Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Banki: "Šis ir viens no labākajiem stāstiem manā basketbola dzīvē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Banki: "Šis ir viens no labākajiem stāstiem manā basketbola dzīvē"
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc Pasaules kausā izcīnītās piektās vietas, ko deva sestdienas uzvarā pār Lietuvu (98:63), pauda prieku. Taču itāļu speciālists vienlaikus norādīja, ka zaudējums vāciešiem viņam traucēs miegu vēl ilgu laiku.

"Šis ir viens no labākajiem stāstiem manā basketbola dzīvē. Neaizmirstamas atmiņas jau no paša sākuma. Tas gan nav stāsts ar laimīgām beigām, jo no Vācijas spēles palikusi rūgta pēcgarša. Tā ir spēle, kas man traucēs miegu varbūt pat gadiem ilgi. Viens metiens var mainīt visu bildi… Ceru, ka rūgtā pēcgarša palīdzēs visiem saglabāt izsalkumu. Ja patiešām vēlamies būt izcili, mums nepieciešamas spēles pret labākajiem. Mums jāliek klāt, lai varam noturēties šajā līmenī. Piektā vieta Pasaules kausā – tas ir skaists skats, bet noturēties tur būs grūti. Kā cilvēki uztver Latviju, kā komandas gatavosies pret Latviju – tas viss mainīsies. Vairs neesam pastarīši," preses konferencē pauda Luka Banki.

"Esmu ļoti pateicīgs, jo varu vadīt komandu, kurā spēlē īpaši cilvēki. Šodien viņi pierādīja, cik nopietni noskaņojušies, cik ļoti uzticas cits citam. Jau no kvalifikācijas pirmajām spēlēm likām viņiem apzināties mūsu potenciālu. Esam gājuši cauri dažādiem šķēršļiem, un nekad neesam nošmaukuši ceļu. Uzvarējām Serbiju, Beļģiju, Grieķiju, Turciju. Pasaules kausā mums bija grūtākā grupa. Uzvarējām Franciju, Spāniju, visu vai neko spēlē uzvarējām Brazīliju. To visu ir grūti aprakstīt. Ne visi, kuri ir devuši savu pienesumu, ir šeit – komandā ir tikai 12 spēlētāji, ir tikai dažas treneru vietas," teica Banki.

Viņš izcēla, ka Artūrs Žagars, kurš šodien ar 17 rezultatīvām piespēlēm laboja Pasaules kausa rekordu, aizvadījis stabilu turnīru. "Viņa priekšā stāvēja liela atbildība. Pirmā reize Pasaules kausā un pirmā reize kā starta piecinieka spēlētājam izlasē, aizstājot ikonisko Jāni Strēlnieku. Viņš rādīja labu basketbolu, noturēja komandu līmenī. Viņš pierādīja, ka var cīnīties pret labākajiem pasaulē, ka Latvija var cīnīties pret labākajām izlasēm pasaulē. Tas viņam ir tikai pirmais solis. Nākamais ir atrast darbu. Es esmu vecs, man jāatpūšas, bet viņam ir jāspēlē," ironizēja Banki.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

 +11 [+] [-]

, 2023-09-09 19:30, pirms 8 mēnešiem
Bravo!!!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 20:28, pirms 8 mēnešiem
Varbūt LBS varētu pasūtīt Rīgā kādai konditorejai torti basketbola bumbas formā, kuru pirmdien pie Brīvības pieminekļa Banki kungam uzdāvināt - lai ir ar ko pamieloties atpūšoties.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 20:30, pirms 8 mēnešiem
Latviešiem ir teiciens " arī aklai vistai gadās grauds"... Banki gadījums ir tieši šis... savstarpējās rīvēšanās, savējo protekcijas, tā rezultātā - pilnīgi nevarīgs treneris un daži spēletāji - lai paliek pagātnei... ESAM BASKETBOA LIELVASTS - LATVIJA!

