basketbola panākumus. Jums pašiem jūs paši nešķietat nožēlojami? Jums tiešām šķiet ka esiet galvenie izrādes aktieri? Jums nešķiet nožēlojami no jūsu “žurnālistu saimes” ka Rudzāts ceļ paniku un gaužas ka redz spēletājs ēd friškas pēc treniņa?😀 nu ko vēl jūs izdomāsiet? Cik zemu kritīsiet? Ja ar žurnaalistu sarunā, ka šoreiz speletajus lai liek mierā, un aizkadrā viņš spiež roku un saka, viss fine, bet pēc mirkla viņš trenerim prasa šo jautājumu , tad kurš tad šeit ir dzeltens pim.pis? Neesat iedomajushies ka situācijas mainās un ka iespejams treniņā noticis kkas un treneris bijis varbut neapmierinats un speletji dabujuši sukas par kko un ka nav īstais brīdis viņiem iet un vēl vāvuļot ar žurnālistu? Un jo sevišķi ja ar žurnālistu to sarunā? Bet viņš tapat izdomā būt galvenais dzeltenākais pim pis un iet trenerim jautāt kko tādu?
Par KP, ko tad LBS bija jadara? Ja ārsti deva mazak par 50%, bet pats KP nemitīgi LBS apgalvoja ka viss safe džeki, laiks vēl ir, viss būs labi, es jūtos labi utml. Ko lbs bija teikt? Visi sponsori safilmējuši reklāmas ar KP, visur baneri izlikti, viss sakārtots un pateikt startā ka KP iespējams nebūs? Normāli, LBS cerēja ka KP būs, jo pats uzstāja ka viss būs labi. Beigās pēdējā magnētā gan aina uzrādījās sūdīgaka par sajūtām. Viss. Galvenais b.lje kkādu debilu intrigu kult un smirdēt, jo tas jau basketbols. Sen jau zināms, ka sportacentrā nav neviena kas iestājas par basketbolu, te citas prioritātes, ka tik pasmirdēt ne no kā.
Jā, tieši to arī vajadzēja. Paziņot, ka ir maza trauma, tipa day to day, trenējas pēc individuāla plāna, līdz ko būs kādi jaunumi, tā informēs. Tagad sanāca, ka vācietis jau zin, tas publicē šo info, kiri loģiski, Latvijā neziņā esošie fani uzreiz uztver, un LBS joprojām visus par muļķiem uzskatot turpina stāstīt, ka viss ok. Bija grūti pateikt, ka 50:50 situācija, pārbaudenes nespēlēs un par dalību izlems īsi pirms turnīra? Kam tās paslēpes? Cerēja kā atrauss iebāzt galvu smiltīs un tipa noslēpt traumu no Bostonas? Šajā interneta laikmetā??? Nu tiešām???

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 20:35, pirms 10 mēnešiem
gravitons rakstīja: Piekrītu tam viedoklim ka pirms PK nav jādod pretiniekam info par savu komandu. Esmu pārliecināts ka FRA, CAN un LEB treneru korpuss skatījās un pētīja arī KP spēles un iztradāja kādas sadarbības kas darbotos pret KP. Tagad viņi tas sadarbibas var izmest podā. Tagad jātrenē citas sadarbības.
Beigās jau visa pasaule pa lielam zināja, tik mums muļķīšiem mēģināja iestāstīt, zāle ir zila nevis zaļa

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 20:49, pirms 10 mēnešiem
sandis444444 rakstīja: Te nu jūs (žurnālisti) esat ar to sportistu glaudīšanu pa spalvai, kā neglauda tā ārā no presenes un bans uz visu dzīvi no izlases!
Visā pasaulē tā ir, Tu domā ka kāds Barcelona mīlošs žurnālists tiek uzdot jautājumus Real spēlētājiem vai trenerim?
Žurnālistam ir jāmāk sadarboties ar treneriem un spēlētājiem, tad varbūt viņam kāds arī izstāstītu visu situāciju, piebilstot ka to nedrīkst izpaust. Bet ja žurnālists to uzrakstītu pressē tad ar viņu neviens vairāk nerunātu.

