Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Poceko sveic Banki un Latviju ar uzvaru un priecājas par Itālijas treneru panākumiem

Agris Suveizda

Poceko sveic Banki un Latviju ar uzvaru un priecājas par Itālijas treneru panākumiem
Edoardo Kazalone un Džanmarko Poceko. Foto: FIBA

Itālijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar 63:100 kapitulēja ASV, bet šodien atzina arī Latvijas pārākumu (82:87) un parīt cīnīsies par septīto vietu.

"Šodien bija smagi," teica 21 gadu vecais Berlīnes "Alba" spēlētājs Gabriele Pročida, kurš guva astoņus punktus. "Gribējām turnīru noslēgt uz labas nots, jo mums tas ir jāizdara par godu mūsu kapteinim Džidži [Datomem], kurš ir pelnījis, lai mēs šīs divas spēles nospēlētu spēcīgi. Parīt pēc šīs spēles noteikti būs reakcija."

Itālijas emocionālais treneris Džanmarko Poceko preses konferenci sāka ar sveicienu tautietim: "Apsveicu Luku Banki un Latviju – ne tikai ar šodienu. Tā ir paveikusi lielisku darbu. Mēs esam itālieši un viens otru pazīstam. Pirms spēles runājām, ka abām izlasēm nepaveicās – viņi netrāpīja pēdējo metienu, bet mums bija jāspēlē pret ASV. Taču tajā pašā laikā esam lepni, ka Pasaules kausa labāko astoņniekā ir divi itāļu treneri un trešajam – Serdžo Skariolo – pietrūka tikai nedaudz. Tas ir labs signāls Itālijas basketbolam. Parasti runāju par spēlētājiem – saviem spēlētājiem, bet pirmoreiz varu runāt par treneriem – īpaši itāļu treneriem."

"Spēle bija dīvaina. Negribu noniecināt Latviju, kas bija pelnījusi uzvarēt, bet spēle bija diezgan dīvaina – slimības dēļ mums nevarēja palīdzēt Simone [Fontekio], nācās vairāk izmantot jaunos, kuriem ir jāaug caur šādām spēlēm. Esam uz pareizā ceļa. Un, protams, koncentrējamies Džidži pēdējai spēlei – šodien viņš guva 20 punktus. Viņš ir unikāls spēlētājs. Pirms dažām dienām, kad man to visi vaicāja, domāju, kā raksturot Džidži kā spēlētāju, personību. To izskaidrot ir tik sarežģīti, bet tad nodomāju – vārds 'unikāls' būtu labākais raksturojums. Tad gan vajag paskaidrot, kādēļ viņš ir unikāls, taču unikalitātei nevar piemeklēt piemēru un nevar ne ar ko salīdzināt. Viņš ir unikāls tādēļ, ka tāds ir," teica Poceko. "Pēc spēles pret ASV ar komandu bija godīga saruna – visi gribējām braukt mājās pie savām ģimenēm, tas ir pilnībā normāli. Manai meitai ir tikai seši mēneši, no kuriem iepriekšējos divus neesmu viņu redzējis. Es biju pirmais [kurš gribēja braukt mājās]. Komanda spēlēja arī bez Simones – puišiem ir raksturs. Un viņi pabeigs šo turnīru kārtīgi, jo grib pasniegt Džidži tādas atvadas, kādas viņš ir pelnījis."

Treneris bija gandarīts, ka saņēma jautājumu par savu asistentu ieguldījumu un nozīmi šajā turnīrā: "Mans treneru korpuss ir brīnišķīgs. Katrs sportists, katrs treneris – visi, kuri ir iesaistīti sportā, fokusējas uz rezultātu, visi grib sacensties un sasniegt lielākos panākumus. Taču nav viena ceļa, filosofijas, kā sasniegt panākumus. Mana filosofija pilnībā atšķiras no visu citu filosofijas – es patiesi mīlu savus palīgus, savus spēlētājus, man ir ļoti svarīgi tas, kādu ikdienas atmosfēru varu radīt. Jo vairāk cilvēku būs apkārt, jo būs vairāk, ar ko svinēt priekos vai uz kā pleca paraudāt pēc zaudējumiem. Kad kļūsi vecs – un es jau esmu vecs! – un atskatīsies pagātnē, paliks vienīgi savstarpējās attiecības. Ja gribēsi atminēties kādu uzvaru, būs jāzvana komandas biedram un jādalās emocijās, jo vienatnē savās mājās to izdarīt nebūs iespējams. Basketbols ir jādzīvo caur draudzību, rūpēm un mīlestību pret saviem treneriem, spēlētājiem. Tas ir tas, ko es gribu iemācīt. Man blakus ir lieliski palīgi, turklāt viņi ir pilnīgi dažādi: viens izskatās pēc tunisieša, cits – pēc soma, vēl viens – pēc Flinstona, bet cits ir no Marsa vai Mēness. Bet tik dažādu cilvēku savstarpējās attiecības ir brīnišķīgas."

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

     [+] [-]

, 2023-09-07 15:10, pirms 9 mēnešiem
Tas itālis nav kaut ko salietojies..)

     [+] [-]

, 2023-09-07 16:40, pirms 9 mēnešiem
Ja es būt viņa asistents, noteikti bišku apvainotos par salīdzinājumiem, jo parasti publiski cilvēku izskatus nekomentē. Runas valoda liecina par kādu apreibinošas vielas klātbūtni.

     [+] [-]

, 2023-09-07 18:47, pirms 9 mēnešiem
Pats viņš izskatās pēc Ovečkina.