Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Žagars: "Piektā vieta pasaulē man nozīmē vairāk par rekordu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Žagars: "Piektā vieta pasaulē man nozīmē vairāk par rekordu"
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

No Pasaules kausa ar pārliecinošu uzvaru atvadījusies Latvijas basketbola izlase, un saspēles vadītājs Artūrs Žagars panākumā pret lietuviešiem laboja turnīra rekordu, atdodot 17 rezultatīvas piespēles. Viņš gan pauda – piektā vieta esot lielāks sasniegums.

"Es piespēlēju, komandas biedri trāpīja. Tieši tik vienkārši. Protams, esmu pateicīgs par rekordu, bet vairāk man nozīmē piektā vieta," pēc 35 punktu uzvaras teica Artūrs Žagars. "Uzticos saviem instinktiem. Ja redzu brīvu komandas biedru, tad piespēlēju. Varbūt šodien vairāk paveicās – manā sniegumā nebija nekā īpaša. Kad piespēlēju, viņi iemeta."

Iepriekšējais Pasaules kausa rezultatīvo piespēļu rekords – 15 piespēles – kopš 1994. gada piederēja leģendārajam Toni Kukočam. Viņš toreiz līdzās rekordam pielaida četras kļūdas, kamēr Žagars uzvarā pret lietuviešiem nekļūdījās.

"Ir sirreāli dzirdēt savu vārdu vienā teikumā ar Kukoču. Esmu smagi strādājis. Pēdējie pieci gadi bijuši diezgan nekādi. Esmu ļoti pagodināts, gandarīts. Emocijas ir izsmeltas. Jāsaņem tās no jauna, lai varam nosvinēt, jo piektā vieta pasaulē Latvijai ir kaut kas lielisks," pauda Žagars.

Pirms Pasaules kausa valstsvienības galvenais treneris Luka Banki saspēles vadītāja virzienā veltīja kritiku, bet Žagars pauda, ka viņu šāds piegājiens tikai motivējis. "Man liekas, ka no mediju puses tas bija nevajadzīgi uzpūsts. Manuprāt, tas ir normāli. Esmu jaunākais spēlētājs izlasē, un Banki jau no pārbaudes spēlēm deva sajūtu, ka nevienam nekas nav garantēts. Tas lika treniņos strādāt ar 110% atdevi un pierādīt, ka esmu spējīgs būt pirmais saspēles vadītājs."

Kopā ar valstsvienību uz finālturnīru devās arī savainotais Jānis Strēlnieks, kurš jaunākajiem kolēģiem regulāri palīdzējis ar padomiem. "Jau no kvalifikācijas viņš daudz runāja ar mani. Pasaules kausā katru reizi, kad puslaika pārtraukumā gājām uz ģērbtuvēm, viņš pateica savu skatījumu – kur varu uzbrukt, kur varu atdot, kas jādara labāk. Man kā saspēles vadītājam tas ļoti palīdz. Viņš ir gājis cauri Eirolīgas augstākā līmeņa klubiem. Mums ir vairāki jauni aizsargi, un mums viņa padomi bija noderīgi," teica Žagars.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 18:52, pirms 8 mēnešiem
kur Žagars spēlēs nāk sezonā

  +1 [+] [-]

, 2023-09-09 19:22, pirms 8 mēnešiem
17 rezultatīvas piespēles PČ,pret pasaules grandu Lietuvu spēlē par 5 vietu -tas ir ļoti iespaidīgi.Un tas T.Kukoča rekords turējās gandrīz 30 gadus.Cik grūti tādu sasniegumu bij kādam pārspēt tik ilgu laiku.
Varbūt ,ka tagad ilgu laiku neviens nevarēs pārspēt Žagara rekordu.
Rezultatīva piespēle tas ir nesavtīgums.Un ja rezultatīvu piespēļu ir ļoti daudz,tad tā ir nesavtīguma paraugstunda.
Tā teikt-"Še tev.Nav jau žēl."

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 19:23, pirms 8 mēnešiem
Džordanus drīz cerams nomainīsim pret Žagariem!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-09 20:19, pirms 8 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Džordanus drīz cerams nomainīsim pret Žagariem!
Šis labs

     [+] [-]

, 2023-09-09 20:51, pirms 8 mēnešiem
Forši! Letiņam beidzot būs kas jēdzīgs, ko horvātam pastāstīt. Savādāk aizbrauc uz 🇭🇷 un stāsta par Škodu un kamanām.

Kukočs!

     [+] [-]

, 2023-09-09 21:53, pirms 8 mēnešiem
labdien rakstīja: Forši! Letiņam beidzot būs kas jēdzīgs, ko horvātam pastāstīt. Savādāk aizbrauc uz 🇭🇷 un stāsta par Škodu un kamanām.

Kukočs!
tu taču esi slims ar to škodu
Žagars īsts vīrs!

     [+] [-]

, 2023-09-09 23:36, pirms 8 mēnešiem
Lieliskākā izlase vēsturē!!! Šodien "manu muti aizvēra pat Čavars"!!

     [+] [-]

, 2023-09-10 02:15, pirms 8 mēnešiem
Zinot, ka ar piespēlēm NBA nu galīgi neskopojas tad pēc viņu standartiem gan jau būtu visas 20 + piespēles

     [+] [-]

, 2023-09-10 09:23, pirms 8 mēnešiem
saki Jā saki Nē rakstīja: 17 rezultatīvas piespēles PČ,pret pasaules grandu Lietuvu spēlē par 5 vietu -tas ir ļoti iespaidīgi.Un tas T.Kukoča rekords turējās gandrīz 30 gadus.Cik grūti tādu sasniegumu bij kādam pārspēt tik ilgu laiku.
Varbūt ,ka tagad ilgu laiku neviens nevarēs pārspēt Žagara rekordu.
Rezultatīva piespēle tas ir nesavtīgums.Un ja rezultatīvu piespēļu ir ļoti daudz,tad tā ir nesavtīguma paraugstunda.
Tā teikt-"Še tev.Nav jau žēl."
Tas ir fenomenāls sasniegums, jo īpaši, nepieļaujot nevienu kļūdu. Pretinieka spēku gan nevajadzētu pārvērtēt, jo bija redzams, kā ar katru mūsējo pozitīvo darbību uz ko leiši atbildēja ar neveiksmīgu , viņu motivācija un cīņasspars strauji gāja mazumā. Nepalīdzēja pat Maksvīša viens pēc otra ņemtie pārtraukumi...