 +13 [+] [-]

, 2023-09-09 20:59, pirms 8 mēnešiem
Tas, ko paveicis Banki, liek aizdomāties par ļoti ilgtermiņa līgumu viņa kontekstā. Ienesis izlasē citas vērtības, citu kultūru, citu mentalitāti un pašapziņu. Lai man piedod Latvijas treneri, kuri ir gana kvalificēti, visupirms Banki ir nodevis skaidru vēstījumu tieši jums - ar talantu, zināšanām un izpratni nepietiek, ir jākļūst par līderi un iedvesmas avotu. Mums visiem ir jātiecas pēc tā, arī man. Prozit!

Kā sapnis, gan hokeja izlase, gan basketbolisti ir saplūduši simbiozē ar 6. spēlētāju, kā uz barikādēm -viens par visiem un visi par vienu! Par LIELU LATVIJU!

  +6 [+] [-]

, 2023-09-09 21:28, pirms 8 mēnešiem
Pirmdien goda sagaidīšanu izlasei. Viņi ir to pelnījuši.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 21:55, pirms 8 mēnešiem
Grazie Banki!

  +8 [+] [-]

, 2023-09-09 21:55, pirms 8 mēnešiem
Atminoties Vecvagaru un Štelmaheru, cik ļoti sāpēja, ka nevarējām pat bulgārus pieveikt, un netikām uz Eiropas čempi, esam kā diena, pret nakti ar Banki priekšgalā, milzīga pateicība itālim.

     [+] [-]

, 2023-09-09 21:57, pirms 8 mēnešiem
Banki ienāca kā autoritāte un mācēja to izmantot rezultātam, ļoti labs treneris. Tiešām lepojos, netaisa no sevis klaunu kā Hārtlijs.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-09 22:14, pirms 8 mēnešiem
edgefall23 rakstīja: Banki ienāca kā autoritāte un mācēja to izmantot rezultātam, ļoti labs treneris. Tiešām lepojos, netaisa no sevis klaunu kā Hārtlijs.
Kanādas Indiānis?

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 23:07, pirms 8 mēnešiem
Banki ir lielisks psihologs un tas ir viens no laba trenera priekšnoteikumiem. Super Banki.

  +6 [+] [-]

, 2023-09-10 02:29, pirms 8 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Atminoties Vecvagaru un Štelmaheru, cik ļoti sāpēja, ka nevarējām pat bulgārus pieveikt, un netikām uz Eiropas čempi, esam kā diena, pret nakti ar Banki priekšgalā, milzīga pateicība itālim.
Jāsaka, arī paldies Štelmaheram/ Vecvagaram jo ja viņi būtu bijuši kautmaz līmenī, būtu tikuši uz Eiropas čempi pacīnītos tur un tagad visa izlase skatītos pa TV šo čempi. Pateicoties apstākļu sakritībai tikām pie īsta zelta gabala mūsu ne tikai izlasei, bet Latvijas basketbolam kopumā.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-10 07:47, pirms 8 mēnešiem
Izcili BANKI, vai kāds var pateikt vārdu tam cilvēkam, kurš atrada BANKI ,tas arī būtu jācildina !!!

  +3 [+] [-]

, 2023-09-10 09:42, pirms 8 mēnešiem
Jāpiekrīt mx3, ka papasakās par iepriekšējo 2 treneru nevarību, lai meklētu un atrastu Banki. Domāju vēl tikai jāaug tam latviešu trenerim, kuram varētu uzticēt mūsu izlasi. Gan jau Banki būs godavīrs un atstrādās noslēgto līgumu. Pēc tam gan būs jādomā par citu treneri, jo gan jau viņš gribēs lidot augstāk

     [+] [-]