     [+] [-]

, 2023-08-21 20:50, pirms 10 mēnešiem
Man liekas, ka līdzīgs jautājums presenē - par intervijām ar spēlētājiem izlašu logos - šogad izskanēja arī Dainim futbolā.

Viņš tā drusku parupji - vismaz tekstā, nezinu, kādā intonācijā tas izskanēja - atbildēja, ka viņš uzstāda noteikumus, un tie ir cieši turēt muti.

Varbūt kāds no LBS vispirms varēja parunāt ar Daini par šo lietu.

Un varbūt nav tā, ka toni visā izlasē nosaka Banki - bet arī kāds no sekretāriem vai vadītājiem, jo Daiņa viedoklim un ietekmei uz futbolu ir uzkrāts svars, arī strādājot LFF koridoros.

     [+] [-]

, 2023-08-21 20:52, pirms 10 mēnešiem
A par vācieti - skaidrs, ka viņam ir kādi gali/sakari starp Bostonu un Latviju, jo Latvijā nevienam tādu nav, un neviens no izlases nometnes nespēja vai negribēja nopludināt. Par to arī nav ko riekt uzacis.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 20:57, pirms 10 mēnešiem
asinsdesa rakstīja: A par vācieti - skaidrs, ka viņam ir kādi gali/sakari starp Bostonu un Latviju, jo Latvijā nevienam tādu nav, un neviens no izlases nometnes nespēja vai negribēja nopludināt. Par to arī nav ko riekt uzacis.
Nu par to, ka tur nav viss ok, jau varēja jebkurš saprast, pat pirms vācieša tvīta. Ja tava lielākā izlases zvaigzne nepiedalās spēlēs un kopējos treniņos, bet tā vietā "gatavojas atsevišķi", tad tur skaidrs, ka īsti riktīgi nav. Bet mums, protams, stāstīja, ka viss ok.

     [+] [-]

, 2023-08-21 20:58, pirms 10 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Jā, tieši to arī vajadzēja. Paziņot, ka ir maza trauma, tipa day to day, trenējas pēc individuāla plāna, līdz ko būs kādi jaunumi, tā informēs. Tagad sanāca, ka vācietis jau zin, tas publicē šo info, kiri loģiski, Latvijā neziņā esošie fani uzreiz uztver, un LBS joprojām visus par muļķiem uzskatot turpina stāstīt, ka viss ok. Bija grūti pateikt, ka 50:50 situācija, pārbaudenes nespēlēs un par dalību izlems īsi pirms turnīra? Kam tās paslēpes? Cerēja kā atrauss iebāzt galvu smiltīs un tipa noslēpt traumu no Bostonas? Šajā interneta laikmetā??? Nu tiešām???
Bet kurš tad slēpa ka visiem spēlētājiem ir mikrotraumas? Nekas no tā netika slēpts. Tas temats, ka tureja KP pie izlases jo vakadzeja izpardot arenu, vispar ir debilakais kas dzirdets😀 Uz mūsu 3. Sastāvu jau cik soldouti bijuši, un nav nekādu šaubu ka uz pārbaudes spelem tāpat izpirktu arī bez KP. Tas jau pierādās, ka atgriez 70 biļetes tikai kad KP nespēlēja, par ko LBS cepuri nost, jo nekas tāds pasaule vēl nav pieredzēts, ka kāda spēlētāja nespēlēšanas dēļ, atgriež biļetes gribētājiem. Es te redzu kkādu kolektīvo apvainošanos pilnīgi nevietā. Kkāds zhurnālists izdomā rakt un uzdot kkādus neērtos jautājumus, priekš kam? Ja ar viņu atrunā ka intervijas varēsi paņemt Rīgaa un viņš piekrīt, ber pēc mirkļa netur vārdu un to uzdod trenerim? Nopietni!!? Un tad brīnās ka treneris un komanda viņu negrib redzēt vairs. Tā vietā lai kopigi ietu uz mērķi un darītu visi lai komanda jūt maksimālu atbalstu no visām pusēm, uzrodas visādi timofejevi un rudzāti kas bildē kā spēlētāji ēd fastfūdus nometnes laikā un taisa haji par to. Tas liekas normāli?

     [+] [-]

, 2023-08-21 21:13, pirms 10 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Bet kurš tad slēpa ka visiem spēlētājiem ir mikrotraumas? Nekas no tā netika slēpts. Tas temats, ka tureja KP pie izlases jo vakadzeja izpardot arenu, vispar ir debilakais kas dzirdets😀 Uz mūsu 3. Sastāvu jau cik soldouti bijuši, un nav nekādu šaubu ka uz pārbaudes spelem tāpat izpirktu arī bez KP. Tas jau pierādās, ka atgriez 70 biļetes tikai kad KP nespēlēja, par ko LBS cepuri nost, jo nekas tāds pasaule vēl nav pieredzēts, ka kāda spēlētāja nespēlēšanas dēļ, atgriež biļetes gribētājiem. Es te redzu kkādu kolektīvo apvainošanos pilnīgi nevietā. Kkāds zhurnālists izdomā rakt un uzdot kkādus neērtos jautājumus, priekš kam? Ja ar viņu atrunā ka intervijas varēsi paņemt Rīgaa un viņš piekrīt, ber pēc mirkļa netur vārdu un to uzdod trenerim? Nopietni!!? Un tad brīnās ka treneris un komanda viņu negrib redzēt vairs. Tā vietā lai kopigi ietu uz mērķi un darītu visi lai komanda jūt maksimālu atbalstu no visām pusēm, uzrodas visādi timofejevi un rudzāti kas bildē kā spēlētāji ēd fastfūdus nometnes laikā un taisa haji par to. Tas liekas normāli?
Un? Nav forši, bet pro sportistiem, treneriem par to jāsacepas, ka uzdod vienu jautājumu un nofočē ar fast foodu? Nopietni? Tad viņi nezin kas ir spiediens - varēj tam pašam KP uzprasīt, lai noslasa izlasei lekciju par to, kas ir mediju spiediens, vismaz kāds labums varbūt nākotnē būtu bijis...

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 21:20, pirms 10 mēnešiem
Pats sev aizvadītā nedēļas beigās uzdevu jautājumu: kad žurnālists drīkst balstīt savas publikācijas uz baumām un runām, ko dzirdējis kontaktējoties ar konkrētajam sporta veidam pietuvinātiem cilvēkiem, bet, kad labāk paklusēt?

Nedaudz dīvains jautājums. Iesaku painteresēties kādas ir žurnālistu un kādas reportieru funkcijas un pienākumi. Pēc tam pārdomāt ko Tu īsti dari - veido reportāžas par sporta notikumiem vai nodarbojies ar sporta žurnālistiku.
Atbildes ir samērā vienkāršas - reportierim nevajadzētu ziņot par anonīmām baumām (tas ir, ja nevari nosaukt avotu, tad nevari ziņot, citādi, pat ja baumas ir nepatiesas, vari ziņot "Tas un tas apgalvo to un to", jo tas ir fakts).
Žurnālistam ir pienākums ziņot arī par anonīmām baumām, ja žurnālists uzskata, ka tām ir pietiekams pamats, avots ir pietiekami uzticams un sabiedrībai ir būtiski zināt šo informāciju. Protams, žurnālists līdz ar to arī uzņemas atbildību par savu vērtējumu adekvātumu. Tādēļ viņš ir žurnālists, nevis reportieris.
Ja Tu sev Porziņģa notikumu kontekstā uzdod jautājumu "kad labāk paklusēt?", Tu neesi žurnālists, bet reportieris.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-21 21:21, pirms 10 mēnešiem
Labi, principā, ir pilnīgi normāli, ka treneris un izlases dalībnieki nesniedz detalizētu atskaiti par visu spēlētāju traumām. Tieši tāpat, ir pilnīgi normāli pirms lielajiem turnīriem ievērot klusēšanas režīmu spēlētājiem. Viņiem jāpaliek fokusā uz mērķa sasniegšanu.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 21:22, pirms 10 mēnešiem
An2 rakstīja: Un tad iesūtīja punduri magnētiskās rezonanses aparātā, lai tas uzglezno traumas izdruku..
Un Tu tici visai LBS mūldēšanai, pēc visas viņu melošanas un žurnalistu banošanas 😅 utt.... Ciprusa tekstiem par to visu 😂
1 2 59 komentāri