Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Luka ir ļoti prasīgs un strukturēts treneris"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visockis-Rubenis: "Luka ir ļoti prasīgs un strukturēts treneris"
Artūrs Visockis-Rubenis, Luka Banki, Jānis Gailītis. Foto: Mikus Kļaviņš

Latvijas basketbola sabiedrībai pēc izlases izcīnītās piektās vietas Pasaules kausa finālturnīrā pats svarīgākais ir sasniegt bērnus, lai viņus iesaistītu šajā sporta veidā, intervijā aģentūrai LETA atzina valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

"Lai šis brīdis būtu ilgtspējīgs, ir jāiesaista bērni. Jāizmanto brīdis, kad basketbols ir populārs, tad arī izdosies varbūt ne katru gadu, bet regulāri tikt uz turnīriem. Masveidība ir pats galvenais, tad arī izkristalizēsies, kuri gribēs iet profesionālajā sportā, kuri gribēs studijas apvienot ar sportu vai arī kādi gribēs to darīt vienkārši amatieru līmenī un būs līdzjutēji, kuri brauks līdzi izlasei," stāstīja treneris.

Visockis-Rubenis arī atklāja, ka ļoti daudz mācījies ne tikai no Banki, bet arī no otra asistenta Jāņa Gailīša. Finālturnīra laikā treneri viens no otra smēlušies zināšanas, bijušas arī viedokļu atšķirības, taču tas piederot pie lietas, teica Visockis-Rubenis.

"Luka ir ļoti prasīgs un strukturēts treneris. Augstākajā līmenī bieži vien ir ļoti harismātiski treneri, kuri uz basketbolu skatās virspusēji, bet citi ir taktiķi, kuriem vispār nav harismas. Luka sevī lieliski apvieno abas šī īpašības. Viņš ir ļoti prasīgs, harismātisks un pārzina savu profesiju augstā līmenī," atzīmēja Visockis-Rubenis.

     [+] [-]

, 2023-09-13 16:44, pirms 8 mēnešiem
Luka ir iluzionists - lai kā komanda nespēlētu vienmēr no kaut kurienes pamanās izvilkt pareizo kārti un laist laukumā.

     [+] [-]

, 2023-09-13 17:51, pirms 8 mēnešiem
Masveidība NEKO nedos, ja nebūs normālas programas un vadmotīvu ko un kā trennēt! Jau tagad daudzās sporta skolās ir pat divi sastāvi ar viena vecuma puikām! Jo trenerim maksā par spēlētājudaudzumu. Un ko dara treneris, teiksim, tas pats Jonāns , kurš komentēja PČ spēles- atlasa labākos pirmajā komandā, ar tiem vairāk vai mazāk nodarbojas, bet otrai komandai iedod bumbu, un- spēlējiet savā starpā… tāda, lūk masveidība.. un labi un perspektīvi čaļi 13-15 gadu vecumā aiziet uz florbolu, teiksim, kur viņiem treneris vismaz velta uzmanību… Nav stratēģijas jaunatnes basketbolā! Attopieties, basketbola federācija! Cipruss, Vējoni ( lai gan, ko tas jefiņš saprot…)..

     [+] [-]

, 2023-09-13 19:46, pirms 8 mēnešiem
Luka ir tuvu Hartlija levelim, biš vēl japieliek