, 2023-09-10 11:16, pirms 8 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Atminoties Vecvagaru un Štelmaheru, cik ļoti sāpēja, ka nevarējām pat bulgārus pieveikt, un netikām uz Eiropas čempi, esam kā diena, pret nakti ar Banki priekšgalā, milzīga pateicība itālim.
Bet, nāks arī ne tik pozitīvās dienas izlasē, Banki nebūs mūža etalons izlasē, nebrīnos ka tuvāko 2 gadu laikā būs, miljonu vērti līgumi, kuram piekritīs un aizies no izlases, visam ir vērtība, un nauda visiem ir svarīga. Būtu labi, ka Banki paliktu vismaz līdz 2025.g, tālāk domāju daudzi beigs izlases karjeru pēc, jo nāks vecās vēsmas izlasē ar vecajiem labajiem LV treneriem, kuri itkā gatavi pārņemt Banki grožus, bet tai pat laikā, nemaz nē. Doma tāda spēlētājiem, jāspēlē ar sirdi un dvēseli ja gribam ko sasniegt, jo domāju 2.g perspektīvā, ja gribam ko taustāmāku, vajag rukāt un rukāt, jo šobrīd esam uz pareizā ceļā, un ir pareizais "kučieris", kas izlases grožus tur un pareizi mudina virzīties uz pareizajām virsotnēm. Ar perspektīvu tuvākos 2.g. Domāju pēc 2.g. būs kritums liels.

P.S. Šķiet, ja ko neizcīnīsim daudzi, pat 32-33.g. spēlētāji pateiks paldies izlasei un vairs negribēs spēlēt, visi zini kur mēs ejam un ko mēs gribam, no šīs izlases modeļa. Trekns punkts visam būtu, ja Banki pārceltos kur citur, šķiet rastos atkal bezskaidrības situācija izlasē.

     [+] [-]

, 2023-09-10 11:48, pirms 8 mēnešiem
Banki paņēma piemēru no Vītoliņa

     [+] [-]

, 2023-09-10 12:07, pirms 8 mēnešiem
Banki stāsts ir samērā unikāls.No praktiski maz zināma trenera,ļoti īsā laikā,strādājot ar valsts izlasi,kļuva par sā brīža vienu no labākajiem treneriem pasaulē.
Nu bet es domāju,ka Banki nebūtu tas labais stāsts,teiksim,strādājot ar citu valstu izlasēm,piemēram ar to pasu Libānu,Japānu,Ķīnu,Irānu,Irāku,Bulgāriju u.t.t.Tā ka viņam arī paveicās,varētu teikt,ka viņu atrada un uzaicināja uz Latviju.Un tiesi seit viņs arī kļuva par izcilu basketbola treneri.
Jo visu jau nosaka,ar kāda talanta spēlētājiem tu strādā.Latvijai jau tie spelētāji bij labi,tehniski un talantīgi.Tikai līdz sim nebij pareizā trenera, kas visu to pareizi saliek pa plauktiņiem komandas spēlē un lauž vecos stereotipus.
,

     [+] [-]

, 2023-09-10 14:00, pirms 8 mēnešiem
Visi super Komentāri Ja var kāds atbildēt, līdz kuram gadam viņam ir līgums? Mums arī ir vēl veči kas sēdēja malā-KP, Lomažs, Strēlnieks arī Tmma un Mareks ko nepaņēma uz PK

  +1 [+] [-]

, 2023-09-10 18:45, pirms 8 mēnešiem
neesken - līgums šobrīd ir līdz 2025. gada EČ beigām.

par ilgtermiņu - būtu jau forši, bet neaizmirstam, kāda maksātspēja ir LV izlasei, un kāda - izsalkušiem augsta līmeņa klubiem.

     [+] [-]

, 2023-09-10 22:46, pirms 8 mēnešiem
Piekrītu tiem kā ar Banki jārēķinās maksimums līdz līguma beigām, vienīgais varbūt viņam pašam ir kaifs strādāt ar viduvēju komandu kur izceļas viņa trenera prasmes, tad varbūt gribētu palikt ilgāk. Bet visu laiku jau tā nebūs, noteikti būs kritums un tad viņu nolies ar mēsliem aizmirstot panākumus. Pietiek ar vāju sniegumu OS kvalī un šajā portālā vairs neviena laba vārda neieraudzīt.