Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Guduričs: ''Vēlos šo uzvaru veltīt Simaničam''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Guduričs: ''Vēlos šo uzvaru veltīt Simaničam''
Marko Guduričs. Foto: FIBA

LETA--AP. Serbijas basketbolists Marko Guduričs piektdien Manilā pēc Serbijas uzvaras pār Kanādu Pasaules kausa pusfinālā uzvaru veltīja savainojuma dēļ finālturnīrā nieri zaudējušajam komandas biedram Borišam Simaničam.

Jau ziņots, ka piektdien Pasaules kausa pusfinālā Serbija uzvarēja Kanādu ar 95:86, Guduričam gūstot 12 punktus.

"Es vēlos veltīt šo uzvaru Simaničam," Guduričs sacīja pēc spēles. "Cerams, mēs drīz viņu redzēsim kopā ar mums, kopā ar komandu. Cerams, viņš jūtas mazliet labāk, zinot, ka viņam ir medaļa."

Jau ziņots, ka Simaničs nieri zaudēja pēc epizodes Serbijas otrā posma uzvarētajā mačā ar Dienvidsudānu, kurā basketbolists saņēma sitienu ar elkoni pa sānu. Simaničam Manilā tika veiktas divas operācijas, otrajā izņemot vienu no nierēm. Simaničs joprojām atrodas slimnīcā Manilā.

"Nav svarīgi, kura šeit nav," sacīja Guduričs, runājot par tiem basketbolistiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēja pārstāvēt valstsvienību Pasaules kausā. "Tas ir stāsts par šiem puišiem, kuri ir šeit, kuri valkā šo Serbijas izlases kreklu. Mēs nekad nepadodamies. Mēs cīnāmies līdz galam. Tas ir mūsu asinīs."

Serbija Pasaules kausa finālā iekļuva otro reizi pēdējos trīs turnīros. 2014.gada finālā serbi zaudēja ASV un svētdien Manilā šis duelis var atkārtoties.

"Neviens mums neticēja, bet mēs par to neuztraucāmies," sacīja Serbijas uzbrucējs Filips Petruševs. "Mēs vienkārši jautri pavadījām laiku kopā. Tie ir lieliski puiši, mums ir lieliska "ķīmija" komandā, un tad viss var notikt."

"Komplimenti Serbijai. Viņi aizvadīja lielisku spēli," bilda 23 punktus guvušais Berets. "Viņi smagi strādāja, spēlēja fizisku basketbolu, viņi ir ļoti labi trenēti un disciplinēti"

"Es lepojos ar saviem puišiem," sacīja Kanādas galvenais treneris Žordi Fernandess. "Mēs nebijām ideāli. Uzbrukumā bijām labi, taču bijām šausmīgi aizsardzībā."

"Kad pretinieki met ar 62% precizitāti no spēles, trāpot 45% tālmetienu, acīmredzot kaut kas nebija izdarīts labi un mēs nebijām sagatavojušies spēlei pietiekami labi," pamatoja treneris.

Tomēr Kanāda var turnīru pabeigt ar savu lielāko panākumu kopš 1936.gada olimpisko spēļu sudraba medaļas. "Es zinu, ka šie puiši darīs visu, kas nepieciešams, lai iegūtu šo medaļu," sacīja Fernandess.

Otrā pusfinālā piektdien plkst.15.40 laukumā dosies Vācija un ASV, maču tiešraidē translējot "Go3 Sport" kanālam.

Pirmo divu posmu spēles notika Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tika noskaidrotas arī septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS